Ћирилица Latinica
06.04.2021.
Друштво

(ВИДЕО) Огромна штета за компаније "Церово" и "Фемић" од пожара

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Власник компаније "Церово" Горан Ђуровић казао је да су његова и компанија "Фемић" претрпјеле огромну материјалну штету у јучерашњем пожару. Објекат, материјал и залихе које су биле у њему потпуно су изгорјели у пожару.

"Висина материјалне штете остаје да се утврди, али су прве наше процјене да је ријеч о 600 до 700.000 евра"-рекао је Ђуровић предсједнику Привредне коморе Црне Горе (ПКЦГ) Властимиру Голубовићу, предсједнику Скупштине ПКЦГ Воју Бановићу, предсједнику Општине Бар Душану Раичевићу и представнику Владе Филипу Аџићу, који су данас поподне обишли изгорјели магацин.

Пожар у складишту предузећа Фемић, који изнајмљује Церово, избио је јутрос и за сат и по су барски ватрогасци, уз помоћ колега из Улциња и Петровца, успјели су да га санирају.

У вријеме када су представници Владе, Општине и ПКЦГ разговарали са Ђуровићем, гашење је било још у току. Ђуровић је увјерен да претрпљена штета неће довести до отпуштања 300 запослених у компанији "Церово".

"И Церово и Фемић су стабилне компаније и сигурно ћемо се опоравити, јер смо током 30 година постојања пребродили бројне кризе"-рекао је новинарима Ђуровић.

Голубовић је истакао неопходност да се у овој ситуацији “солидарно дјелује са нивоа Владе, Општине и ПКЦГ” како би се ублажиле посљедице пожара по пословање ових успјешних барских компанија.

"Већ сјутра ћемо сазвати Управни одбор ПКЦГ и донијети одлуку о подршци коју ћемо упутити компанијама Церово и Фемић, те упутити препоруке Влади, локалној самоуправи и осигуравајућим друштвима како би им се што прије помогло"-рекао је Голубовић.

Аџић је нагласио да је то ситуација у којој сви морају исказати јединство у одговору на овакве ударе на привреду.

"Са нивоа Владе ћемо, у складу са законским могућностима, покушати да убрзамо процедуре за подршку, евентуалне кредитне олакшице и помогнемо опоравак ових компанија"-рекао је Аџић, а тај је став подржао и градоначелник Раичевић, који је захвалио Служби заштите Бара на брзој реакцији, као и њиховим колегама из Улциња и Петровца.

(ЦдМ)

Коментари
Nole
Nole: Da li je osigurao Robu i imovinu
06.04.2021 10:41
Baneb
Baneb: Vrsni intelektualac Banović Vojo sa diplomom ekonomskog fakulteta iz Novog Sada preduzet će potrebne mjere za saniranje štete.Taj gospodin nezna ni gdje je zgrada fakulteta u NS
06.04.2021 17:32
Broker
Broker: Kako će se lijepo naplatit od osiguranja..
07.04.2021 00:04
Mišur
Mišur: Molijo bi da Voju Vojkana niko ne vrijeđa, jer je on prije toga fakulteta završijo višu komercijalnu školu u Peći. Do duše tu školu nikad nije vidio nego mu je posa završio Rade P. baš neđe davno, ali koga briga u ovoj zemlji za to.Čuveni izviđač dobro je izviđao đe god se magao uvući.
07.04.2021 16:30
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar