Ћирилица Latinica
08.03.2020.
Друштво

Адвоката Чармака привели јер је кренуо у ходочашће према Цетињу

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Адвокат из Бара Божидар Чармак у суботу 7. марта поподне, уочи празника Побједе Православља, кренуо је од цркве Светог Николе у Старом Бару, преко Будве, на Цетиње, међутим након привођења на Брајићима, он је враћен за Бар.

Управа полиције га је привела пола сата иза поноћи, када је пјешке стигао на Брајиће и позвала да се врати у ЦБ Бар, како би дао изјаву поводом његовог ходочашћа од Бара до Цетиња, и околности „да је на том путу, носио крст“.

Он је казао да је носио крст који је својевремено донио из Јерусалима, који се сада чува у цркви Светог Николе и изложен је народу на поклоњење и цјеливање.

Казао је да је кренуо да прослави Недељу православља у Цетињском манастиру, а на пут пјешке је кренуо у знак простеста што је забрањена традиционална литија, која се одржава сваке године, у првој недељи Васкршњег поста, када се прославља побједа православља, и која није имала везе са литијама које се организују за одбрану светиња. 

Такође, Чармаку је предочено да ако настави пут Цетиња, да му је угрожена лична безбједност.

„Ја сам предлагао да пут до Манастира наставим возилом, било полиције, или приватним возилом свештеника Јована Пламенца, који је у међувремену дошао на лице мјеста“, истакао је Чармак, али по објашњењу полиције, речено му је да не може наставити пут ни пјешке ни возилом, јер они не желе проблеме, које би створила лица, која су одлучила да забране улазак Чармаку улазак у Цетиње.

(ИН4С)

Позив и изјава у ЦБ

Коментари
🤑🤑🤑
🤑🤑🤑: Ovome advokatu hvale"klijenti"!!?? Pa ovim putem "zeli" privuci paznju na "Sebe"!!!!! 🤓🤓🤓🤓🤓👨‍⚖️👨‍⚖️👨‍⚖️👨‍⚖️
10.03.2020 21:11
😎😎😎
😎😎😎: Pored klijenata hvali mu jos po nesto. Neka citaoci pogadjaju.
11.03.2020 09:37
😉😉😉
😉😉😉: Za ovog pismenog komentatora,nauči svoj jezik,pravopis,pa nekom nešto kaži. Hvaliti-nekom uputiti kompliment;faliti-kada nešto nedostaje. I gledaj svoja posla.
18.03.2020 20:30
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar