Ћирилица Latinica
29.01.2020.
Друштво

Жене Бара великог срца: Враћен свежањ новца нађен у донираној гардероби

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

Фејсбук страница "Барске приче" објавила је јуче дирљив прилог о враћеном новцу нађеном у донираној гардероби за кориснике Народне кухиње у Бару.

Преносимо је интегрално...

**************************

Данас је "Жене Бара великог срца" обрадовала донација гардеробе која је припадала старијој женској особи. Сваки комад одјеће истог часа нађе пут до оних којима је најпотребније, а таквих је, нажалост, много. Сортирајући комад по комад дошле су до прслука који би могао угријати једног корисника Народне кухиње. Одлучиле су да, прије него га одложе са пар других ствари, погледају као што обично чине и садржај његових џепова.

Услиједио је шок и невјерица. Свежањ новчаница, а види се да није мала сума, био је у џепу. Не размишљајући су позвале донатора и замолиле да дође до њих.

Детаље нећемо писати (да би заштитили особе којима је враћен новац), али ћемо вам рећи да је Господ послао новац у праве руке јер је знао да ће бити враћен тамо гдје је веома потребан.

Једна бака се потрудила да за живота уштеди и након своје смрти остави породици бар да "има за укоп".

Оно што такође показује колика је доброта и хуманост код жена у Народној кухињи је и чињеница да су чашћене да попију кафу, а оне су и то убациле у кутију за донацију знајући да ће тим новцем нахранити пар гладних уста.

Добри људи су срећа на овоме свијету. Племенит човјек жури да што прије учини добру ствар, не размишља, не вага иде срцем и душом.
Такве су наше Жене великог срцца.

Хвала Господу што наш град има тако дивне и хумане особе. Оне ће вечерас мирно заспати знајући да ће неко, захваљујући њима, скинути бар мало терета са својих леђа и да су својим хуманим гестом даровале љубав и мир и вратиле вјеру у добро.

Коментари
Ina
Ina: Bravo žene Bara
29.01.2020 08:37
Jovana
Jovana: Žene Bara ne šetaju da bi popovi imali djipove i viletine za ljubavnike i ljubavnice. žene Bara su ponos naš!!! Koliko šetača bi ti iz oka izvadilo i 50 centi da može a ne da bi naranili kučiće ili najpotrebnije. ajde vi odšetajte odakle ste došli, mi smo vas nahranili, niste zadovoljni, dobro. Jedna šetnja do rodnog kraja ili karta u jednom pravcu i svi srećni i zadovoljni!!!
29.01.2020 12:27
za Jovanu
za Jovanu: Dobar komentar ali na "Pogresan Clanak",postenje se ne mjeri u "Parama".Inace sve pohvale za sve zene ,ne samo "Bara"!
29.01.2020 16:05
LOLA CG
LOLA CG: Poznajuci neke od tih gospodja koje rade u " Zene Bara..." uopste nisam iznenadjena. Znam ih kao skromne i s utkanom ljudskoscu. Svaka cast. U danasnje vrijeme pohlepe, lopovluka, necovjecnosti, cist obraz ste pokazale. Zivjele.
29.01.2020 17:27
Djuro
Djuro: Za Jovanu; Dosadna si vise da kucama i ženama Bara.Isprsi se pa ti nahrani . Imas li jos sto komentarisat..ili samo jedno.... A sto se tice karte u jednom smjeru: Draga naša MI SMO SVOJI NA SVOME -NIDJE NECEMO JER OVO JE NAŠE ! ISTO KAO TVOJE. NEDAMO DA NAM ODUZMETE ONO STO JE VJEKOVIMA BILO NAŠE . NAS KORJEN NAŠU VJERU. NEDAMO NAŠE SVETINJE!
29.01.2020 17:45
Dzoni za Jovanu
Dzoni za Jovanu: Jovana ebo te kilo
30.01.2020 13:13
LOLA CG
LOLA CG: Za Jo vanu: jesi li cula za rijec Litija. Obesvijesti se za njeno znacenje i bez sprdnje na racun istih. Moze ti se desiti da bez karte, hodas u vise smjerova....
30.01.2020 23:15
Nikola
Nikola: Zene Bara su pravi ponos ovog grada! Svaka im cast!!!
01.02.2020 09:39
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar