Ћирилица Latinica
11.03.2018.
Друштво

Бар се опростио од Микице Петровића

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

У суботу 10. марта 2018. године, преселио се у вјечност наш велики пријатељ, племенити човјек, хуманиста, донатор, учесник у акцијама еколошког уређења приобалног појаса Општине Бар коме је Бар остао у срцу до послењег даха и коме ће Бар узвратити на исти начин.

У име преко 5.000 наших суграђана свих социо-узрасних категорија, припадника Морнарице Војске Црне Горе, Фондације „ИНФО спорт ЦГ“ – Бар као носиоца реализације акција, појединаца и институција који су помагали и непосредно учесвовали у акцијама еколошког уређења приобалног појаса Општине Бар, на последњој станици живота нашег уваженог господина Михајла - Микице Петровић, опростила се доказана активисткиња госпођа Слободанка Хрватин.

Од самог почетка организације еколошких акција у Рекреативном парку „Шумице“ 24. новембра 2000. године, у наставку организованих еколошких акција на озелењавању комплекса Спортско-рекреативни центар Бар и у Спичу - МЗ Сутоморе, до послдењег даха, Микица је био и донатор и непосредни учесник у акцијама еколошког уређења приобалног појаса Општине Бар.

Када се, у љетњем периоду 2017. године из објективних разлога, више није могло обављати наводњавање младих засада маслина и палми цријевима ватрогасних возила Службе заштите и Морнарице Војске Црне Горе, када су букнули шумски пожари, тада смо били принуђени да тражимо алтернативно рјешење од надлежних институција.

Извршили смо реконструкцију дијела хидротехничких инсталација техничке воде Спортско-рекреативног центра Бар, набавили потребну опрему и ангажовали сезонског радника за наводњавање и спашавање младих засада маслина и плами од њиховог расушивања у дугом врелом љету 2017. године. И у тој ситуацији Микица је био један од донатора који су учесвовали и дали свој допринос у спашавању младих засада маслина и палми.

У зимском невремену 2017.године, када је страдао велики број палми и других метитеранских високостаблашица, страдале су и „Микицене палме“ у Дрвореду „Лепезастих палми“ на комплексу Спортско-рекреативни центар Бар. Те уништене палме већ смо ископали багером, а на њиховим мјестима засадићемо „Микицине маслине“, као симбол вјечности и приатељства. Ту садњу обавићемо у акцијама почетком априла 2018. године, када кренемо у наставак еколошких акција за 2018. годину у којима ћемо, поред засађених 140 десетогодишњих борова у Рекреативном парку „Шумице“ и 100 борова у Парку борова „Шушањ“, засадити још 120 борова у ископаним основама на том локалитету и засадити још 15 садница маслина на комплексу Спортско-рекреативни центар – Бар.

Микица је зрачио позитивном енергијом и утицао на своју околину у циљу даљег подизања еколошке свијести, тако да је и тиме допринио заштити и унапређењу животне средине у своме Бару и својој еколошкој држави Црној Гори.

Мр Миодраг Бановић

Коментари
Polje
Polje: Divan komsija, covjek, prijatelj. Svaka cast sto je jedino vas portal se sjetio da objavi. Bravo Banovicu !
11.03.2018 13:45
svjetlana
svjetlana: Divan covjek kome je BAR i CRNA GORA bili na srcu.
11.03.2018 15:27
Bjeliši
Bjeliši: Divan čovjek i humanista, za razliku od brata mu Sloba. Neka počiva u miru !!
13.03.2018 20:46
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар