Ћирилица Latinica
13.06.2019.
Друштво

За Видовдан "Игре градова" у Бару

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Популарне љетње “City Games” стижу и овог љета у Црну Гору а по први пут биће организоване и у Бару!

У јубиларној десетој сезони забавно-спортског спектакла домаћини ће бити чак 26 градова земаља региона. У Црној Гори “City Games” турнеја прво стиже у Котор (26. јун), потом у Бар за Видовдан (28.јун), па у Подгорицу (29. јун), Тиват (1. јул) и на крају у Будву (24. август).

Током претходних девет сезона “City Games” су до сада организоване у 35 градова земаља региона. Током првих седам сезона одвијале су се под називом “Јадранске игре” а до промјене имена дошло је због ширења Игара на земље које нису повезане Јадраном.

Ове године Игре доносе нову сценографију, реквизите али и модернизоване верзије традиционалних дисциплина овог такмичења – летећег ватерпола, водене кошарке, спашавања женског туриста, трке магараца, трке вина и регате.

У програму учествује чак 200 такмичара из 12 земаља а спектакл у сваком граду траје око два и по сата и почиње у 19:30.

Програм почиње такмичењем у летећем ватерполу. Након тога слиједи “спашавање турсткиње”, па потом “трка бачви”. Четврто такмичење биће у вошарки (водена кошарка), пето “трка магараца” а шесто “весло”.

Кафићи у стамбеним зградама радиће до поноћи.

Суорганизатори “City Games” програма у црногорским градовима су локалне туристичке организације.

Игре ће у Бару бити организоване на углу марине гдје ће бити постављене монтажне трибине и сценографија за “борилишта” у води.

(Мондо)

Коментари
Rade
Rade: Svaka čast Turističkoj organizaciji i Emilu Kukalju što se uključuju u obilježavanje Vidovdana na svoj način. Osvježenje za Bar. Idemo dalje !!!
13.06.2019 08:53
Vehbo
Vehbo: Šta će Kukalj kad mu je porijeklo iz Šekulara. Tamo su sve Svetosavci !!!
13.06.2019 09:09
Za Vehba
Za Vehba: Moze li ista da prodje bez politike I ovh raznih buzdovana sto avetaju. Emil Kukalj samo radi svoj posao I svaka cast a ti blavoru pocinjes pricy odakle su Kukalji PA jebali te Kukalji svi redom a znas li odakle si ti hajvanu jedan. Bez prdnjave I avetanja mislice neko da si pametan AKO usutis bravu.
13.06.2019 09:55
Mikulici
Mikulici: Za ovog Rozajca Vehba Koji laparda I on oce da sudi o Kukaljima. E PA Buzdovane za tvoju informaciju Kukalji su starosjedeoci Mikulica casna I postena familija. Nego Bolje pazi svoj posao I ne avetaj ponasaj se kao da si normalan.
13.06.2019 12:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar