Ћирилица Latinica
03.06.2019.
Друштво

Еколошка акција одложена за петак

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Еколошка акција обиљежавања Дана животне средине, чије оџавање је било највљено за 5. јун,због лоших временских услова ће бити одложена за петак 7. јун.

То је саопштено из Општине Бар уз подсјећање да акцију чишћења плажа и акваторијума барске марине,као саставни дио кампање “Наш Бар—чист град!”, спроводи Општина у партнерству са компанијом “Енергеан”, АД “Марина” Бар, Еколошким покретом “Озон”, Ронилачким клубом “Јужно море” и ученицима барских основних школа.

Акција ће започети у 9 сати, одржавањем едукативне радионице на тему “Морски отпад”, коју су осмислили стручњаци из покрета „Озон“, а у чијем раду ће учествовати око 50 ученика основних школа „Блажо Јоков Орландић“ и „Анто Ђедовић“. Радионица ће се одржати на отвореном, на плажи Жукотрлица.

Након тога, ученици ће, у пратњи својих наставника и других волонтера,као и уз подршку радника предузећа “Комуналне дјелатности”, кренути у акцију прикупљања отпада од плаже Жукотрлица ка барској марини.

Сви учесници акције ће добити промо материал (мајице, качкете), а у циљу подстицања такмичарског духа за највреднијие ће бити обезбијеђене и симболичне награде.

Акција чишћења плажа ће трајати од 10 до 12 сати. У исто вријеме рониоци клуба “Јужно море” отпочеће са прикупљањем подводног отпада у акваторијуму барске марине. Централно окупљање свих учесника, сумирање учинака и медијска презентација догађаја биће уприличени у просторијама АД “Марина” Бар,са почетком у 12:30 сати, када ће бити приређен коктел.

Коментари
Božo DPS
Božo DPS: Pozivam svu omladinu da se uključe u ovu akciju čišćenja plaža.Pokažimo šta je DPS i šta DPS znači u CG zajedno sa našim dragim predsjednikom kojeg unutrašnji i vanjski neprijatelji napadaju.
10.06.2019 05:17
Bastro St.Bar
Bastro St.Bar: Bravo za DPS.Molim da ovog ljigavca Boža upozorite da ne valja gluposti jer mi se želudac od njega okreće.
10.06.2019 05:29
Gano
Gano: Onog blavora Boža treba malo smirit.Bolje bi mu bilo da se primi za Đoku pozadinca i da organizira povorku ponosa kojima i on pripada
10.06.2019 05:32
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar