Ћирилица Latinica
20.04.2018.
Друштво

Барским гимназијалцима не могу да обезбиједе одлазак на Свјетско првенство средњошколаца у одбојци

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Дан Школе Гимназије "Нико Роловић" 19.април, ученици и професори прославили су радно.
Школа је и тога дана (са двије групе) наставила са ПИСА тестирањем ученика I разреда у склопу међународног тестирања које се одвија у преко 80 земаља Свијета, међу којима је и Црна Гора.

Истог дана, Општинска организација Црвеног крста Бар и друштва добровољних давалаца крви „Лука Бар“ и „Жељезничка станица Бар“, у сарадњи са Заводом за трансфузију Црне Горе-одјељење Бар, организовала је акцију добровољног давања крви са професорима и матурантима Гимназије у Бару.

Први су засукали рукав професори и ученици Гимназије “Нико Роловић”. По ријечима Божа Јоличића, предсједника ДДДК “Лука Бар” за акцију се пријавило 36 ученика и професора.
А на крају дана је услиједило посебан догађај.

Наиме, у Бару је одржано Државно првенство средњих школа у одбојци. Побједници општинских и регионалних такмичења учествовали су на државном такмичењу а право наступа изборили су ученици: Гимназије "Слободан Шкеровић" - Подгорица, Гимназије "Стојан Церовић" Никшић, Гимназије "Милоје Добрашиновић" Бијело Поље и Гимназије "Нико Роловић из Бара.

Како су и прошле године били побједници у обије конкуренције и у мушкој и у женској Гимназијалци из Бара су важили за главне фаворите такмичења. То су и оправдали па су убједљиво освојили прва мјеста у обије конкуренције и постали државни прваци и тако сачували титулу од прошле године.

Мушкарци су у полуфиналу савладали своје вршање из Никшића са 2:0 (25:20 и 25:18) да би у финалу били бољи и од колега из Бијелог Поља такође са 2:0 (25:17 и 29:27).
Екипа из Бара је наступила у саставу: Косовић Марко, Шукурица Амар, Џарић Лука, Нововић Владимир, Жижић Богдан, Јованчевић Страхиња, Билчић Јаков, Клисић Михаило, Лековић Ђорђе и Поповић Ђорђе.

Много лакши посао су имале дјевојке из барске гимназије које су у полуфиналу савладале вршњакиње из Подгорице са 2:0 (25:18 и 25:19), док су и финалу биле боље од екипе из Бијелог Поља такође са 2:0 (25:19, 25:8).

Дјевојке су наступиле у саставу: Катарина ћаћић, Теодора Чавић, Маријана Мумовић, Анђела Чарапић, Тијана Тврдишић, Анђела Николић, Зорка Станишић, Ана Барјактаровић, Марија Тушевљак, Петра Костић, Јелена и Јована Франовић.

Професор Лазар Мацановић је водио обије екипе на овим такмичењима. Остаје жал што Школски спортски савез није у могућности да пошаље екипе из барске Гимназије на Свјтско првенство у Пољској што је радио предходних година, јер смо мишљења да би ове екипе и те како биле конкуренте на такмичењу са средњошколцима из цијелог свијета.

Коментари
ucenik gimnazije
ucenik gimnazije: Najjači smo. A i najpametniji. Samo napred. Hvala puno redakciji koja je propratila ovo takmičenje.
28.04.2018 14:58
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар