Ћирилица Latinica
03.02.2021.
Друштво

Е, мој Саша...

Аутор: Редакција 21 Оставите коментар

ПИШЕ: Миленко Јовановић

У ушима оних који су пратили (до краја срамотно) суђење лидерима Демократског фронта за измишљени "државни удар", још увијек одзвањају ријечи револтираног Андрије Мандића упућене извршиоцима монтираног процеса - тужиоцима Миливоју Катнићу и Саши Чађеновићу "ви сте лоши људи, ништарије, битанге и баљеге". 

С "епитетом" ништарије, битанге и баљеге није лако живјети, сложиће се читаоци. Или овима којима су те ријечи упућене можда јесте. Ко ће то више знати...

Ако су пристали да буду пуки извршитељи налога шефа ДПС-а и приватне државе (читај организованог криминала), зашто би им тешко пало да их неко назове баљегама? Све у рок службе, рекао би неко.

С епитетима којима их Мандић онако сочно почасти уз нескривено одобравање укупне публике, они ће, дакако живјети док буду дисали. Шта је ту је. Тешко ће, међутим, преживјети смјену са функција које су према готово колективном суду јавности, обављали нечасно, слиједећи искључиво директиве диктатора од Растока, данас уцвиљеног због извјесног губитка последњих полуга власти, од полиције, преко партијског Тужилаштва и  судова којима је његова наказна политика била главни вриједносни критеријум - до такође извјесног пораза на локалним изборима који се у родном граду главног идеолога свих зала одржавају 14. марта. 

Да ће тешко поднијети губитак функција, а скоро извјесно и суочавање са кривичним поступцима у којима би морали да објасне своје не баш правничко и тужилачко дејствовње, бјелодано је јутрос демонстрирао контроверзни тужилац Чађеновић, који ће бити нарочито упамћен по специјално му повјереном задатку - фалсификовања идентитета главног свједока сасвим компромитованог поступка за "државни удар" - убице Саше Синђелића. 

Наиме, коментаришући иницијативу за измјену тужилачких закона, према којим би се укинуо СДТ, а формирало Тужилаштво за борбу против организованог криминала и корупције, Чађеновић је у Јутарњем програму ТВЦГ рекао да би „било какав прекид у раду тужилаца био катастрофалан потез“.

“Нијесам имао прилике да видим тај предлог закона, али медијске најаве које говоре о томе да ће престати мандат свим специјалним тужиоцима мени указује да би евентуално у том неком процесу могао настати вакуум, гдје нећемо имати надлежног тужиоца за борбу против организованог криминала и корупције. Било какав прекид у раду тужилаца или полиције, у чијој је надлежности борба против организованог криминала, по мом суду био би катастрофалан потез”, рекао је Чађеновић.

Отишао је "популарни" Чађо и корак даље, па је "подсјетио" да  "организовани криминал користи сваки моменат да заврши свој посао". Неко је већ примијетио да је Катнићев Чађеновић овим заправо признао да је двојац са кормиларом из Растока имао још доста послова сличних пројекту којим су се настојали сатанизовати лидери српских партија у Црној Гори, који вољом грађана данас представљају највећи субјект у новој парламентарној већини односно власти.

“Континуитет у раду се мора остварити. Нијесам гледао предлог закона, али најгора варијанта би била да се направи дисконтинуитет, односно прекид у раду, гдје би стала суђења, поступци који су у фази истраге, рад на предметима, реализвоање акције које би спријечиле дјеловање криминалних организација”, рекао је Чађеновић не трепнувши.

О свом налогодавцу, неформалном шефу ОКГ и ахрикриминалцу није изустио ни ријеч, наравно. Све у духу улога у којима се он и катунски Тајновидац налазе. 

У међувремену, навире рефрен некадашњег хита "Нових фосила" - Е, мој Саша...

Коментари
Luka
Luka: Auuu, ovo je bilo prejako. Gledao sam ono kad im Mandic kaze da su baljege. Svaka mu cast. A oni kao pokisle p..... Odvratno li je biti špijun i ulizica dragi Bože. Kad bi znao da mi dijete može izrasti u takve ništarije kao ova dvojica sa slike radije bih da se nije ni rađalo nikad. Da ne kažem nešto drugo, ne daj Bože.
03.02.2021 09:47
Banjaš
Banjaš: Sudjenje za drzavni udar je smijurija bila i za one koji nista o pravu i sudjenju ne znaju. Onome se smijao cijeli svijet. Banda satanisticka nepismena. Katana je budaletina, a ovaj kobac, samo ga pare zanimaju. Prodao bi svakog svog.
03.02.2021 10:10
Danica
Danica: Neko ce reci sudbina, a ja mislim da im je Bog namijenio ovu necasnu ulogu, jer ispastaju zbog necijih "zasluga" iz svojih familija. Ne znam, ne vjerujem da se iko obrukao kao ova dvojica na javnoj sceni u Crnoj Gori u poslednjih 30 godina. Mnogo je dobro sto je prenos sudjenja liderima Fronta isao uzivo i sto smo svi vidjeli sramotu režimskih tužilaca i sudija. Sudija i tužilaca mafije bolje je reći.
03.02.2021 10:22
Вито
Вито: Да мени неко каже баљего као што је Мандић овима сматрао би да ми дугује крв и опходио се према њему као према крвнику. Овако, изгледа им је рекао истину. Могу мислити шта им тек каже Мило и како им лупа шамаре кад не заврше неки његов паклени план који смисли и нареди да се спровде.
03.02.2021 13:14
Motokûltivatoor
Motokûltivatoor: Kazu kakav Narod takva vlast!!!!Milivoje a ime ti skroooz ne-odgovarajuce,ljepse bi ti lezàlo BALOS,a ovom Cadju PRDOKLACINA!!!Dace Bog onu ZAKLELA SE ZEMLJA RAJU,DA SE TAJNE SVE SAZNAJU!!!Ima li ista grdje nego kad ti se potomci SRAME I KA PECAT im ostane BRUKA!!!!A srescemo se nedje Ako Bog da pa BALOSU I PRDOKLACINO nesto vam recem u oci te bezocne!!!SMRT JE LAKSA NO GRDNA SRAMOTA!!!!!!!!
03.02.2021 14:57
Sadat
Sadat: Posrbice, tisina da vam ne pozovem velikog NOVAKA ADZICA da vas smiruje. On je za vas penicilin. Psssst !!!
03.02.2021 16:07
Бодин Србски
Бодин Србски : Да знаш само Садате да је твој Новак Адзић катунско-црногорски Ром-ганфер, чистог габељског поријекла као што си и ти највероватније!!!! Зато он хоће да подукљенише и поцрногорчи нашу Србију овдје, односно нашу приморско-зетску Србију која је била и остала Србија и која ће бити Србија још хиљаду година, ха, ха, ха, ха!!!!!!
03.02.2021 16:46
Dino
Dino: Srbadija se povampirila. U rupe misevi bre.
03.02.2021 16:56
Бодин Србски
Бодин Србски : Какво ти је то име Дино, то име код индоевропских Срба не постоји???!!! Мислиш да ми не знамо шта си ти Дино? Хе, мој Дино!!!! Данашња приморско-загорска Србија која је грешком преименована у Црну Гору, по Подловћенском долцу који је једина Црна Гора, је најсрпскија Србија од свих могућих ужих и мало ширих Србија, брацо мој брацави, да ти то само кажем још једном, да би знао то за сва времена!!!!
03.02.2021 17:36
Ojha
Ojha: Poturice mirni!
03.02.2021 17:46
Bastro
Bastro: Bal vampira kruži CG
03.02.2021 18:19
Za DINA
Za DINA: Ne Drmaj KAVEZ miran dobices kosku .
03.02.2021 19:13
OMER
OMER : Stvarno me sramota sto neki ljudi koriste muslimanska imena na Niku. Shvatam da je danas tesko biti covjek , kome je jos stalo do mrznje oslobodili smo se zlocinackog DPSa koji nas je dijelio i zavadjao. Sad bi trebali da uzivamo u ovoj normalnoj zemlji napokon. Veliki pozdrav od Barskog muslimana zavrsimo sa mrznjom.
03.02.2021 19:18
Crmnicanin
Crmnicanin: Pa samo ova dva Rezimska IDIOTA su i mogli ovo da sude.ali bas je bilo zabavno gledati ove dvije dvorske lude ni djeca mi nisu gladala crtani kad su bili ovi dzokeri DPSa na televizoru.
03.02.2021 19:21
Dzoni
Dzoni: Vetar duva zavese se klate🤣🤣🤣
03.02.2021 21:09
Nole
Nole: Ovi pravnici to je najviša mafija, svi nešto mute
03.02.2021 21:12
Mino
Mino: Veliki gospodin Adžić će srbočetnicima,habazima i njima sličnim pokazati gđe im je mjesto jer žive u iluziji ostvarenja mračnih ciljeva ruskosrpskih idiota
03.02.2021 21:39
Za dzonija
Za dzonija : Zavese se klate??? Pazi da te 🇲🇪🇲🇪🇲🇪ne izmlate😉😉😉
03.02.2021 22:49
Бодин Србски
Бодин Србски : Mino, Novak Adzić je čistokrvni biogenetski gagi-ganfer odnosno gabelj po muškoj liniji ali su mu se izmešali sa Srbima po njegovoj ženskoj liniji. Zato se on oseća antisrbinom jer je po ocu i djedu ganfer!!!!
04.02.2021 00:03
ЈВУО
ЈВУО: Одличан текс, прије свега јер је истинит. Погледајте само ко брани ове јаднике, ликови који се стиде свога имена и презимена, који су својевремено продали вјеру за вечеру и данас је продају!
04.02.2021 08:35
Tusinja
Tusinja: EEEEE NEEEESOJIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!Pii
04.02.2021 18:40
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar