Ћирилица Latinica
02.09.2018.
Друштво

Град затрпан смећем, огорчен и градоначелник Раичевић

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Суочени са дуготрајним већ немијешањем комуналних служби у свој посао, грађани Бара, али и туристи, почели су да се самоорганизују како би колико – толико ублажили неподношљиво тешко стање са комуналним отпадом који се не односи са јавних површина.

Познати ентузијаста и волонтерка из Сутомора, Милена Пламенац, ових дана је веома снажно демонстрирала своју посвећеност очувању имиџа туристичке дестинације Сутомора.

... А, да ли ће се ишта промијенити након њене активности у свијести оних који су плаћени да воде рачуна о чистоћи цијеле општине, видјећемо веома брзо.

Уз помоћ Благојевић Радице и Драгољуба, те Јована Јеркова, наиме, Милена је потпуно очистила смећем затрпани прилаз тунелу крај популарнесутоморске „Дивље плаже“.

Предузимљива Сутоморанка није могла да мирно посматра како Комунална полиција, Комунално предузеће и ЈП „Морско добро“ одговорност и надлежност сваљују једни на друге, док се свако слободно „парче“ пута, тротоара, неријетко и плаже, претвара у праве депоније, и за примјер очистила поменути простор, сакупивши на десетине џакова свакаквог отпада.

Ипак, мало је таквих примјера, и колико год заслужују свако поштовање, проблем који имају Бар и Сутоморе оваквим акцијама макар их било свакодневно, неће бити рјешив.

*****************************************************

Огорчење због стања са одлагањем односно нечишћењем отпада са јавних површина не крије ни градоначелник Душан Раичевић.

„Оправдано је незадовољство грађана и туриста нивоом чистоће у граду, и ја сам као Баранин и као предсједник незадовољан и то се неће више толерисати“ – навео је Раичевић у саопштењу достављеном „Барском порталу“.

Како је подвукао, сви морају дати свој максимум и пуни допринос да се Бар опет учини најчистијим градом у региону.  У том правцу, каже он,  наложио је конкретне активности током радне посјете предузећу Доо „Комуналне дјелатности Бар“.

Он је са в.д. секретара Секретаријата за комунално-стамбене послове и заштиту животне средине Општине Бар Дејаном Шкеровићем, савјетницима у том Секретаријату Блаженком Срзентић и Слободанком Милић посјетио предузеће „Комуналне дјелатности Бар“ којом приликом је разговарао са техничким директором предузећа, свим руководиоцима сектора, а посебно са директором комуналног сектора Предрагом Ристовићем, руководиоцем сектора чистоће Момчилом Вулезићем и директором механизације Браниславом Пламенцем.

Раичевић је изразио незадовољство постојећом ситуацијом неадекватног одлагања и депоновања грађевинског и кабастог отпада, и под хитно наложио свим субјектима у овој дјелатности конкретне активности.

Секретаријату за комунално-стамбене послове и заштиту животне средине Општине Бар који иначе врши надзор над радом Доо „Комунлане дјелатности" наложено је да у сарадњи са комуналном полицијом у року од 24 сата изврши теренски обилазак свих локација у градском језгру и приградском подручју на којима се врши одлагање и депоновање комуналног отпада и другог и природног и вјештачког отпада са јавних површина и записнички констатује стање на терену.

Комунална полиција је у обавези да по добијеном записнику о стању са терена по хитном поступку донесе рјешења о извршењу, којима ће обавезати Доо „Комуналне дјелатности Бар“ да најкасније у року од три дана од дана пријема рјешења изврше збрињавање комуналног отпада и другог природног и вјештачког отпада.

Раичевић је током посјете имао прилику да на лицу мјеста види механизацију којом располаже предузеће Доо „Комуналне дјелатности Бар“ и добио увјерење да је иста довољна да се посао чишћења обави како је договорено.

На састанку је договорено и да секретар Секретаријата за комунално- стамбене послове и заштиту животне средине Општине Бар редовно обавјештава градоначелника о предузетим и реализованим активностима.

Раичевић је нагласио да ове активности треба да буду сталне и да ће се будућа сарадња Општине и поменутих субјеката огледати у планирању и реализацији већег броја заједничких мјера и активности усмјерених на рјешавању комуналне проблематике града, што за циљ има стварање нове, чисте и еколошке дестинације.

Коментари
Sasa Paunovic
Sasa Paunovic: Svaka vam cast predsednice. Problem je i Cedis i njihova samovolja koja nam pravi probleme ruseci i kapije i ograde da bi usli u posed gde se nalaze njihove bandere a posebno sada kada su napravili ugovore sa kabllovskim operaterom i dozvolili da postave ormane na bandere. Prilikom svake intervencije upadaju preko ograde i ulaze u privatne posede kao banditi. Uskoro trazimo vasu zastitu od bahatosti Cedisa u Baru. Spostovanjem.
02.09.2018 13:44
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar