Ћирилица Latinica
21.05.2021.
Друштво

Данас славе лопови, криминалци и њихови симпатизери

Аутор: Редакција 12 Оставите коментар

Тај датум 21. мај 2006. славе криминалци, лопови и њихови симпатизери, затим незнавен део грађана и националне мањине. Референдум у Црној Гори имао је изричит антисрпски карактер и у сваком смислу је био антидемократски. Дакле, 21. мај 2006. је девијација а последице су видљиве – културолошки пад у понор, казао је у интервјуу за ИН4С, историчар др Александар Раковић.

 
Шта представља 21. мај и ко, шта и због чега слави овај датум?

Сецесија Црне Горе из заједничке државе са Србијом је трагичан датум у историји српског народа. На покраденом референдуму 21. маја 2006. на три нивоа извршено је фабриковање резултата, а међународни представници доведени из Словачке требало је само да протумаче да је референдум био регуларан.

 Стваран резултат референдума био је 50%–50% а тиме би заједничка држава била сачувана. На новим властима Црне Горе је да утврде чињенице о овој референдумској крађи, што би отворило могућност да се ти резултати учине ништавим. Тај датум 21. мај 2006. славе криминалци, лопови и њихови симпатизери, затим незнавен део грађана и националне мањине. Референдум у Црној Гори имао је изричит антисрпски карактер и у сваком смислу је био антидемократски. Дакле, 21. мај 2006. је девијација а последице су видљиве – културолошки пад у понор.


Гдје је Црна Гора сада, 15 година од покраденог референдума? Приватна или независна држава?

 
Црна Гора је током власти Демократске партије социјалиста била приватна држава Мила Ђукановића и његовог окружења. У дипломатским круговима Црна Гора је и називана „приватном пиратском државом“, која је била позната по разноразном шверцу и трговини људима. До пада Демократске партије социјалиста с власти, Црна Гора је била антидржава Републици Србији и антидржава Краљевини Црној Гори. Њена једина намена је била само да се разбије српски народ и ослаби позиција Србије. С тим у вези, Црна Гора и тзв. Косово су две антидржавице склепане управо по истом моделу који је 1943. смишљен како би Коза ностра и Камора биле антидржаве Италији. Црна Гора је сада само микро државица у великој кризи и на ивици банкрота.

 
Како је текао пут Црне Горе од 21. маја 2006. до 21. маја 2021. године?

Пут Црне Горе је од сецесије био изграђен на србофобији, која је као идеологија преузета од најокорелијих хрватских шовиниста. Дакле, идеологија Ђукановићевог режима је по карактеру била правашко-франковачка, постусташка или новоусташка, и сасвим су у реду упоређивања Ђукановићеве Црне Горе с Независном Државом Хрватском. Та Црна Гора је, дакле, била идеолопки изданак Независне Државе Хрватске у 21. веку и девијантне појаве које су у њој доминирале биле су истоветне сценама из Блајбурга у ком су се донедавно окупљале најокорелије усташе.

Блајбург или Цетиње, постало је свеједно. Ти девијантни скупови личили су једни на друге. С том разликом што се актери тих скупова у Блајбургу данас хапсе и протерују из Аустрије, а актери скупова на Цетињу (а недавно и у Подгорици) приказују као бранитељи Црне Горе. Било би логично да се подивљали учесници усташких скупова на Цетињу, и другде у Црној Гори, такође нађу иза решетака уколико су пунолетни или у поправним домовима уколико су малолетни.
Грађанима Пирота, Врања, Чајнича и Калиновика ти тзв. комитски скупови црногорских патриота изгледају као окупљања подивљалих хорди које пале средњовековне градове, нападају забринуте грађане, сударају се аутомобилима и до изнемоглости туку између себе.

Шта чека Црну Гору и у ком смјеру иде њена унутрашња и спољна политика?

Било је очекивано да хоботница Демократске партије социјалиста буде демонтирана током постизборног цунамија. То се није десило јер је мандатар односно премијер Здравко Кривокапић био недорастао ситуацији. Међутим, од кад су констинтуенти коалиције „За будућност Црне Горе“ почели да преузимају власт по ширини и дубини државне управе, чини се да прилике ипак иду набоље. С тим у вези су и победе српског народа на локалним изборима у Никшићу и Херцег Новом. Демократска партија социјалиста је постала џак за ударање.

Потпуни повратак Црне Горе српству био би благотворан за читаво друштво јер српство јесте и нација и цивилизација. Као што Грци и Руси за себе сматрају да су самосвојне цивилизације у оквиру православне цивилизације, то се може рећи и за Србе. Културолошка супериорност српског народа у односу на црногорске сепаратисте до те мере је изражена, да би Срби на простору Црне Горе требало да имају цивилизаторску мисију. Али, у тој цивилизаторској мисији не треба ни претеривати. Где може може, а где не може – не може. Стога би било најбоље ако би Црна Гора и Цетиње склопили билатералне односе као Италија и Сан Марино.

Српство ће се, наравно, ујединити. Србија, Црна Гора и Српска биће заједно. То је једини разуман пут Црне Горе у будућност. Има ли шта истинитије и љубавније од Његошевих мисли из Горског вијенца које гласе – „Србија од Дунава до мора сињега“!

Коментари
Mir u mojoj zemlji!!!
Mir u mojoj zemlji!!! : Ja ne spadam u lopove, kriminalce ili njihove simpatizere, al volim ovu zemlju. Naravno to ne znači da mrzim zemlje u okruženju, medjutim drzim se one recenice ko ne voli i ne pazi svoju kucu, nece ni tudju. Ovo sto nam se desava u zadnje vreme sramota je za sve nas. Niko ko razmislja o deci, njihovoj buducnosti nece zbog ovakve situacije osetiti radost. Cemu da se radujemo? Ovoj ujdurmi koja ovako malu zemlju kida na komade. Zemlju koja je od Boga - Alaha dobila apsolutno sve blagodeti za njen prosperitet. Sta mi radimo? Mi to necemo! Ma kakvi! Sta ce nama sve to? Mi imamo zelju i volju da zemlju unistimo, i ruku na srce ide nam. Al tesko da ce iko kad dodje vreme reci jeste JA sam to, to je moje, i ja cu zivot za to da dam. A ginuli su vec, jesu Bogami. Nego nekako oni ginuli jer su srce svoje slusali, danas politika srcem diktira. Ajde ovi matori sto bi da su ono sto rodjenjem dobili nisu, al sto mladost truju istim otrovom, sto umesto onog cojstva i junastva u njih mrznju pune, to nije ni za pomenut a kamoli za pohvaliti. A kako ce nam se zvati zemlja, i ko ce njom upravljati najmanje je bitno. Bitno je da svako novo jutro ima smisla, i vredno je naseg budjenja. Zemlja je majka, cuvajmo je. U nasem slucaju, cuvajmo je od nas samih. To ce biti najmanje sto za nju mozemo da uradimo. Volim te najlepša zemljo na svetu, Gospode i svi sveti cuvajte je od svih nas!!!!
21.05.2021 10:03
Za rakcevica i ostale
Za rakcevica i ostale: 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪ZAUVJEK u 💓 💓 💓 💓
21.05.2021 10:23
Ojhaa
Ojhaa: Ja ne priznajem ovu kvazi drzavu!
21.05.2021 11:58
Srb.
Srb. : Bravo za Mir u mojoj zemlji!!! Okanimo se podela i gledajmo u bolje sutra nas i nase dece!
21.05.2021 12:14
Za ojhana
Za ojhana: Ne izgovaraj tu rijec, jer ona je dika 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🤓
21.05.2021 14:10
Dino
Dino: Privatnu drzavu i lopovsku ste napravili😎
21.05.2021 20:40
Dzoni
Dzoni: Hapsite kila I ostale drps kriminalce u apsanu bagru smrdljivu da bijelog dana ne vise bar 30 godina da prodise I procvijeta nasa Crna Gora
22.05.2021 00:54
Zaro
Zaro: To ti je ono kad pokrades referendum uz zaštitu onih koji su ti bombardovali zemlju i ubijali djecu, pa se onda plašiš i Boga (u koga ne vjeruješ) i đavola. Što se grbo rodi vrijeme ne ispravi, rekao je Valtazar Bogišić veliki, tako da ovo što vi slavite ustvari ne postoji jer je stvoreno vještački, na silu, u uslovima okupacije Crne Gore, i nestaće u uslovima slobode koja je počela da dolazi 30.avgusta prošle godine. Crna Gora se vraća sebi i svojoj suštini, svojoj slavnoj i časnoj istoriji, i odriče se uz pomoć Boga novotarija koje je nametnuo okupacioni sistem NATO-a preko svog eksponenta DPS-a. Neka živi slobodna Crna Gora. Nikad Montenegro!!!
22.05.2021 06:52
Radojica
Radojica: Da se postavi poslaničko pitanje premijeru Krivokapiću, priznajeli referendum i da li je pokraden?
22.05.2021 08:00
MILOŠ
MILOŠ: Lopovi me NE ZANIMAJU... VIJEČNA DASI CRNA GORO...
22.05.2021 09:17
Radojica
Radojica: Življela Crna Gora!Življela Srbija!
22.05.2021 18:08
Dino
Dino: E ovakva drzava sa vama milogorcima je raspala😂😂
23.05.2021 12:14
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar