Ћирилица Latinica
10.05.2020.
Друштво

Др Кљакић мјесец дана био на респиратору, читав град се молио за њега

Аутор: Редакција 11 Оставите коментар

Пише: Биљана Дабић

Иако је око мјесец дана био на респиратору, у тешком стању, животно угрожен, нада није јењавала да ће се омиљени гинеколог вратити у Бар, својој дјеци, супрузи, породици, пацијентима, пријатељима...

*****

Доктор медицинских наука Душко Кљакић, гинеколог и акушер у Општој болници Бар, умро је на клиници у Грацу од последица коронавируса.

Иако је око мјесец дана био на респиратору, у тешком стању, животно угрожен, нада није јењавала да ће се омиљени гинеколог вратити у Бар, својој дјеци, супрузи, породици, пацијентима, пријатељима...

Доктор Кљакић је од КОВИД-а 19 лијечен од првих дана епидемије у Црној Гори, у Општој болници Бар, Клиничком центру Црне Горе из кога је транспортован за Аустрију, на клинику у Грацу која је специјализована за плућне болести.

За своје 53 године живота, др Душко Кљакић многе битке је добио борећи се за животе и здравље пацијената, али ову последњу, за сопствени, нажалост, није издржао. Др Кљакић је девета жртва корона вируса у Црној Гори

Након 45 дана борбе са вирусом, др Кљакић отишао је часно и тихо, баш онако како је и радио и живио. Човјек - љекар, омиљени гинеколог, ведар и насмијан - наш Дуле. Племенит, плијенио је позитивном енегријом, природношћу која је ријетка, великим знањем и широким образовањем.

Докторирао је у јулу прошле године на Универзитету у Крагујевцу, Факултет медицинских наука на тему “Утицај експресије естрогенских и прогестеронских рецептора на ангиогенезу, апоптозу и пролиферацију ћелија миома код жена у пре и постменопузи”.

Основну и средњу школу, биолошки смер је завршио у Бару 1986. године, а Медицински факултет у Београду 1991. Звање примаријуса стекао је 2010. године.

Одлазак др Кљакића је велики губитак за Општу болницу Бар и здравствени систем Црне Горе

Иза др Душка Кљакића остала је супруга Оља, син Данило и кћер Ана.

Коментари
Radoica Samardzic
Radoica Samardzic: Pokoj mu dusi! Zaista veliki covjek i vrhunski doktor
10.05.2020 11:46
Vožd
Vožd: Najbolji ginekolog i čovjek. Laka mu crna zemlja
10.05.2020 12:42
Мики Новаковић
Мики Новаковић: Дуле мој добри,имао се за кога и молити.Твоја доброта,људскост,једноставност,учтивост,особине су оних који много знају.Незнање се покрива надобудношћу.Од момента када си оболио сваког дана ,као и многи који су те познавали,молио сам се Богу за твоје здравље,увјерен да ћеш изаћи као побједник.Јуче сам био поражен вјешћу да више ниси са нама.Али Дуле ниси умро..живиш у нашим срцима,живиш у нашим мислима и тако ће бити док је нас.Упокоијо се Човјек.Вјечна ти памјат људска громадо.
10.05.2020 14:35
LOLA CG
LOLA CG: Vjecni pokoj i mir u Carstvu nebeskom, postovanom dr Dusku Kljakicu. Porodici iskreno saucesce.
10.05.2020 19:30
Aleksandra
Aleksandra : Tuga, pokoj dusi i saucesce porodici.
10.05.2020 19:42
Gojko vujovic
Gojko vujovic : Laka ti crna zemlja veliki doktore i covjece mir tvojoj dusi a bog vidi sve pozdrav poslednji
10.05.2020 21:41
Vjernik
Vjernik: Kad na ovu zemaljsku kuglu bude se cijenilo znanje a ne politika ljudi umislili da su oni ispred boga nisi zasluzio takav tretman prema tebi neka ti je laka crna zemlja ova mala crna gora je izgubila velikog ginekologa pocivaj u miru dusko
11.05.2020 05:47
Ilija
Ilija: Rijetko Sam u zivotu sreo boljeg covjeka,pokoj mu dusi,a porodici saucesce.
11.05.2020 06:14
Razocarani
Razocarani: Sram da bude neke kakve su izjave davali a tebe dule pocivaj u miru gromado sirokog srca
11.05.2020 07:08
Dejan
Dejan: Nikada ne dodje dobri moj Dusko ona " iduca nedjelja" kad cemo barkom otici na pecanje da se malo opustimo. Nedelja za nedeljom ode 12 godina kada je moj jedinac Vladimir, prvo sto je ugledao bilo tvoje blago lice. Cekaj tamo dragi moj prijatelju,sigurno cu doci da zajedno zamolimo milostivog Boga za jedno pecanje. Pocivaj u miru dobra duso sa andjelima Bozijim. Molice za tebe: Dejo,Vladimir i Ceca.
13.05.2020 20:38
Mitya
Mitya: Srecan ti put ljudino,znamo da si sa Andjelima.. Hvala ti na poklonu,mojoj unuci💌💞
14.05.2020 03:09
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar