Ћирилица Latinica
08.02.2018.
Друштво
Култура

Вечерас промоција збирке "Воз" Мирка Ракочевића

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Љубитељи писане ријечи моћи ће вечерас (четвртак, 08. фебруара), да присуствују промоцији збирке кратких прича „Воз“, која почиње у 19 часова у сали Дворца краља Николе. Осим аутора, гост вечери биће критичар и издавач, Радомир Уљаревић, који ће говорити о књизи.

Мајстор приповиједања, Мирко Ракочевић, обогатио је књижевну сцену у Црној Гори једном посве необичном књигом кратких прича једноставног имена – „Воз“.

У новој књизи Мирко Ракочевић се „позабавио“ догађајима друге половине прошлог вијека, „додирујући“ у свакој причи, кратким опаскама, и данашње вријеме, а све уз помоћ и подршку књижевних јунака које је увео у литературу са аутентичним именима и презименима.

Мирко Ракочевић аутор је рођен у Бијелом Пољу, 1968. године. До сада је објавио сљедеће наслове: „Уклети песник Ристо Ратковић“ и романе „Бедем“ и „Последњи сан у Нађмеђеру“.

Са академиком Радомиром Ивановићем приредио је књигу „Књижевна критика о Ристу Ратковићу“.

О ранијем стваралаштву Ракочевића, тј. о романима „Бедем“ и „Последњи сан у Нађмеђеру“, књижевна критика је доста писала.

Др Наум Радически каже да о роману „Бедем“, можемо већ данас, без неопходне временске дистанце, говорити као о класичном дјелу црногорске књижевности. Ракочевић живи и ствара у Подгорици.

 

http://www.barskiljetopis.me 

Коментари
Dule
Dule: Divota!!! Mirko, genijalan si !
08.02.2018 12:17
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar