Ћирилица Latinica
16.02.2019.
Друштво

Влага у Амбуланти Сутоморе због "промаје" у буџету Дома здравља

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Читаоци „Барског портала“ доставили су нам фотографије из просторија Амбуланте у Сутомору, уз пропратне коментаре како је захваљујући неодговорном односу према овом објекту од стране менаџмента  барског Дома здравља плафон у ординацији љекара практично у фази распада. Судећи по фотографијама, евидентне су посљедице влаге којој је објекат неспорно изложен.

Био је то повод да се Редакција нашег портала за објашњења обрати директору Дома здравља Бар, мр Бориславу Лалевићу.

„Амбуланта у Сутомору саграђена је 1981.године као донација америчке амбасаде у циљу санације посљедица катастрофалног земљотреса који је 1979. године задесио Црногорско приморје“ – подсјетио је Лалевић.  Он је објаснио да ДЗ Бар одржава осам својих објеката, те да су њихове активности више усмјерене на интервенције и санације него на реновирање било ког објекта, па тако и сутоморске Амбуланте, обзиром на средства којима ова јавна установа располаже.

По његовим ријечима, реконструција објеката или постављање нових кровних конструкција као најосјетљивијих тачака на објектима амбуланти у Сутомору и Вирпаразару (процјена радова је око 40.000 евра по објекту), изискује укључивање шире друштвене заједице,  односно локалне управе, приврдених субјеката, или могућност укључивања у Инвестициони план Министарства здравља за одређену годину.

Лалевић наводи и да је у 2017. и 2018. години у одржавање Амбуланте у Сутомору уложено 9.000 евра, у шта нису укалкулисане робе и услуге.

„Планом донација у 2017., 2018. и 2019. предвиђена је санација кровних конструкција на амбулантама у Вирпазару и Сутомору, али план није реализован“ – објашњава директор Дома здравља Бар.

Лалевић наводи и да је Дејан Адамовић, као донатор, преко фирме „Пештер“ из Аранђеловца, извршио молерско-фарбарске радове на фасади Амбуланте Сутоморе, а вриједност радова, како је истакао, није позната.

Разлог појаве влаге на плафону Амбуланте у Сутомору је лоше стање кровне конструкције, каже Лалевић, уз напомену да је  у овој години, на основу захтјева запослених планирано уређење плафона у пријемној просторији и ординацији доктора,  као и замјена три прозора, у складу са достављеним захтјевом.

 

 

Коментари
Mami
Mami: Kakva lazavina. Centa nisu ulozili. A i da jesu, sto je 4.000 eura za ambulantu koja je u sezoni krcata, vise no Klinicki centar u Podgorici ima pacijenata.
16.02.2019 23:04
BAR
BAR: Sto nepitate kumaru RATKA ili tajkuna Pajkovica Velja i ostale lopine.
17.02.2019 01:23
Pristan
Pristan: Vjeruje li ko Muju u Bar?
17.02.2019 08:49
Šiki
Šiki: Čekaj, u novembru je Bar info objavio izjavu Mujovu da je u toku renoviranje ambulanti u Sutomoru, Virpazaru i ne znam đe još. Ili da je renovirano već. Neko laže, neko je opra pare.
17.02.2019 11:20
Марица
Марица: Ја не знам како дивна докторка Сузана опстаје у онолику влагу, али заиста. Лалевићу, ви умјесто да лијечите пацијенте ви ћете и докторе и сав медицински кадар да разболите. Како нас пазите кад овако о докторима и сестрама бринете.
17.02.2019 16:04
Index
Index: Realno , imaju najgoru doktorku prvo to a drugo ambulanta nije losa a taj koji je slikao , vjerovatno mu nije bolje ni doma😚
18.02.2019 00:18
spicanino
spicanino: Sto ste navalili na"kumaru" ratka svaki euro mu ima pokrice ! No preupitajte se za pukija ,soleta i ostale"cap _carap"da daju 1% sto oderu za sezonu za obnovu ambulante ,bilo bi Super:-$:-$:-$:-$:-$
02.03.2019 10:47
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar