Ћирилица Latinica
08.03.2018.
Друштво

Душко Султану понудио Луку Бар

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Компанија DP World заинтересована је за приватизацију Луке Бар, саопштено је на састанку премијера Душка Марковића и предсједника управног одбора и извршног директора групације, Султана Ахмед бин Сулаyема.

Из Владине Службе за односе са јавношћу саопштено је да је компанија DP World, како су казали њени представници, спремна на преузимање управљања Луком Бар.

DP World управља са 78 лучких и континенталних терминала у 40 држава на шест континената и чији прошлогодишњи приход премашује четири милијарде долара.

Марковићу је представљена дјелатност компаније која, поред управљања лукама и терминалима, укључује пратеће сервисе и логистику, директну онлине повезаност са превозницима и царинским системима, као и пратећим бизнисима.

Марковић је казао да је задовољан због интересовања те реномиране глобалне компаније за Луку Бар, уз оцјену да је управо такав партнер потребан Црној Гори како би на најбољи начин валоризовала свој најбољи и најперспективнији лучки ресурс.

„Мој и циљ Владе је да ресурсе ставимо у функцију развоја од чега ће корист имати Црна Гора и наши грађани“, рекао је Марковић након што је представнике компаније ДП Wорлд упознао са свим релевантним подацима који се тичу црногорског правног и пореског система

Коментари
Raki
Raki: Daj mu tvoju njivu u Mojkovcu, splacino izdajnicka !!!
09.03.2018 15:00
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар