Ћирилица Latinica
16.01.2019.
Друштво

За барске НВО опредијељено 68.000 евра

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Невладине организације са сједиштем у Бару које по оцјени надлежне комисије буду имале најбоље пројекте подијелиће 68.400 евра, колико је предвиђено буџетом Општине. Од тог износа 60% (41.040 €) намијењено за финансирање пројеката невладиних организација, а 40% (27.360 €) за финансирање програма невладиних организација које за Општину Бар имају посебан статус, а то су: Друштва добровољних давалаца крви, Организација слијепих за Бар и Улцињ, Организација цивилних инвалида рата за Бар и Улцињ, Удружење параплегичара Бар, Организација глувих и наглувих, НВО “Адриа”, Друштво родитеља дјеце са посебним потребама-Бар и Друштво за борбу против шећерне болести “Плави круг“ Бар, тако да у пракси остале организације које "прођу" конкурс "дијеле" 40 % односно 27.360 евра.

Општинска Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама расписала је, послије осам година паузе, Јавни конкурс за расподјелу средстава за пројекте и програме невладиних организација за 2019. годину.

Како наводе из Комисије, право учешћа на Конкурс имају невладине организације које су регистроване у Црној Гори, са сједиштем у Бару.

Одлуком предсједника Општине као приоритетне области у којима ће се за 2019. годину пружити финансијска подршка за пројекте које реализују невладине организације утврђене су: наука, умјетност, култура, техничка култура; заштита животне средине, пољопривреда и рурални развој, одрживи развој, заштита потрошача; обезбјеђивање социјалне и здравствене заштите, смањење сиромаштва, заштита лица са инвалидитетом, друштвена брига о дјеци и младима, помоћ старијим лицима.

Невладина организација подноси пријаву на Конкурс на прописаном обрасцу пријаве и форме пројекта, који се могу добити у Грађанском бироу Општине Бар или преузети са wеб портала www.bar.me 

Конкурс је отворен 30 дана од дана објављавања, a Комисија за расподјелу средстава невладиним организацијама расписала је istovremeno јавни позив за избор независног процјењивача у поступку бодовања пројеката и програма невладиних организација за 2019. годину.

Коментари
Gagi
Gagi: Pretgrli ste se. I dacete sebi lojalnima, vasim NVO koje su vam osnovala braca, sestre, kumovi.... kud pokradoste sve i tih 27 000 pokradite. Cast ovim NVO od posebnog znacaja, da je srece Drustvu davalava krvi i paraplegicarima bi sve trebalo dati, i mnogo vise, ali....
16.01.2019 16:36
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar