Ћирилица Latinica
03.11.2018.
Друштво

Предавање пароха чикашког др Милоша Весина

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Др Милош Весин, професор на Богословском факултету Светог Саве у Либертивилу и парох чикашки, одржаће вечерас (субота) у крипти храма Светог Јована Владимира у Бару предавање на тему „Савремени изазови пред православним браком и породицом“.

Домаћин и организатор предавања које почиње у 19 часова је Православна црквена општина барска.

Др Весин је завршио је Карловачку Богословију и Богословски факултет у Београду. Студије психологије, студије музике (одсек соло-пјевање и дириговање) и постдипломске студије из теологије завршио је у Луцерну (Швајцарска). Први је диригент свештеничког хора Епархије шумадијске “Свети Сава”.

Усавршавао је музику и психологију у Лозани, Паризу и Кембриџу. Докторирао је психологију у Лондону. Предавач на многим црквеним трибинама и универзитетима широм Америке, Канаде и Европе. Бави се пастирском психологијом и службује у Чикагу.

Два пута годишње у мају и новембру долази у Београд и регион гдје организује јавна предавања, говорећи са православног гледишта о духовном животу савременог човјека, по чему је постао познат међу Србима у свијету.

Докторска дисертација "Савјетодавна психологија и Света тајна исповјести на раскршћу између патолошког и здравог осјећаја кривице", настала је након вишегодишњих истраживања (од испитаника из Србије до испитаника Источне и Западне Америке, све до православних земаља Африке) и потврдила је ауторову почетну тезу о распрострањености доживљаја гријеха, кривице, стида и кајања код људи.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar