Ћирилица Latinica
25.03.2019.
Друштво

Гула затворио фестивал на Вирпазару, Љутица произвео најбоље вино

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Фронтмену "Катапулта" Горану Пејовићу Гули припала је част да затвори овогодишњи Фестивал вина и укљеве који је минулог викенда одржан на Вирпазару.   Гула је уједно, уз пратњу популарне „Академије“ промовисао и нови сингл „Кад год пожелиш“.

Прије њега наступио је познати сарајевски бенд „Црвена Јабука“, праћен овацијама посјетилаца традиционалне црмничке светковине.

Симпатије публике побрали су и Фолклорни ансамбл „Румија“, КУД  „Свети Јован Владимир“, као и Нина Стругар.

Најбоље црвено вино ове године, међу готово стотину узорака, према оцјени стручног жирија произвео је Радован Љутица из Овточића.

Златну медаљу у категорији црвених вина освојили су Иво Ђуковић, Младен Брајовић, Младен Ракчевић, Винарија „Вукчевић“, Винарија „Клисић“, Драган Којичић и Винарија „Књаз“.

Пет сребрних медаља у категорији црвених вина освојила је Винарија „Ћетковић“, а сребрне медаље припале су и  Младену Ракчевићу (двије), затим Иву Ђуковићу, Браниславу Б. Клисићу, Спасоју Ратковићу, Милошу Рајковићу, Винарији „Клисић“, Томиславу Укшановићу и Александру Вукмановићу.

У категорији бијелих вина, по оцјени жирија, најбоље је вино произвео Младен Брајовић, док је сребрну медаљу освојила Винарија „Клисић“.

Златно одличје  за најбоље розе вино припало је Винарији "Вукићевић", а сребро је припало Младену Брајовићу.

Првог дана фестивала, у суботу, додијељене су награде за најбољу пјесму о вину. На конкурс је пристигло 13 пријава, а награду за најбољу пјесму о вину, уз новчану награду, добио је Слободан Вучинић, за пјесму “Капи истине”. Друга је била пјесма “Да заједно љубимо винограде” Соње Милатовић из Никшића, а трећа “Вино за потоњу уру” Жарка Маровића, који је одбио да прими награду.

Директор ТО Бар Емил Кукаљ је задовољан посјетом.

"Сматрамо да је манифестација оправдала очекивања и да су најбоља вина награђена, а да су наши гости и посјетиоци задовољни манифестацијом, како са културно забавним програмом, тако и са производима који су овдје изложени", казао је Кукаљ.

Организатори овогодишњег  фестивала су МЗ Црмница, Туристичка организација Бар, Удружење винара “Црмнички вранац” , Удружење винара Црмнице и Паштровића, те НВО “Дани Скадарског језера”, уз покровитељство Општине Бар, ТО Бар и Министарства пољопривреде и руралног развоја, а уз помоћ бројних спонзора.

 

 

 

Коментари
Rudjer
Rudjer: Nisam siguran da je Gula pjevao svjesno na dan agresije NATO . Podmetačina u kojoj nije smio da ucestvuje. Nije to bio dan za slavlje. Bio je to satanski praznik. Za nas koji smo napadnuti je to bio dan sjecanja, gdje pjesme nije trebalo biti. Bravo Zarko Marovicu sto si odbio nagradu satane.
26.03.2019 02:00
Za Rudjera
Za Rudjera: Mozete li bar na cas ostaviti politiku sa strane I samo kukate I stalno ste ugrozeni. Hvalis Zarka Marovica sto nije primio nagradu pa koji je k..... Onda ucestvovao I sad je on veliki patriota jes sio mi ga djura.
26.03.2019 11:22
Aco
Aco : Alo Rudjer,mi smo u NATO a ti u vlasko-ciganski park,razguli....Jeli kastrofa što se dešavalo i što je izginulo toliko ljudi JESTE, ali to je zbog tog stava koji ti i danas imaš posle 20 god....nazadni ste i gotovo,nikad od vas sreće....retardi
26.03.2019 11:53
crmnicki
crmnicki: ,,O Crmnice, Srpska uzdanice,,
26.03.2019 18:21
Velimir Crnogorac
Velimir Crnogorac: Vi koji ste za NATO ste od onog najgoreg materijala, vi ste oni koji ste vodili svoje sestre i zene da ih Milo drnda i Milova ekipa, da biraju kao lubenice, o cemu prica Dusko Knezevic. Stid vas bilo, ej, sestre i zene da im vodite. Od kojih ste vi to Crnogoraca, takve bijede nije bilo medju Crnogorcima. Smradu odvratni!!
27.03.2019 06:42
Za Velimira Velje srbina
Za Velimira Velje srbina: Nemoj Veljo da nas vrijedjas ti nemozes biti Crnogorac nego samo posrbica. Ti si obican seronja pokusavas da vrijedjas ljude po portalu a od tvog sranja se I portal usmrdio. Zato smrdljivko ne seri vise nego se ponasaj kao da si normalan ako mozes sa tim tvojim pticijim mozgom. U rupu Kretenu.
27.03.2019 15:01
Љутко
Љутко: Ето и Жарко Маровић успје да се упише у Велике! Земљо, отвори се!!! Постаде поред њега СветонЂуришић аматер!
30.03.2019 16:32
hua hua
hua hua: duvajte ga svi
31.03.2019 17:09
Za. Hua Blavora
Za. Hua Blavora: Izgleda da si ostao bez bijelog pa avetas kriza a Medjedu probaj kod ovog podmladaka DPS da ti daju koju Crtu da malo dodjes sebi. Avetinjo avetna Pusikuronja Mars u rupu.
01.04.2019 02:03
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar