Ћирилица Latinica
19.03.2020.
Друштво

Донације кад је најпотребније: Још 55.000 евра за барску болницу

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Након што је познати спортски радник и привредник, Ђорђије Ђоко Павићевић опредијелио чак 60.000 евра за помоћ Општој болници у Старом Бару, овој здрваственој установи стижу и нове донације. Рачунајући Павићевићеву, укупно 115 хиљада евра вриједности.

Општина Бар донирала је 5.000 евра за набавку материјала за медицинско особље – средстава за дезинфекцију, маски, рукавица, и друге опреме, док је за исту сврху Лука Бар опредијелила 20.000 евра. АД Марина Бар Болници је помогла донацијом у вриједности од 30.000 евра за набавку ултразвучног апарата.  

Међу појединцима који су се одлучили на допринос Болници је Кабиљ Курти из Улциња, власник фабрике намјештаја „Курти“, који је обезбиједио донацију од 20 кревета са душецима за Болницу, као и начелник подручне јединице Управе за некретнине у Бару Мрђан Ковачевић, који је опредијелио овомјесечну плату за потребе болнице и пацијената, уз иницијативу да на овакав потез мотивише и друге челнике предузећа и установа у Бару.

Директор барске болнице др Драгослав Томановић, преносе медији, саопштио је да је изузетнозахвалан на брзој и  хуманој реакцији локалне заједнице којаје препознала важност и озбиљност ситуације након појаве првих случајева инфекције корона вирусом у нашој земљи.

Подсјетимо, Ђорђије Павићевић, предсједник кошаркашког клуба „Морнар“ опредијелио је донацију од 60.000 евра, од којих 50.000 евра за набавку 2 респиратора, и 10.000 евра за набавку основних заштитних средстава за медицинско особље.

 

Коментари
Begza
Begza: Veliko hvala za donatore, no mi se čini da je bolje bilo da oni sve ovo kupe što piše, jer direktor Tomanovic kako se zbori, voli mnogo ove ljubicaste i zelene, da ne bude pola Zeću pola preduzeću.
19.03.2020 15:29
Aleksandra
Aleksandra : Dobro da su donirali novac, sto nisu ranije da se to vec obezbijedilo, cekli da bukne epidemija
19.03.2020 19:23
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar