Ћирилица Latinica
13.03.2021.
Друштво

Брајушковић: Био сам свједок, Вељовић је организовао злогласне црне тројке из САЈ-а

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

“Мој грех је што сам пратио Душка Јовановића и у исто вријеме покушао да ступим у контакт са Будом Симоновићем да се склони, али нисам успио. Само ми је стигла порука завршено је. Браним се од дјела које нисам урадио. Признајем да сам га пратио и то је то. Пребили су га Марко Калезић и Славко Ђуровић” – рекао је у ексклузивном интервјуу за НАЦИОНАЛНУ ИН4С ТВ Брајушко Брајушковић, некадашњи специјалац о дјеловању Црних тројки, наводећи да је пребијан на изворишту Мареза и да су му нелегално извршили претрес куће и након неправедног развлачења у медијима одлучио да каже истину, јер како наводи, након бројних пријетњи и пријетњи његовом сину Ивану, у страху за голи живот, да ако га нађу мртвог, цијела јавност зна, да није починио самоубиство.

Каква је била структура специјалних јединица, ко су Црне тројке, који је принцип запошљавања, да ли је у САЈ-у било криминалца, који је начин дјеловања Црних тројки, ко је пратио жртва, ко их је пребијао, да ли је полиција била укључена, да ли су криминалци учествовали, ко је бирао жртве, шта раде након пребијања жртве, ко је убио Душка Јовановића, све о случају Радована Алексића говорио за Националну телевизију Брајушко Брајушковић, у емији коју можете погледати у настваку.

Брајушковић наводи да је дјелимично крив што је Душко Јовановић претучен.

“Нисам учесник тог пребијања. Душко ме видио пред смрт и рекао ми у лице ти ме ниси претукао, али неко добро висок јесте. Тврдим да ти који су пребили Душка немају капацитет да га убију, то су плиткоумни скоројевићи. Убили су га професионалци” – каже Брајушковић.

Брајушковић тврди да су Миљан Перовић и Веселин Вељовић издавали наређења кога да прати и да је, како каже, само могао да наслути због чега.

“Тражио сам од Вељовића да ме искључи из случаја и наишао сам на агресију и морао сам да пристанем. Мој дио посла је било праћење, нисам могао да знам ко ће да изврши напад. Ја никад нисам учествовао у пребијању” – објашњава Брајушковић.

Објашњавајући у разговору како су Радована Алексића пратили мјесец дана са 3 црна џипа, куне се да се никад није уживо видио са Алексићем, али да му је познато како је претучен.

“Није ме страх Душка Марковића, страх ме од функција које имају. Алексића су пратили јер је он био сарадник Павла Булатовића који је јавности представљен као највеће зло. Истина је да нисам покушао да кажем Алексићу да га прате јер нисам познавао никог из његовог окружења и нисам могао да му вјерујем. Био сам у Никшићу кад је пуцано и могу да тврдим да је у њега пуцао Миљан Перовић, у то сам сигуран” – тврди Брајушковић.

Описивајући каква је структура била специјалних јединица, објашњава како су исти радили за Црне тројке.

“Као возач Веселина Вељовића познавао сам га добро, као што сам добро познавао и Мила Ђукановића док је био нормалан. Лично мислим да су Веселин, Мило и њима слични гору штету направили Црној Гори него корона да влада у најгорем облику још 10 година. Они су највећа пошаст која се могла десити Црној Гори” – сигуран је Брајушковић.

(ИН4С)

Коментари
Ladovina
Ladovina: Zamlatna
13.03.2021 23:32
Miloš
Miloš: Prikrivanje krivičnog djela je krivično djelo brajuško. Sad si ti dobar i pošten!!! Bitango i tebe i Mila i Veljovića i sve bitange koje su svašta radili odma treba uhapsit i procesuirat... Sram te bilo bitango...
13.03.2021 23:39
Rade
Rade: SAJ leglo kriminalaca bio i ostao
14.03.2021 08:23
Madzar
Madzar: A i ove splacine iz Bara sto uhode ljude moraju u apsanu nema vise mafije da vodi policiju na vrhu, sad ce Brdjanin gace da vam skine svima. Stole vole sta mislis?
14.03.2021 08:27
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar