Ћирилица Latinica
31.07.2019.
Друштво

Делегација грчке РМ у посјети Бару

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Предсједник Општине Бар, Душан Раичевић, са потпредсједником Општине, Радомиром Новаковићем и главним администратором, Зораном Радојичићем, угостио је делегацију брода грчке Ратне морнарице „Икариа“ коју је предводио командант ХС „Икариа“ Георгиос Каваларис, као и главни официр Поморске подофицирске грчке школе Ионаис Гианиотис.

Брод „Икариа“ са укрцаним кадетима Подофицирске школе, усидрен од 29. јула до 1. августа у Луци Бар.

У саопштењу из Општине, наводи се да је Раичевић  исказао задовољство данашњом посјетом и упознао госте са карактеристикама града, његовим привредним и туристичким потенцијалима истакавши да је сигуран да ће током боравка у Бару бити у прилици да се упознају са бројним културно-историјским споменицима и да се увјере у традиционално гостопримство локалног становништва.

Он је навео сличности Бара и Црне Горе са Грчком, посебно наводећи традиционално маслинарство у Бару о којем свједочи Стара маслина. Указао је на туристичке потенцијале града „на двије чаробне обале“ истичући све бројније посјете крузера у посљедње три године.

Командант ХС „Икариа“, Георгиос Каваларис, изразио је захвалност локалној управи на срдачном пријему и истакао да је циљ мисије развијање сарадње са морнарицом, те да је посјета Бару и Црној Гори јако важна са обзиром на многобројне сличности наших земаља.

Посјета брода "Икариа" се реализује у оквиру годишње љетње обуке за кадете Подофицирске школе грчке Ратне морнарице. Током боравка у Црној Гори, делегација је протоколарно посјетила и Морнарицу Војске Црне Горе, капетана бојног брода Веска Томановића.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar