Ћирилица Latinica
07.11.2021.
Друштво

Акушерско насиље у барској болници - има ли га и колико дуго?

Аутор: Редакција 66 Оставите коментар

Да сумњива смрт  Ајле Хот која је преминула у КЦЦГ након порођаја у барској Општој болници завређује темељну истрагу и утврђивање евентуалне одговорности љекара - нема никавог спора. Људски живот нема цијену и уколико су нестручним и непрофесионалним дјеловањем љекара и медицинског особља прузроковане компликације породиље које су довеле до смрти онда одговорне беспоговорно треба и адекватно законски казнити.

Ту, рекло би се, дилему нема нико ни међу грађанима који протестима последњих дана траже утврђивање пуне истине о овом немилом догађају, ни међу члановима управе овдашње болнице. Оно што, међутим, отвара можда још осјетљивију тему,јесте мото последњег скупа јуче организованог тим поводом испред ове здравствене установе - "Стоп акушерском насиљу".

Има ли, заиста, акушерског насиља на Гинеколокији у Бару, колико дуго траје и ко га спроводи ? Кредибилне одговоре на ово питање није једноставно добити од било кога без детаљне истраге која би резултирала макар професионализацијом Одјељења гинекологије и престанком лоше праксе (уколико је било), чиме би и ова болница значајним дијелом престала да буде на "злом гласу" и како јој се убудуће не би лијепиле етикете "капеле" и "болнице смрти", због чега, како статистика показује, све већи број породиља али и других пацијената ради пружања здравствених услуга одлазе најчешће у Подгорицу. 

Извјесно је једино да се одговорност за, како се све чешће у јавности констатује - лоше стање у овој болници, никако не може приписати њеном актуелном руководству на челу са др Игором Каришиком, чије недавно именовање за директора је наишло на колективну подршку и одобравање јавности у Бару.

Разлоге за "извиканост" и све чешће оптужбе да је захтијевање и примање мита од стране појединих љекара овдје дугогодишња пракса, треба дефинитивно тражити у систему вриједности који су креирале досадашње управе, зна се под чијим политичким патронатом. Јер, ако се за нека друга безакоња можда понекад и свјесно гледа кроз прсте, "игра" са животима људи не смије проћи некажњено, а кривична дјела такве природе не могу и не смију застарити.

Јуче је Група грађана и НВО одржала мирни протест на паркингу барске болнице поводом многих притужби на рад ове установе.

Окупљени су, да подсјетимо, носили транспаренте "Стоп акушерском насиљу", "Ко је Ајла? Ајла је симбол промјене", "Мој живот нема цијену! Стоп корупцији у здравству", "И ја сам један/једна од многих"...

Организатори протеста су поручили да је поразно што ни након јучерашњих несупјелих разговора са менаџментом болнице нијесу добили увјеравања о ријешености да се открије пуна истина и утврди одговорност.

На крају скупа, окупљенима се обратио начелник Очне клинике Милан Вукановић, који је казао да има лични осјећај обавезе да проговори, али је то изазвало револт.

"Вама хвала што сте људски иступили, али о овоме не треба да прича офалмолог него директор болнице или начелник гинекологије" - рекао му је Митар Радоњић, који у име 19 невладиних организqција подржава протесте грађана

Он је позвао др Вукановића да буде са грађанима на протесту идућег петка испред Министарства здравља, што је доктор прихватио, наводећи да подржати да се све испита по закону.

 Супруг преминуле Ајле, Златан Хот казао је да није тачна тврдња управе болнице да фамилија није имала приговор на поступање.

"Како нисмо имали приговор када нам је љекар који је водио све рекао да је порођај прошао добро, да би дан касније ујутро добили потврду да ни у једном моменту Ајла није била стабилно"- навео је он.

Казао је да је фамилија све вријеме била испред болнице, а да их нико није обавијестио да је операција у току, а камо ли тражио дозволу, или потпис и сагласност породице.

Хот је казао да ће породица сачекати званичне налазе истраге и екстерне комисије коју је формирало Министарство здравља.

 Апеловао је да се нешто хитно учини како би се поправили услови лијечења, јер сада је трагедија задесила њих, а питање је, како је казао, чија ће супруга, мајка или ћерка бити у истој позицији.

Казао је и да је разочаран информацијама да је менаџмент притискао медије да протесту не дају публицитет.

Сара Кастратовић саопштила је да је на састанку са менаџментом нијесу осјетили ни трунку осјећајности и разумијевања и инклузивности коју би љекари требало да имају.

"Намјерно кажем љекари а не доктори, јер доктор може бити из разних области, а љекар само из једне - оне најхуманије на коју су нажалост доктори ове болнице давно заборавили. Заборавили на Хипократа, част, образ и људску осјећајност" - истакла је она.

Николина Апрцовић је навела да је наставак протеста израз револта због катастрофалног стања у овој установи.

Она је истакла да менаџмент упорно опстаје у тврдњи да се не осјећају одговорним због онога што се у протеклом периоду десило и сматрају да су довољно урадили тиме што су смијенили начелницу гинекологије.

"Састанак са менаџментом служио само да се прикаже наводна спремност на дијалог, а суштински да се изврши притисак да се одустане од протеста и изношења истине у јавности"- казала је Апрцовић и поручила да се неће одустати док се не сазна пуна истина.

Митар Радоњић, представник 19 нво које су подржале протест, казао је да одговорно тврди да нема породице у Бару која није имала лоше искуство са медицинском услугом у барској болници.

 

Коментари
Sinan
Sinan: Bogatstvo u ogromnom kešu, vilama, velikim kućama i skupim stanovima i jako skupim automobilima koje voze, ljekari nisu mogli steći od plata. Bilo bi dobro da jesu. Jasno je da njihove plate nisu akedvatne ali nisu ni u drugim sektorima. Takav ambijent nam je stvorio DPS. Kod te mafijaške sekte treba tražiti uzroke. A barska bnolnica je s razlogom izvikana i ekipi koju vodi Karišik će trebati puno reformi, vremena i stručnog kadra da se stvori povjerenje.
07.11.2021 11:30
Bato
Bato: Jednom je ovome morao doci kraj. Pa ko jos ne zna za anarhiju i primanje mita ljekara barske bolnice????? Zalosno je sto je morao da se ugasi jedan mladi zivot da bi se neko odlucio da promijeni stanje. Karisiku svaka cast, ali mora energicno, dan -noc da radi na reformi i procesuiranju korumpiranih ljekara. Nije ih uopste malo na svim odjeljenjima
07.11.2021 11:37
Saki
Saki: Imao sam sreću što sa živio i zivim u Beograd i što mi se žena porodila tamo inače Barska bolnica nadao BOG nikome bez kada se mora.,ima dobrih ljekara časnih drKarišik primjer svetli ali i bit...ngi koji neznaju a traže novac za neznanje
07.11.2021 12:07
Dina
Dina: Rolovic ima zadatak da dovede zloglasno odjeljenje u red konacno
07.11.2021 13:59
Obrezivanje
Obrezivanje: A Ivovic da li jos drzi kao godinama unazad obavjestenje u holu bolnice na vratima da vrsi sunet bezbolno? Dovodi li mu klijente jos onaj cigo iz Starog Bara koji je radio za procenat?
07.11.2021 14:02
Babica
Babica: Moj izraz saucesca porodici Hot.Ali ovim putem zeli da ukazem g dinu Zlatanu Hotu da u bolnici postoje kamere ,isto tako postoje telefonski zapisi.A sto se tice novog nacelnika radi vaseg obavestenja.toga dana bio je dezuran i ucestvovao u obje operacije.U medic dokumentima sve pise.S obzirom da sam babica na tom odeljenju moralna duznost mi je bila da ovo kazem .Objavite ili neobjavite prepustam vama.
07.11.2021 14:19
Istina i pravda
Istina i pravda : Pitanje za Mitra Radonjica, ko mu je spasio zivot ?
07.11.2021 14:23
Roko
Roko: Za Rolovica se zna ko ga je doveo i na koji nacin a i ko ga gura proti koga, iza svega je pozadina da bi se mako direktor i da bi se stari smjenjeni pomocnik vratio .Takve su price po carsiji.Ekipa iz Sutomora im.zadatak da to .ostvari.
07.11.2021 14:39
Protest
Protest : Uskoro se sprema protest zena koje su doktori ginekologije spasili. Ne samo njih nego i njihovu djecu. Da se malo cuje i druga strana konacno je vrijeme.
07.11.2021 14:45
,,,,
,,,,: Nije tacno Radonjicu da smo svi imali ruzno iskustvo sa uslugama u bolnici Barskoj . Ja mogu da kazem Kao gradjanin ovog grada ,Kao majka koja je rodila dvoje djece u Barsku bolnicu imala operaciju koju je uspjesno odradila Dr.Keca Sve pozitivne pohvale imam I Samo rijeci Hvalaaa A jedino ruzno iskustvo imam sa odjeljenjem transfuzije...Ali otom potom. Bice Dana..
07.11.2021 15:33
Stanka
Stanka: Ovo postaje previše, pustite institucije da odrade svoj dio posla. Je li cilj da se i novi direktor smijeni koji je dobar i poštovan ljekar? Okupljate se ispred bolnice i uznemiravate i pacijente i osoblje, a radi se o sistemskim problemima u trajanju od nekoliko decenija...
07.11.2021 16:00
Etika
Etika: Saucesce porodici preminule zene, ne shvatam skupljanje ispred bolnice, odgovore necete pronaci ispred bolnice na parkingu...postoji procedura i komisija koja ce saopstiti porodici sta se desilo.. gospodjice koje su neuroticne i koje se ophode prema doktoru koji je izasao ispred bolnice su pokazale svoju kulturu,vaspitanje i obrazovanje. Svima nam je jasno sa kim bolnica ima posla,cast izuzecima.. malo je falilo da izudaraju doktora nacelnika oftamologije u baru,inace u gradu poznate kao pripadnice klana i ucesnice u tucama.. da sam ja na mjesto postovanog dr karisika ne bi im rekla dobar dan jer stvarno ne zasluzuju..
07.11.2021 17:16
Olja
Olja: BOGU hvala da se cuje I drugo,a mnogo je tih,kojima je zivotu spaden u toj bolnici,nego su do sada cutali ,I oni ce da protestvuju da se cuje I njihove glass.A Rado jicu je zivotu spasn u Barskoj bolniciizglwfa da ga pamcenje ne sluzi bas najbolje.
07.11.2021 17:32
Sneža
Sneža: Moje iskustvo u Barskoj bolnici su samo rijeci hvale,doktori daju sve od sebe kao i medicinske sestre.A sto se tice direktora Karisik Igora mogu reci da je konacno zauzeo pravi covjek to mjeste,toliko toga je uradeno za kratko vrijeme koliko je na toj funkciji.Drago mi je da se konacno oglasava i druga strana,ljudi kojima su doktori u Baru spasili zivote,njihovoj djeci rodbini a znamo da je puno takvih!
07.11.2021 17:45
Zorica
Zorica: Bol Bar je Radonjicu dala novi zivot nakon sto je povrijedjen safcigerom i iskrvario, ali je zaboravio.
07.11.2021 17:48
Olja
Olja: E sada cemo mi sa lijepim iskustvima da se okupimo ispred bolnice,a peticija je u toku.Nedmo Nas Bar ni nasu bolnicu.
07.11.2021 17:50
Samo naprijed
Samo naprijed: NEDAMO NAS BAR I NASU BOLNICU!!!
07.11.2021 18:19
Sasa
Sasa: Ljudi moji vidjeste li onu nekulturu,Ono ulicarsko ponasanje onih zena juce ispred bolnice,vidi se Stepen obrazovanja,madam su one poznate u Baru,znamo mi barani ko su one,Ali neka...I one daju SEBI na velicini zalosno je bilo gledati juce prostacko ponasanje nazovi zena.Doktore Karisik ne spustajte se na njihov nivo,prekinite sa prostacima bilo kakav razgovor.
07.11.2021 18:22
Nela
Nela: Kada vidim ove"individue'uvijek se sjetim stihova Djordja Balasevica: *Pre ih pustali za vikend sad ih pustaju pravo pred kamere*. Pa mi bude lakse,doslo takvo vrijeme😞😞
07.11.2021 18:25
Za kuhinju
Za kuhinju: Zalosno je da neko kome su roditelji bili ljekari tako pise o ljekarskoj profesiji i nalazi se u grupi gdje ne bi trebala da bude,nego da saceka nalaz zvanicne institucije.
07.11.2021 18:58
DARIJA
DARIJA: IPOSTO JE SUTOMORE MALO I SVE SE ZNA ,SVAKU.NOC SE EKIPA KOJA JE ZADUZENA ZA PJUVANJE PO DOKTORIMA I BOLNICI OKUPLJA A ZNS SE I DJE I KOD KOGA. KAD BI ZNALI STO NAROD ZA NJIH PRICA NE BI SE NIKAD POJAVILI U JAVNOST. NE GRIJESITE SE JADNI VI .
07.11.2021 19:07
Dom zdravlja
Dom zdravlja: STO DJELIOCI PRAVDE IZ SUTOMORA NE SPOMENU AFERU NEZAKONITOG ZAPOSLJAVANJA 40 LJUDI OD STRANE BRANKE PURLIJE I KOJE JOS NEPRAVILNOSTI SU TU NADJENE OD STRANE INSPEKCIJE. STO MITAR RADONJIC TO NE SPOMENE. ZNAMO DA JE DRUG SA ONIM KO JE DRUG SA NOVIM DIREKTOROM DOMA ZDRAVLJA.
07.11.2021 19:10
Za Mitra i ekipu
Za Mitra i ekipu: Mitre drzi se sa tom tvojom diplomom iz Mostara legalizacije prostitucije koju si zapoceo i stavi tacku.Ostavi se doktora ti i te tvoje dvije drugarice _glumice,a zna se ko su.A juce mjesto da sutnja vi se smijete,urlicete i pljeskate nad umrlom zenom kao da je u pitanju neki skec.A neznate istinu i manipulisete sa narodom i nvo za pare.
07.11.2021 19:22
Saska
Saska: Sve reci hvale za Barsku bolnicu jer su spasili zivot mojim roditeljima a ujedno sam se tu i poradjala rodila sam 3 divne djece ,zahvaljujuci divnoj ekipi babica i sestara i naravno ljekara.Ucinili su mi da rodjenje moje divne djece bude nesto najljepse u zivotu.Veliko im hvala za sve!!!!
07.11.2021 19:32
Majka
Majka: Danima citam i slusam sta se dogadja u nasem divnom gradu i ne mogu da vjerujem da nema nikoga ko ce podrzati ove divne medecinske radnike koji danonocno rade i spasavaju zivote koji pomazu u donosenju novih zivota ,da napomenem i ja sam se poradjala u bolnici smrti kako je nazivaju i jeste imala sam bolove ali to su slatki bolovi znajuci rezultat koji sledi nakon njih.Apelujem na sve zene koje iole imaju malo postenja i zdravog uma i koje su dobro prosle na porodjaju da i one napisu svoj komentar ,svoje iskustvo jer je prosto nemoguce da su sve zene nezadovoljne i da niko niie izasao ziv i zdrav.Koliko vidim pun je grad mladih majki koje sjede sa bebama po lokala i bave se tracarenjem nasih junaka odgovornih i vrednih babica koje se svakim atomom snage bore da pomognu porodilji da donese zdravo dijete.A sta zaboga ako se na porodjaju i vikne to je iz razloga da se majka osvjesti i pripomogne radjanju svoke bebe jer niko od nas nema isti prag bola.Apelujem na sve normalne zene ovoga grada da se pridruze skupu i podrze te vrijedne zdravstveme radnike !
07.11.2021 19:41
Barani
Barani: Barani ne dajte da se ovo radi nasoj bolnici.Ne mogu drugi da nam kroje kapu. NE DAJTE NASU BOLNICU BARANI .
07.11.2021 19:52
TUGA
TUGA : OSTALA SAM NIJEMA KAO GRADJANKA BARA DA SU SE JUCE ISPRED BOLNICE NA PROTESTU CULI APLAUZI. BOZE ME OPROSTI ZNAJU LI TI.LJUDI STO CINE. KAKO.JE MUZ TE JADNE PREMINULE ZENE TO DOZVOLIO DA MU PROTEST VODE ONAKVE OSOBE BEZ IMALO LICNE KULTURE I OBRAZOVANJA.
07.11.2021 19:57
Barani
Barani: Ne damo nasu bolnicu koja je sa velikom mukom izgradjena poslije rata.U njoj jos uvijek rade nasi najbolji doktori .Oce druzina bezposlena da skinu ministarku preko linca pojedinih doktora.
07.11.2021 20:06
Logika
Logika: SINOC SAM SE STIDJELA DJE ZIVIM GLEDAJUCI ULICARSKO PONASANJE ISPRED BOLNICE. NEPOSTOVANJE KODEKSA INSTITUCIJE.SAMO STO NIJE ONAJ JADNI DOKTOR LINCOVAN SRAMOTA .
07.11.2021 20:21
Za majku
Za majku: Svaka cast g djo konacno jedan istinit komentar .
07.11.2021 21:05
PORODILJA
PORODILJA: PROVEDITE JEDAN DAN U OPERACINOM BLOKU BEZDUSNICI ,BESPOSLICARI PA ONDA PISITE PO.PORTALIMA ZA DOKTORE.ZNATE LI KOLIKO JE MUKA ,JADA ,NEPROSPAVANIH NOCI U ZIVOTU JEDNOG LJEKARA.MINISTARKO ZASTITITE SVOJE KOLEGE VIDJI STE KAKVO JE NEPOSTOVANJE DOZIVJO TAJ NACELNIK OFTOMOLOGIJE.KAKO SU MU SE ICARSKI OBRACALI.NE SMIJETE TO DA DOZVOLITE.NIKAKO
07.11.2021 21:34
Ulcinj
Ulcinj: Podrska za babice i ljekare iz Bara da njih nema gdje bi se mi poradjale !!!!Profesionalci u svom poslu ,kapa dolje!!!
07.11.2021 21:55
cveta
cveta: pozdrav veliki za radnike barske bolnice i veliko uvazavanje za njih.dok mi mirno spavano oni spasavaju zivote,a oni koji su izasli na ulice neka se stide,jer su ocito po necijoj inicijativi izasli.neka lepo kazu kolika im je dnevnica za to..mma mitre,lepotane nas......
07.11.2021 21:59
Zana
Zana: Poruka za divne babice iz Bara i ovo ce proci budite jake imate punu podrsku vi ste lavice prave !!!Imam predivno iskustvo sa porodjaja ,profesionalci u svom poslu!
07.11.2021 22:02
lav
lav: Da nije bilo bivšeg pomoćnika direktora dr Karišik nikad ne bi ni bio direktor. Da nije bilo direktora DZ sadašnjeg dr Karišik nikad ne bi bio direktor. Stidite se priče koju plasirate! Ne mogu oni nikad biti prijalji sa Mitrom Radonjićem tvorcem grupe " Za istragu posrbica." Sridite se, ako vam je išta obraza ostalo. Ljudi umiru, vi se bavite podmetanjima.
08.11.2021 00:36
Ognjen
Ognjen: Kako one prostakuse misle da se ne zna u Baru ko su Treba da se od sramote sakriju u misju rupu.A Radonjic,da imalo obraza Ima ne bi tamo stajao,jer bi bio mrtav da nije te bolnice,Ali cudo su interesi A I obraz I ljudskivinu,Radonjicu...stidi se
08.11.2021 00:38
Zoran
Zoran: Vidjeste li one ulicarke juce,sramno.
08.11.2021 00:44
Koliko NVO
Koliko NVO: Koliko ih nazovi NVO placa za ovo divljanje,zna li ko?
08.11.2021 00:46
Luka
Luka: Pobuna Barani,da se cujemo i mi.Ja sam evo na kovid odeljenju Barske bolnice,ja sam iznenadjen,prvo ponasanjem zdravstvenih radnika,kao da su moja djeca,ne staju,dr Vojinovic svaki dan u obilazak,dr Karisik isto tako,hrana,grijanje nikada nije bilo bolje,za kratko vrime,paznja...Ove alapace sto sikcu treba prezrijeti jer nisu vrijedne paznje.ARadonjicu stid te i sram bilo.Podrska za Moju,za nasu bolnicu,za casne ljude dr Vojinovica i dr Karisika.Dobro ste poceli ne dozvolite da Vas ovi pokolebaju.Znaju Barani,barani ce i dici glas protiv ovog divljackog ponasanja i nekulture ovih neobrazovanih i zlobnih zeturaca.
08.11.2021 02:12
PRIJATELJ
PRIJATELJ : GLEDAM.SNIMKE. SA PROTESTA I AKO ME OCI NE VARAJU TU JE BILA.I CERKA POKOJNE DR.VUKSANOVIC DR.VUKSANOVICA IZ SUTOMORA. DA LI JE MOGUCE DA JE ONA SEBI DOZVOLILA DA SE ISPRED NJE I TO NA KOJI NACIN BLATE LJEKARI BARSKE BOLNICE. ZNAMO DA JE SA ZENAMA BARA AL DA JE POTPALA PO UTICA LJILJE VUJOVIC I EKIPE NISMO MOGLI VJEROVAT BAREM.MI BARANI. MADA OVO LJILJA NE BJ IZ SJENKE RADILA DA JOJ JE VANJICA TAMO AL POSTO JE PRESLA U KBC MOZE SLOBODNO SAD DA ROVARI. NE PADA SNIJEG DA POKRIJE BRIJEG NEGO DASVAKA ZVIJERKA POKAZE SVOJ TRAG. PORODICI HOT ISKRENO SAUCESCE
08.11.2021 05:48
OBRAZ
OBRAZ: POSTO.JAVNOST MOZDA NIJE UPOZNATA NEK MITAR RADONJIC POKAZE SLIKU ISPRE DPS BAR OD PRIJE NEKOLIKE GODINE GDJE SE SLIKAO SA DOKTRORM SRZENTICEM TADA DIREKTOROM BARSKE BOLNICE PA STO DATA NIJE PLJUVAO PO DOKTORIMA KAO.SADA AIMAO.JE PRILIKU JER SU SE INTENZIVNO DRUZILI MJESECIMA.
08.11.2021 06:01
Za Saru
Za Saru: Sram i stid te bilo sto pises neistine .Pobjeda objavljuje tvoje lazi,za koga ti radis ?Reci iskreno da te je taj doktor koji ti je vodio trudnocu poslao za podgoricu.Dr Haliti nelegalno radi u Eskulap i kod Fetahovica i idvodi pacijente u podgoricu.Uostalom jednak je broj pacijenata u poslednjih 6.7 god kad je cijeli tim ginekologa radio.Pratim ovo jer sam i sama pacijent bolnice Bar.Zasto niko ne kaze kolko pacijenata dolazi kod dr Kece iz drugih gradova u Bar.Treba li Sara Kastratovic Boskovic kojoj je jedina relacija Sutomore Spuz da vodi zdravstvenu politiku i da blati ljekare .
08.11.2021 08:37
Jokanovic Draško
Jokanovic Draško: Bolnica u Baru je kla....ica ..Beovuk da se postidi
08.11.2021 08:59
SSSr
SSSr: Davno jos na početku rada bolnice u Baru došao da pokaže sta je znanje čuveni hirurg iz Berana drMilorad Bakić .davali mu stan platu veliku Ali čovjek vidio odmah kako znaju u Baru ostao par mjeseci i poručio uz osmjeh imate Vi odlicne hir.ja Vam netrebam i radio u Beranama ,Beogradu sa čuvenim hirurzima iz bivse SFRJ.. doajen srp.hirurgije.. u Baru doktori nek su zdravu MRDNI MAJCIN SINE IZ BARA U PG BA AN.BEOGKRAG.BANJA LUKU RECI DA SI BARANIN SVUD TI VRATA OTVORISE SE KOLIKI REDPECT IMAJU BARANI ALI KAD BIH SE ZEZALI..BARANI SAMO SEBE I SVOJU GUZU VOLE I NIKOG ALI ISTINA NI NJIH NIKO
08.11.2021 09:05
barbar
barbar: samo jedno pitanje za organizatorku protesta, pronaci ce se sama, DA LI JOJ JE ISTEKLA ZABRANA ULASKA U SOHO? Kazu da je mnogo ratoborna pa smo se plasili da ne nasrne na menadzment Barske bolnice :)
08.11.2021 13:20
veritas
veritas: Sve pohvale za menadzment barske bolnice ,posebno za direktora Karisika koji je za kratko vrijeme od kad je na toj funkciji ucinio mnogo ,a to gradjani Bara odlicno znaju, i epidemiologa Vojinovica koji je isto izvanredan covjek i doktor Nemojte da dozvolite da vas trud i rad uspori neko poput ovih nekulturnih i nevaspitanih LAZLJIVIH Istina je na vasoj strani
08.11.2021 13:34
Cacani
Cacani: Doticna doktorica koju toliko pljujes nije ucestvovala u porodjaju tvoje majke. Stidi se ovih neistina koje iznosis. Sram te bilo! Pravda je spora ali dostizna..
08.11.2021 13:59
Da pojasnim Sari
Da pojasnim Sari: Zvanican zahtjev ditektoru za uvid u istoriju bolesti vase pokojne majke.Pa ce te vidjeti ko je operisao.A za te sve lazi odgovaracete.pred sudom.
08.11.2021 15:43
Za Saru
Za Saru: Pare koje si dobila daces advokatima.
08.11.2021 15:45
SARA I DARIJA
SARA I DARIJA: POSTOVANA DOKTORICE TUZITE SVE OVE ZENE STO VAS NEPRAVEDNO OPTUZUJU.URADITE TO U IME LJEKARSKE PROFESIJE DA SE NE BI DOZVOLILO DA BIVSA PRODAVACICA IZ BUTIKA P P I ULICA KOMENTARISU OPERACIJE DOKTORA.
08.11.2021 16:17
Petrovac
Petrovac: Sve protestankinje da trecim stepenom trgovine,Koji kapaciteti 😂
08.11.2021 16:56
Savjetnica broj1
Savjetnica broj1: Prije iznosenja neistina mediji bi trebalo da obrate paznju na to ko kaze i koliko je neka osoba pouzdana,koji bi mogao biti plan te osobe,koje su moguce posledice te vijesti i da razlikuju cinjenice od izmisljotina. Velika podrska ljekarima za koje svi znamo da daju sve od sebe u ovim teskim vremenima.
08.11.2021 17:58
Petrovac
Petrovac: Moram da dodam na vase komentare, da sam imala stvarno dobru babicu na porodjaju cijeli dan je bila uz mene jer sam bila na indukciji ,jedno predivno stvorenje. Mada iskreno cijeli tim babica koje sam upoznala tokom porodjaja i oporavka su me odusevile jer iskreno nijesam ocekivala da ce neko toliko sa se trudi oko mene, bas mi je drago da jos uvjek postoje oni koji rade posao iz ljubavi. Ne mogu da vam opišem osjecaj kada je babica dosla u moju sobu da vidi kako sam iako je ne znam prvi put sam je vidjela u porodjajnoj sali, iako sam na kraju morala na carski i svasta nesto prosla tokom porodjaja imala sam srece sto sam imala najbolju doktorku i najbolje babice i sestre ,nemam rijeci. Hvala im od srca jer moj porođaj iako nije bio lak pamtim po najvećem poklonu mojoj princezi i po stvarno prijatnom osoblju.Podrska za Barsko porodiliste,te babice zasluzuju veliku naknadu za ono sto rade nista im placeno nije!
08.11.2021 18:00
Za.Zlatana Hota i familiju
Za.Zlatana Hota i familiju: Moje saucesce, alah da podari Ajli dzenet da ti bog cuva djecu a tebi da snagu da sve ovo prebrodis.Moj savjet ti je da sam vodis svoju borbu jer citajuci ovo po portalima je otislo u nekom drugom pravcu nemoj biti saucesnik u svemu ovome sabur je u ovom trenutku najvaznija .Ajlu nemoze niko povratiti a ove koji su krivi ako bogda ce kazniti zakon i bog od toga suda niko nije pobjegao pa nece ni oni.
08.11.2021 22:19
Za.Hote
Za.Hote: Davno je neko trebao to da kaze da Alah podari Ajli dzenet.A doktori su joj spasavali zivot i istraga ce pokazati jesu li krivi.Nemojmo unaprjed da sudimo.
08.11.2021 22:38
Ulcinjanke
Ulcinjanke: Predivna dr Keca koja je u po dana pola noci bila tu za nas ne gledajuci je li joj radno vrijemeSve doktorice iz Ulcinja mogu to da potvrde.
08.11.2021 23:47
Ulcinj glas
Ulcinj glas: Ziva istina u bolnici bar postoji korupcija al ne postoji adekvatan medicinski pomoc to svi znamo niko nas ne duva u oci bez mitu od onima i one korumpirani i korumpirane, ako je vec stigla jedna medicinska sestra albanka kupiti auta sa kovid odjelenja bar do preko svoje majke imala dogovore da gleda pacijentima radi baksisa a to nije baksis to je prava korupcija, gospodin karisik mora da zna koja medicinska sestra platila radno rijesenje u vrijeme srzentica dok je bijo direktor i sta se moze ocekivati od takve medicinske sestre osim korupcije i razne prljave desavanje,takvog radnika i radnicu treba cerati iz bolnice bar sve radi toga da malo dodje red u toj bolnici, a ovako dok ima takve i takvi zaposlenima u bolnicu bar samo lose stvari desavaju unutar bolnice bar, gospodin karisik mora da zna kosu oni i one koji i koje ceraju albancima sa bolnice bar da idu privatnu za bilo kakvo operacije sta se svega prica od strane zaposlenima u bolnicu bar pred pacijentima samo da ih ceraju privatno a posebno kod zejnilovica, sta i koliko imaju zaposleni tehnicari pojedinci i neke medicinske sestre od zejnilovica sto ceraju pacijente tamo na operaciju ko in koja moze da bude prva i prvi dok su albanci u pitanju ko isprica lose albancima za bolnicu bar i za ljekare to morate pratiti dobro, dok su kamere u pitanju nema svudja kroz bolnice bar tu gde su najvaznije nisu postavljenje,karisik mora da vodi racuna dok su kamere u pitanju i gde nisu postavljenje treba skrivljenjo da se kontrolise ta mijesta tu se zavrsava korupcija i tu se desi sva i svacega,ra dan icima kontrolisao i predhodni direktor bolnice bar gospodin tomanovic ali nazalost cim su vidjeli tomanoviqi vica na gornji parking u radu uvjek bijo bezicni ili mobilni tel sa prijemne uvjek bila najava kroz sve odjelenje da buduju spremni i ako su bili i bile svi tehnicari i medicinske sestre u jednoj mjesti tu gde su uvijek navikli druziti i raditi tako da nije na takav nacin mogo tomanovic da nadje ni jednoj i ni jednoga da buduju u san ili zaklucani kroz privatne sobe gde iskoristavaju medicionari i medicionarke ili okupljeni i okuplenje u jednoj odjelenje bez obzira da tu nesmiju biti u nijedan sekund nego u odjelenje gde su duzni raditi,tomanovic bijo je taj koji u nocnu smjenu iso i u dva sati posle ponoci cisto radi kontrole ali zaposleni i zaposlene su spasavale svoje kolege i koleginice i to preko fiksnog tel sa prijemne,to treba kontrolisati i blokirati svakog fiksnog tel dok je zloupotreba u pitanju ne treba dozvoliti radnicima ulazak u bolnici bar sa tel gde koristi privatan broj osim tel gde ima sluzbeni broj drugcije prljave desavanje ce nastaviti isto a i jos gore tako i korupcija.
09.11.2021 10:28
ostrvo nade
ostrvo nade: Grupa cije pominjanje je svakom postenom gradjaninu ispod casti da pominje,orkestrirano i dalje svjesno iznosi neistine. Svi znamo istinu koja je potkrepljena dokumentacijom, cinjenicama i sva vam je prica pucanj u prazno! Ocito vam je barska bolnica kapisla za "obracun"sa celnicima min.zdravlja. Okanite se dr Kece, pregaoca i vrsnog dr jer nema trga u CG koji bi m9gao da primi sve njene pacijente kojima je spasila zivote, unijela radost u kucama sirom CG i iznad svega bila i ostala covjek.Sve drugo je konstruisana laz jer je istina samo jedna .
09.11.2021 12:09
Ostrvo nade
Ostrvo nade: Mitre Radonjicu, svakog jutra kad se probudis, zahvali se doktorima Barske bolnice sto si ziv i zapitaj sebe da li te je strah od prljave kampanje koju vodis!MRZNJA JEDE I UNISTAVA ONE KOJI MRZE I IZNOSE NEISTINE ZA DRUGE PRI TOME POSEBNO ONE KOJI SU SVJESNI DA NE GOVORE ISTINU! DRUZINA VAM JE ZA PREZIR ALI ZARAD ISTINE MORAMO I MI BARANI DA REAGUJEMO. PREPORUCUJEM SVIM SARAMA DA PRETHODNO ZATRAZE DOKUMENTACIJU O TOME KO JE LIJECIO NJIHOVE CLANOVE PORODICA. NA PROTESTE SE IZLAZI SA ISTINITIM PODACIMA KOJI SU NEOBORIVI .VI STE TUZNO-SMIJESNI I RIJEC POTROSITI NA LAZI KOJE IZNOSITE JE U NAJMANJU RUKU IZGUBLJENO VRIJEME. ZNAJTE DA GRADJANI BARA I CRNE GORE NECE DOZVOLITI DA VASA DRUZINA NAUDI NI JEDNOM NASEM DOKTORU I NASOJ BOLNICI. ZAPITAJTE SE I NE BUDITE MARIONETE JER CE VAS POSTEN NAROD NAUCITI STO JE PRAVI PROTEST I KAKO SE BRANI ZNANJE,STRUKA I KRVAVI RAD TE SVETE LJEKARSKE PROFESIJE!
09.11.2021 16:55
Za PROTEST
Za PROTEST: Vesna ili KECA TILI SI
09.11.2021 18:03
Pobuna
Pobuna : Sada slijdi tuzba Radonjicu,Aprcovickoj I kastratovickoj za lazi ,a toliko su lazi izrekli da njihova pokoljemja treba da se stide.Nevaspitane ....
09.11.2021 20:11
TVOJA PODGORICANKA
TVOJA PODGORICANKA: POSTOVANA DOKTORKA VESNA,ZELIM DA VAM PORUCIM DA POSTOJE LJUDI KAO STO JE MOJA PORODICA KOJA VAM NIKAD NECE ZABORAVITI DA SMO ZAHVALJUJUCI VAMA I VASOJ NESEBICNOJ POZRVOVANOSTI DOBILI NASE DIVNE BLIZANCE . OSJECALI SMO MORALNU OBAVEZU DA VAM OVO NAPISEMO UZ NADU DA CE SE POKAZATI USKORO ISTINA A PRAVDA STICI SVE OVE NESRECNICE STO LAZIMA.POKUSAVANJU SEBI DATI MEDIJSKI PROSTOR. SVE VAM.SRECNO BILO.LJUBE VAS VASI J.O I JN
09.11.2021 22:40
Za kuhinju i za prijatelja poruka
Za kuhinju i za prijatelja poruka: I ja se već dvadeset godina pitam da li je moguće i zašto me je doktorka nagrdila na porođaju da mi je dijete jedva živo preteklo. I još uvijek idemo kod ljekara ublažavajući posledice nesavjesnog i nestručnog rada. Možda vam je sada jasno zašto sam ispred bolnice, mada sumnjam. Zamolila bi vas da vi pitate doktorku zašto je to uradila, možda vama kaže jer pripadate istoj interesnoj grupi. I da, druga doktorka koja je prisustvovala porođaju nije otišla kući dok nije inkasirala svoj dolazak. "Dobro veče, ja sam bila na porođaju Vaše supruge", moj muž je dao 100 maraka. Ima li još nešto da vam nije jasno, rado ću vam pojasniti?
10.11.2021 06:00
teodora
teodora: koliko vi pljuvali po porodilistu,uzalud...imaju posla dosta.zene se poradjaju....i gle cuda,zive su...
13.11.2021 00:47
Baranka
Baranka : A sto cini DPS bot iz ulcinja fito lesi a ni zborit ne umije crnogorski,makar se ismijemo 😂😂😂😂😂
13.11.2021 13:50
Tajno
Tajno: U mjesto albanka ispadne Baranka eh pa glupa zena🚑
14.11.2021 11:24
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar