Ћирилица Latinica
21.01.2021.
Друштво

Замутили море у Доброј Води

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Ових дана Барска ривијера, у Доброј Води “добила” је жуто море. Изградња хотела са пет звјездица на Малом Пијеску изазвала је негодовање житеља овог насеља након што су машине “загазиле” у море из кога багерима извлаче камен који камиони превозе до вишеспратног објекта доведеног у фази грубих грађевиснких радова, пишу Новости"

Заступник фирме “Мадам Палаце” Сахрет Хајдарпашић тврди је да је урађена Студија заштите животне средине и да се ова фирма труди да све активности реализује у складу са правилима струке и прописаним техничким стандардима.

Плажа је у надлежности ЈП Морско добро чија је служба контроле данас обишла терен. Да ли се ради према пројектном задатку. У складу са Студијом заштите животне средине током изградње купалишта треба да утврди Инспекција за заштиту простора, наводи најчитанији београдски медиј.

"Према пројектном задатку вади се камен из средишњег дела плаже. Након што буде препран, самлевен вратићемо га на плажу. Плажа ће бити завршена до маја, казао је Хајдарпашић који је мишљења да у овом послу није било несавесног рада.

Инвеститор је, каже Хајдарпашић, човек из Швајцарске који на овој локацији хоће да направи квалитет, а неће да наруши екосистем.

"Уколико се покаже супротно, реаговаћемо на адекватан начин", казао је Хајдарпашић.

Држављанин Холандије Корнеел Спил који пет година живи на Великом Пијеску, када је видио жуто море помислио је  - “катастрофа”.

"У Холандији за све треба дозвола. На оваквом мјесту у Холандији не вјерујем да би се овако могло радити", мишљења је Спил додајући да му је речено да имaју дозволу.

Када су добијали дозволу надам се да су узели у обзир и утицај на животну средину, додао је он.

Из Морског добра саопштено је да је ово предузеће, са предузећем “Madam Palace”, склопило уговор за уређење и изградњу обале.

Представница Морског добра Нинослава Нововић из Службе контроле обишла је терен, сачинила записник и упутила га Инспекцији за заштиту простора, која треба да утврди да ли се радови на Малом Пијеску реализују у складу са уговором и законом.

Инвеститор будућег хотела са пет звездица Мирсад Рамчиловић из Швајцарске. Објекат је ослобођен плаћања комуналија.

www.novosti.rs 

Коментари
Za Holandjanina
Za Holandjanina: Kod nas ti more dobije"Zuticu"poslije svake ⛈️⛈️⛈️⛈️⛈️😁😁😁😁
21.01.2021 23:45
Rombison Kruso
Rombison Kruso: Ajde sta kukate pa zar se ne gradi eksluzivan hotel razbistrice se do ljeta ni prvi ni poslednji put tako ste kukali i kad je Kalamperovic nasipao ispred svog hotela sad je to najlepsi dio u Dobrim vodama. Po vama dusebriznicima bi trebalo ostati kao sto je bilo prije 50 godina onda vi bi bili zadovoljni e pa nece moci samo vi pisite i kukajte mada nebi kukali da to radi kakav Rus ili serbenda ali vas boli sto je u pitanju Ramcilovic radi onaj ko ima pare a misevi kukaju a znate li bog vas ne ubio kolko ce da vam skoci cijena nekretnina kada se sve zavrsi nemate vi pojma o zivotu.
22.01.2021 00:16
Nole
Nole: Ako otvore dobro plaćena radna mjesta 12 mj ovo može biti dobro. Baru trebaju dobro plaćena radna mjesta, da se narod ne iseljava. Nego šta bi sa Liko Soho hotelom u centru grada, Maljevikim. Bar ima 2 obale a bijeda smo
22.01.2021 16:49
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar