Ћирилица Latinica
06.11.2018.
Друштво

Од данас "Жене Бара" спремају 100 оброка дневно за угрожене

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић и предсједница НВУ “Жене Бара” Љиљана Вујовић симболичним пресјецањем врпце синоћ су пустили у рад народну кухињу, односно кухињу од срца, која ће од данас спремати и дијелити оброке за стотињак Барана у стању социјалне потребе са евиденција Центра за социјални рад, Црвеног крста и ове НВУ. Тиме је иницијатива “Жена Бара” покренута 25. августа добила позитиван исход.

Љиљана Вујовић је подсјетила да су у свом волонтерском ангажману “Жене Бара” у овој години до сада скувале 1.300 оброка за старе и беспомоћне Баране, који су им дистрибуирале геронтодомаћице, продавале сувенире у добротворне сврхе, поклониле 250 комплета школског прибора, а преко своје ФБ странице поклањале “коме је требало” гардеробу, намјештај, школски прибор, инвалдиска колица...

 "Јављали су се да помогну психолози, доктори, професори, а ми смо помагале и у Бару и ван Бара, промагале “Хуманитарној фамилији” на Великом Пијеску. Помажемо старе, болесне. самохране мајке. Роме, и ове жене су у тој мисији пробудиле своје успаване таленте. Нажалост, гладних има, не може се oстати нијем кад свакодневно стижу позиви у помоћ, а наш одговор на њих је ова кухиња коју отварамо. Хвала свима који су помогли и са пет и са хиљаду еура. Ово је мала кухиња од срца, нисмо тражиле оно чега нема у Бару, никад Бар није оставио људе у невољи, па неће ни сада", нагласила је Вујовић.

Раичевић је нагласио да је отварање кухиње од срца “ујединило све Баране око хумане намјере” и показало да је “наше мало неким нашим суграђанима много”.

"Захваљујем мојим суграђанкама на успјешно спроведеној идеји кухиње од срца. Хвала свим институцијама, појединцима и привредницима који су подржали ову племениту идеју донацијама, или неким другим видом помоћи. Имамо проблема али, наша снага је што их препознајемо и заједнички и у сарадњи рјешавамо.

Водићемо и убудуће одговорну социјалну политику, и у наредној години када ћемо обезбиједити подршку овом НВУ и свим институцијама и грађанима који су у стању потребе. Ово је јединствена потврда Бара као града у којем су сви спремни да помогну једни другима и зато хвала “Женама Бара”, а надам се да ће потребе за оброцима у кухињи од срца бити све мање и мање", рекао је Раичевић.

Бројним посјетиоцима се обратила и барска Никшићанка великог срца Константина Нина Мараш која је донирала бубрег Илији Булајићу, поета Рајко Јоличић је поздрaвио “Жене Бара” својом пјесмом “Зрнце доброте” , пјевала је група “Зора”, а у програму су наступили и глумица Весна Вујошевић Лабовић, фолклорни ансамбл “Румија”.

Међу званицама су били великодостојници све три конфесије, потпредсједник Општине Радомир Новаковић, представници барских позиционих и опозиционих партија, преставнице жена Будве, Министарства рада и совијалног старања, барског Црвеног крста и Центра за социјални рад, а водитељка програма била је Александра Косовић.

www.vijesti.me

 

Коментари
Vasko sa stare raskrsnice srbin
Vasko sa stare raskrsnice srbin: Da se pita ideologija marka sekulica ne bi u baru bilo gladnih zaštitara pasa i pedera nezbrinutih i pokradenih gradjani poneki diktator nije bio los fasista kao napr Franko je li se zaludu borio drago prelevic protiv okupatora spaljujući arhivu prrdsjednika zaruke prelevica većina dobrovodjana kap i ulcinjana ostadoše najveća sirotinja
06.11.2018 13:17
Pošteni dobrovodjanin
Pošteni dobrovodjanin: Možda će jusuf i kalamper od sinavatrinih para malo pomoći.
07.11.2018 09:50
Hajla
Hajla: Ima li te krmetine
07.11.2018 21:30
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar