Ћирилица Latinica
23.05.2018.
Друштво

Данас сахрана Цице Павловић

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Позната новинарка Недељка Цица Павловић која је јуче преминула, биће данас сахрањена на барском градском гробљу Гвозден бријег у 17 сати.

Цица Павловић, новинар и књижевник, радила је за велики број значајних дневних листова, часописа, периодика, ТВ и радио станица у Црној Гори, Србији и региону.

Како су подсјетиле њене колеге из Радио Бара у својој ауторској емисији “Говоримо да би нас видјели”, у матичној кући, угостила је бројне познате личности: пољског космонаута Михаела Хермашевског, амбасадоре Француске, Јапана, Кубе, принцезу Линду Карађорђевић, принца Николу Петровића, истакнуте сликаре, књижевнике...

Објавила је збирку поезије “Ја нека друга” и припремала двије нове књиге - роман “Сиви ЦВ” и збирку интервјуа са познатим личностима. Како је записала Цицина колегиница и директорка Радио Бара, Весна Шошкић - "можда ће се из ових рукописа сазнати што је још Цица имала да нам каже, а рекла нам је и оставила доста - кроз сав свој радни ангажман, али, прије свега, као пријатељ и друг".

"Знала је то да буде, данас када је пријатеља све мање. Била је једна од ријетких колегиница и људи на коју сте увијек могли да рачунате, када су вам помоћ и подршка потребни. Радила је то из пуног срца, са нескривеним и дубоким емоцијама. Емоције су обиљежиле цијели Цицин живот и рад. Вољела је без граница своје родитеље, сестру и њену породицу, али и Пристан из дјетињства, Бар, путовања, Радио Бар и новинарство..." - записала је Шошкић, додајући:

Вјечита дјевојчица,непоправљиви сањар, пустолов по стазама живота, икона Радио Бара и овога града, Недељка Цица Павловић, говорила је: “Јесу моји саговорници сјајни, свјетски људи, космонаути, принчеви и принцезе, сликари, писци, државници, умјетници... Али, ја не знам на што сам више поносна - на свијет, свјетске улице и друмове, те дивне, велике личности, или на овај наш Бар и наш барски булевар у којем је Радио Бар”.

 

 

Коментари
Mila
Mila: Napustio nas je veliki covjek, veliki drug, velika dama... Neka joj je laka zemlja! Hvala joj za sve dobro sto je svima nesebicno davala.
26.05.2018 23:11
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар