Ћирилица Latinica
13.02.2018.
Друштво

Бановић: Бару су неопходни олимпијски базен и нова градска капела

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

 Пише: мр Миодраг Бановић

 

 Иницијални кластер пројекат „Еколошко уређење приобалног појаса Општине Бар“, Фондације „ИНФО спорт ЦГ“ – Бар, ушао је у своју годину „пунољетности“, 18 година од почетка реализације. Почело је 24.новембра 2000. са идејом да се заврши 24.новембра 2018.године.

 Иницијативе имају свој континуитет. У сету тих активности приказују се активности које се реализују, које се реално могу реализовати и стратешка опредељења.

 Између осталих, константне су иницијативе и за нешто што је изван могућности НВО сектора, али су потребе грађана Бара: санација отпадних вода, изградња олимпијског базена и наткривање градске капеле са израдом приступне рампе за лица са инвалидитетом и возила за транспорт покојних.

 Урадили смо двије петиције на ове теме, 2002. и 2015.године. Обје петиције су имале карактер анкете грађана Бара, да грађани Бара дају своја мишљења у вези ове проблематике. Резултати обје анкете били су идентични, са апсолутном подршком овим иницијативама и да ће грађани Бара партиципирати у трошковима.

 На задовољство свих нас, већ трећу годину ради се на санацији отпадних вода, али не и на остала два проблема. Шта даље?
Да ли ћемо у 2018.г. почети са изградњом отвореног и затвореног олимписјког базена са скакаоницом и наткривањем прилаза градској капели са израдом приступне рампе за лица са инвалидитетом и возила за транспорт покојних?

До сада је урађено пуно: комплекс Спортско-рекреативни центар Бар са спортском двораном, Рекреативни парк „Шумице“, велики број других спортских објеката, урађено је пуно приватних објеката са приватним базенима и друга инфраструктура која је дио савременог и цивилизованог друштва.

 Као симбол складног суживота мултиконфесиналног друштва какав је Бар, испоштоване су жеље све три вјере народа, да сви изграде своје вјерске објекте: Храм „Светог Јована Владимира“, Исламски центар - Џамија „Селимија“ и Катедрала „Светог Петра Апостола“.
Ајмо сада сви заједно, можемо ли и хоћемо ли: да урадимо и уредимо нешто што је заједничка потреба свих грађана Бара, олимпијски базен и градска капела?

Да ли можемо и да ли хоћемо?

Грађани Бара су се у анкетама већ изјаснили да хоће и да могу, а у досадашњим еколошким акцијама уређења Бара, доказали да су јединствени и релаксирани националне, вјерске и политичке припадности, којима је Бар доминантан интерес, изнад свих личних интереса!!!

Шта нам недостаје ?

Да се грађанима Бара прикључе надлежне државне институције, које постоје као воља грађана Бара!

С тим у вези, предлажемо СО Бар да, што је прије могуће, сазове сједницу СО Бар на којој ће се разматрати програм уређења Општине Бар за 2018. годину, да се прихвате иницијални пројекти који се могу реализовати прије почетка љетње туристичке сезоне 2018.године и конституисати „ЕКО штаб Општине Бар“ - Штаб за организацију еколошких акција и дјеловање у ванредним ситуацијама, на чијем челу би требало да буде предсједник Општине бар по функцији.

Будимо јединствени у интересу нашег Бара!

Коментари
роџер
роџер: И поред силних обећања градских власти, по питању изградње затвореног базена у Бару, није се ни за педаљ даље одмакло од израде идејног рјешења ? Ова власт га од поодавно држи у магли, а нама нико не брани да га маштамо и измаштамо ? Или да разгрнемо маглу...
15.02.2018 17:45
Sutomore
Sutomore: A pominje li ko Sutomore Banovicu?!Nemamo jednu klupu,ljuljasku,jedan sadrzaj za nasu Sutomorsku djecu?!Da ne pominjem kapelu koja je neophodna sutomoru,zasto se sve ugura u Bar,sta smo mi ,slijepo crijevo?!Sramota.Ugasi se sutomore cim pare iz istog posle sezone odu u gradsku kasu,ajde malo o tome da pricamo?!
16.02.2018 11:57
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар