Ћирилица Latinica
08.05.2018.
Друштво

За Машин одлазак на лијечење потребно још 3.000 евра

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Након низа акција помоћи једногодишњој Маши Баошић из Сутомора, која је рођена са атрезијом једњака, за њено лијечење потребно је још 3.000 евра.

Широм Црне Горе организују се активности да се омогући овом малом борцу терапија и рехабилитација на клиници Лив у Турској, како би постигла највећи степен самосталности.

Након успјешне операције Маша је пребачена на неанатологију гдје је изгубила кисеоник, што је довело до великог оштећења мозга и дијагностификована јој је целебрална парализа.

У Дому културе Бар одржан је хуманитарни концерт “За Машин осмјех”. Пред око 400 људи, учесници програма су били КУД “Јединство”, КУД “Румија”, КУД “Св. Јован Владимр”, Плесни студио “Хабанера”, ППУ “Светионик” и Медо Никезић.

“Желим да истакнем да сам само иницијатор овог концерта, јер да није било ових дивних људи који су прихватили позив да учествују, моја идеја би само остала идеја. Исто тако, да није било свих који сте купили карту, ништа од постигнутог не би било могуће. Због свега овога наводим да смо сви ми организатори на неки начин.

Морам да се захвалим свима који су нас подржали током ове акције: Дому Културе на уступљеној сали и техничкој подршци, А3 групацији, Апарт хотелу ‘Сеа Форт’, Хајрису Брцваку на донацијама, графичком студију ‘Круг’ на штампаном материјалу, Миомиру Лабану на фотографисању, Барском порталу, Бар инфу, Радио Бару и Ф радију на медијској подршци, учесницима концерта и велико хвала младим волонтерима који су неуморно прикупљали донације и продавали карте по граду. Велико хвала свима, јер смо заиста много успјели и подржали Машу у њеној борби. Породици Баошић желим сретан пут, а Маши пуно здравља и среће”, навела је у обраћању медијима организаторка концерта Милица Милић.

Почетак акције био је у знаку прикупљања средстава у граду на двије локације, гдје је добијено нешто мање од 500 евра, док је заједно са продатим картама и донацијама прикупљено укупно 3900 евра.


Помоћ  за Машино лијечење може се пружити и слањем СМС поруке 19 на 14543 или уплатом на жиро рачун:520-14716-62 или девизни рачун: 520042-8756-31. 

 

В.Р.

Фото: Миомир Лабан

Коментари
Svaka cast
Svaka cast: Svaka cast svim humanim ljudima svi smo dali koliko smo mogli,apelujem na ove politicare da umjesto sto stampaju letke i plakate uplate na racun male Mase!!!
08.05.2018 18:02
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар