Ћирилица Latinica
20.05.2021.
Друштво

Без потпуне реформе АНБ-а шверц цигарета преко Луке Бар се неће зауставити

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

И "врапци на грани" знају да су највиши функционери Агенције за националну безбједност (АНБ), Управе полиције и Царине донедавно били главни покровитељи масовног шверца цигарета преко Луке Бар. И не само цигарета...

Недавно започета "реформа" АНБ-а, како тренутно ствари стоје, сведена је на персоналне промјене у врху те тајне службе и њеним регионалним центрима, али се, ако је судити према информацијама које се чују са веома кредибилних адреса, шверц и даље одвија неометано.

О томе ових дана  у парламенту говори лидер и посланик Покрета за промјене Небојша Медојевић . Он је на почетку сједнице Скупштине процедурално реаговао износећи тврдње да је прошлог викенда поново покренут посао са транзитом цигарета преко Луке Бар, из које је, како истиче, изашло 50 шлепера.

 

"То је исто што се радило и за вријеме бившег режима", казао је Медојевић.

Он је истакао да није могуће да за то нису знати, као и дали одобрење премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, шеф АНБ-а Дејан Вукшић, министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић.

"Спајић није формацијски укључен, али има своје обавезе", казао је Медојевић.

Он је најавио да ће упутио иницијативу Одбору за безбједност и одбрану да се саслуша директор АНБ-а, истичући да су у ту акцију укључена и два тајкуна, од којих је један, како тврди, близак Кривокапићу.

Он је казао да се нада да то ДФ неће толерисати.

"Нисмо се борили да би ова власт радила исто као и браћа Ђукановић", истакао је Медојевић.

Он је процедурално реаговао и на то што од Владе није добио информацију о стању тржишта цигарета, истичући да је то од претходних Влада добијао.

"Сумњам да је постојала политичка инструкција министра да не дозволи те информације", казао је Медојевић.

 

Коментари
Gale
Gale: Uzas sta se radi
20.05.2021 10:52
Asović D. St. Bar
Asović D. St. Bar: Ovo što šverceri preko luke rade treba pod hitno zaustaviti. Bahaćenje sa najskuplji autima, kupovine nepokretnosti i bespravna gradnja u milionskim iznosima, dovođenje košarkaša i mnogo toga nova vlast bi morala zaustaviti a počinioce krivičnih dijela primjereno sankcionisati kako bi se zaustavio šverc. Ovi ćelavi pametnjakovići bi morali da se normalno ponašaju. Ispitati porijeklo imovine i bankovne račune. Dosta nam je ovakvih humanitaraca koji ojade državni proračun u višemilionskim iznosima. Dritone vjerujemo tebi da ćeš održati riječ i smjestiti ove milionere tamo đe im je mjesto.
20.05.2021 17:32
MILOŠ
MILOŠ: Evo sad ovi šverceri i lopovi prešli u komite i brane svoje bogastvo i svoje milione od šverca. Sipaju gorivo i daju po 20 eura ovoj jadnoj omladini... Sve su pokrali i ojadili ovu lijepu, najljepšu Crnu Goru... U Spuž sa ovim ološima i sve da im se oduzme...
20.05.2021 23:28
Miralem za Asović D. St. Bar:
Miralem za Asović D. St. Bar:: To je valjda jasno svakom ko živi u Baru.Ali su tim švercom uz pomoć policije tj. direktora kluba, postali ugledni građani ,a nijesu imali pepela na m...E sad oće li se nova vlast okrenuti zaustavljanju "državnog projekta" viđećemo uskoro.To je glavni test da li će ovo biti pravna država ili će nastaviti stopama prethodnika.
21.05.2021 08:51
Oooo
Oooo: Cuveni humanitarci
21.05.2021 09:52
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar