Ћирилица Latinica
25.03.2019.
Друштво

Амбасадор Републике Сјеверне Македоније посјетио Бар

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Барски градоначелник Душан Раичевић се данас састао са новоизабраним амбасадором Републике Сјеверне Македоније у Црној Гори Њ.Е. Михајлом Трпкоским, који је боравио у првој званичној посјети Општини Бар.

Састанку, на којем је, између осталог, разговарано о добрим везама између Републике Сјеверне Македоније и Црне Горе, било је ријечи и о могућностима за успостављањем различитих облика сарадње на пољу културе, туризма, али и осталих области од заједничког интереса.

Како је саооштено из Општине, Раичевић је упознао  амбасадора са основним карактеристикама Бара, природним љепотама, културно-историјским насљеђем, развојним потенцијалима града, као и могућностима и плановима за унапријеђење туристичке понуде. Такође је нагласио да су посебно важне историјске и културне везе које вежу град Бар са Републиком Сјеверном Македонијом.

Пријатељство Републике Сјеверне Македоније и града Бара додатно је ојачано, како је казао Раичевић потписивањем тројног Меморандума о сарадњи између Ресена (Република Сјеверна Македонија), Елбасана (Република Албанија) и Бара, градова који баштине, традицију и културу и његују култ Светог Владимира, уз сарадњу са Удружењем Црногораца у Македонији.

Раичевић је искористио прилику да амбасадору упути честитку поводом потписивања и ратификовања Преспанског споразума између Грчке и Републике Сјеверне Македоније истичући да ће овај споразум допринијети свеукупном напретку и просперитету двије државе, али и региона уопште.

Трпкоски се захвалио  предсједнику Општине Бар на срдачном пријему и истакао да је ово једна у низу посјета црногорским општинама, током којих се упознаје са њиховим карактеристикама и нагласио да ће, током свог мандата радити на јачању и до сада веома успјешне сарадње између Црне Горе и Републике Сјеверне Македоније.

Нарочито је, наводе из Општине, изнио задовољство добром сарадњом између Општине Бар и Ресена, истичући да ће се у наредном периоду та сарадња побољшавати, а посебно по питању његовања култа Светог Владимира

Коментари
List Crne Gore
List Crne Gore: Dibro je sto ste se nasli. Lud i zbunjen ne ostaje normalan. Zasto? Ameri, Englezi toliko su upuceni u mapu ovog dijela svijeta da i mi bijasmo:"...lijepa je ova zemlja Makedonija", a " nas osjeyljivi prijatelh" cvrsto stoji na tlu MNE Podgorice i samouvjereno, diplomatski sazvakano i da nas gane - blam. Zato sam u cudu da ovaj iz nivoimenovanog dijela ex republike YU, pronadje MNE iz cuga. Sigurno je signal bio NATO drzava, a lozinka " money".
02.04.2019 22:30
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar