Ћирилица Latinica
14.08.2019.
Друштво

Кинези у посјети Општини Бар, разговарали о промоцији туризма

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

У Бару је боравила шесточлана делегација из Шангаја – дистрикта Хонгкоу у Народној Републици Кини, са којим Општина Бар има потписан Споразум о пријатељству и сарадњи.

Потпредсједница Општине Бар мр Тања Спичановиће је угостила делегацију коју је предводио  Хе Jидун, генерални директор одјељења за рад Уједињеног фронта и предсједавајући прекоморског Удружења пријатељства Шангаја. Састанку су присуствовали и представници Туристичке организације Бара и Удружења привредника Бара.

Представници Општине су са гостима из Кине разговарали о могућностима за унапријеђење већ постојеће сарадње између Бара и дистрикта Хонгкоу и великим потенцијалима за сарадњу у областима туризма, трговине и пољопривреде између два лучка града.

Jидун, предводник делегације дистриката Хонкоу навео је да је кинеска делагација у посјети Општини Бар како би промовисали размјену и учврстили сарадњу и пријатељство које је прије четири године крунисано потписивањем Споразума у Кини.

Истакао је да је од 2014. године преко 1,5 милијарди Кинеза путовало у иностранство и да је једна од шанси за развој туризма управо велико интересовање кинеских туриста за посјете земљама западног Балкана. У том смислу је било ријечи о промоцији Бара и Црне Горе кинеским туристима. Како је кинеско тржиште отворено за увоз, Удружењу привредника Бара су представљене могућности повезивања са привредницима из Шангаја, а као једна од тема разговора је била и могућност размјене искуства у области пољопривреде.

Спичановић је истакла да се управо оваквом сарадњом на локалном нивоу унапређују традиционално добри односи између Црне Горе и Кине и госте упознала са основним карактеристикама Бара и његовим привредним и туристичким потенцијалима.

Коментари
Gagi
Gagi: Mislim da su braća Kinezi očarani intelektualnim vještinama i predavanjem ovoga Pajkovića koji im je izgleda bio domaćin u odsustvu Dušana nejakog. Goci je majstor da objasni istoriju, kulturu, morsko dobro itd. Sve je on to popločao divljim graditeljstvom i da novo ruho mediteranskom Baru.
14.08.2019 11:17
Cana Fontana
Cana Fontana: Pajkovica je trerbalo za predsjednika DPS-a a ne Tomanovica. Pajkovic je sposobniji, pola Bara je izgradio.... Za sebe..... i tajkune koji ga čuvaju....
14.08.2019 11:27
Miris Tamjana
Miris Tamjana: Kakve kreauture , dokle je Bar došao ko nas predstavlja, teksta nemam
14.08.2019 11:42
X X L
X X L: Dodjose na red kinezi . Ali Bara vise nema . Diabolicne kreature.
14.08.2019 16:44
Cakanov drug
Cakanov drug : Pajkovic je jedan gospodin ,cerka mu odbornica DPS -a ,pomogli Dusanu da dodje tu sa malo para i eto ga sad... Takva mu je citava ekipa ,Dule komoleksasu ,pa nemoj davat ti Soho grupi lokaciju,kurvaj se i dalje
15.08.2019 00:39
Bozo
Bozo: Zamislite kad PR Ade Bojane postane savjetnik za medjunarodmnu sardnju, protokol i evropske integracije, jeli to pa realno.
19.08.2019 14:21
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar