Ћирилица Latinica
02.03.2018.
Друштво

Ацова Прва Банка тужи "Избор"

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Прва банка, власништво Аца Ђукановића,  тужила је пред Привредним судом фирму "Избор" из Бара јер јој у договореном року није измирила кредит од 350. 000 евра - пише "Дан", а преноси портал "Мондо".

Банка тужбом тражи исплату 585.700 евра али пуномоћеници "Избора" споре тај износ тврдећи даје висина дуга много већа него што би требало, пише Дан.

Прва банка је "Избору" 1. фебруара 2012. године дала кредиту износу од 350.000 евра са роком отплате на четири године.

Подгорички дневник наводи да су пуномоћеници Прве банке тражили од суда да донесе решење којим ће се одредити привремена мјера јер, како су навели, предузеће Избор ће без такве мјере осујетити наплату потраживања банке тако што ће своју имовину отуђити, прикрити или на други начин располагати њоме.

Пуномоћници "Избора" навели су да је висина дуга коју предузеће има према Првој банци обрачуната знатно више него што је требало да буде, односно да је на износ главног дуга обрачуната камата на камату.

Суд је прихватио да извођење доказа вјештачења по вјештаку економско финансијске струке изврши Борка Боричић а трошкове вјештачења сносиће предузеће "Избор" у износу од 300 евра.

Већински власник "Избора" је сакривен иза ХМ-8 збирног кастоди рачуна и посједује 78,6 одсто акција, наводи "Дан". Лист додаје да су иза тог кастоди рачуна сакривени и власници Солане “Бајо Секулић” и фабрике минералне воде “Бјеласица Рада”.

Подгорички дневник пише да свим тим фирмама управљају људи блиски бизнисмену Веселину Баровићу и "Еурофонду". Према финансијским извјештајима директор Избора је Балша Шотра док је члан Зијад Блекић који су, према писању "Дана" у дугогодишњим пословним везама са Баровићем.

Лист подсјећа да је Пореска управа у августу запријетила покретањем стечаја у том предузећу али тај захтјев још није послат Привредном суду.

У Избору је стечај првобитно уведен почетком 2010. године. План реорганизације је касније прихваћен.

(Мондо/Дан)

Коментари
Ivo iz Bjelisa
Ivo iz Bjelisa: Lopovska sekta. I dobice, trebaju mafijasu pare da placa glasove iz inostranstva sad pred izbore, jer mu je to najunosnije. Ulozi 585 hiljada a dobije 585 miliona poslije od kradje koju mu omoguci bratov DPS . Pi, sekto nad sektama.
02.03.2018 11:55
Гатузо
Гатузо: Почели су да се комате због пара, добар знак
02.03.2018 15:26
Baranin
Baranin: Bar - ACOVGRAD
02.03.2018 15:55
Hercegovac
Hercegovac: Zaboravioi ste Becira Perazica i on ima odredjeni procenat vlasnistva
02.03.2018 20:21
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар