Ћирилица Latinica
08.05.2019.
Друштво

Американци донирали два чамца Морнарици ЦГ

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

У Бару је јуче обављена церемонија примопредаје два чамца П-5.8 са пратећом опремом, које су Сједињене Америчке Државе донирале Морнарици Војске Црне Горе у оквиру програма Против-минска хуманитарна акција (Humanitarian Mine Action).

Присуствовали су министар одбране, Предраг Бошковић и амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Џуди Рајзинг Рајнке.

Бошковић је том приликом истакао да је ријеч о потврди великог пријатељства између Црне Горе и Сједињених Америчких Држава. Он је казао да ће донирани чамци унаприједити капацитете Морнарице Воске Црне Горе, те утицати на њено боље позиционирање у оквиру укупног одбрамбеног система.

По његовим ријечима, САД су главни стратешки савезник нашој земљи у јачању одбрамбених капацитета. Бошковић је афирмативно говорио и улогу и подршку Американаца током процеса реформи црногорског одбрамбеног система. 

Амбасадорка Рајнке је казала да су Сједињене Америчке Државе поносне на пријатељство и савезништво са Црном Гором, уз најаву да ће САД наставити да подржавају Црну Гору, као кредибилног савезника у оквиру Алијансе, са посебним фокусом на јачање одбрамбеног сектора. Рајнке је истакла да је ова донација гест пажње и пријатељства САД према Црној Гори, имајући у виду контрибуцију наше земље Алијанси, али и потребе Морнарице, као важног сегмента у обезбјеђивању сигурности.

 

Коментари
Љутко
Љутко: Лицемјерје!!! И од Амера и од наших Вокних стручњака! Не требају нам такви поклони! Нека покупе бомбе и мине које су посијали у нашим водама! И нека иду својој кући!!! Већ су нам страдали бродови и људи од оног пто су нам они “милосрдно” посијали... нека сију тако у својој кући! Лицемјерју никад краја! И нека покупе оне касетне бомбе са Аеродрома Голубовци- прије неки дан пронађене бомбе скоро до саме зграде аеродрома- невјероватно али истинито!!! Такви пријатељи нам не требају!
08.05.2019 08:00
Sofronije
Sofronije: Vrhunski gumenjaci nema šta.Može da stane i 200-300kg
08.05.2019 08:37
spicanino
spicanino: Dinamidasi,gotovi ste ,nema vam spasa;-);-);-);-):-D:-D:-D:-DB-)B-)B-)
08.05.2019 13:18
Komunalac
Komunalac: Milosrdni poklon svita se cudi sto li su nam ovo poslali.Velikodusno
08.05.2019 13:36
Љутко
Љутко: Овакве гумењаке је ЈНА продавала на Војном отпаду у Подгорици и Кумбору..
08.05.2019 16:42
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar