Ћирилица Latinica
26.10.2018.
Друштво

Због смјене Франовића разријешен Борд директора Луке Бар

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Због смјене Зарије Франовића са мјеста извршног директора Луке Бар, Влада Црне Горе разријешила је комплетан борд диртектора највеће барске компаније.

Уочи ванредне Скупштине Луке Бар која се одржава данас, Влада је предложила да за нове чланове Борда буду изабрани - Расим Хонсић, члан Одбора директора Комуналних дјелатности из Бара Владан Радоњић, генерални директор Директората за поморски саобраћај Деда Ђеловић, један од главних руководилаца у Луци Бар и Војин Жугић, извршни директор компаније "Стадион" из Подгорице.

Досадашњи државни чланови у Борду, поред представника малих акционара Александра Јововића, били су Анђелко Лојпур,Борислав Лалевић, Сеад Делалић и Бранислав Бранковић, који је почетком септембра поднио оставку.

Одбор директора Луке Бар прошле седмице смијенио је извршног директора Франовића због нетачног полугодишњег извјештаја о пословању и на његово мјесто за вршиоца дужности поставиоа Драгана Никезића, донедавно директора лучке ћерке фирме - Хотел "Сидро".

Због јавно саопштеног податка 13. јула ове године да ће полугодишња добит бити већа од 600 хиљада евра, Црногорска асоцијација малих акционара пријавила је Франовића Комисији за тржиште капитала, која испитује да ли је та изјава имала за последицу манипулацију на берзи и раст акција Луке од 20 одсто.

Једна од посљедњих одлука Одбора директора Луке Бар, након смјене Франовића била је да се након истека рока од три мјесеца нови директор бира по основу конкурса. 

Према наводима појединих медија, поред садашњег директора подгоричког Водовода Владана Вучелића, један од главних кандидата који ће се могуће појавити на конкурсу је и досадашњи предсједник Борда проф. др Анђелко Лојпур.

Зарија Франовић је поручио да ће на данашњој сједници Скупштине Луке Бар "имати шта да каже".

 

 

Коментари
Tintor
Tintor: e propalo se kad je Zarija jaci od svih. Znaci Dusko udario na Mila jos jednom. Ovi u Bordu su svi Milovi, a Zarija Radijatorov čovjek. Obračun poprima opasne razmjere. Koljite se, jel dao Bog.
26.10.2018 10:50
Cero
Cero: Koliko je ponio pršuta ljubicaste boje Radijatoru da smijeni ove ? Pala mu'a na međeda...
26.10.2018 14:26
Barski
Barski: Cero! Ti si obična splačina i što olajavaš Franovića. Luka je interes radnika,Barana i Crne Gore.Samo si sve sem normalna i ljudska osoba.Znaš li kpliko je čovjek uradio.Pitaj u Luku radnike nesrećo.Ja sam protiv njega i DPS-a ali ne mogu lajati i lagati protiv čovjeka koji je preporodio Luku. Ne avetaj i ne glupiraj se.Kritikuj ljudski a ne ko opajdara nekakva.
26.10.2018 18:21
Doker Barski
Doker Barski: Tintore o čemu lupetaš.Ne moraš lupetati i blebećati ko je na čiju stranu no kako ko radi. Kritike su dobro došle a sva ogovaranja,malograđanština du ipod svakog ljudskog nivoa.Izgleda da ovog Franovića držiš "nisko"🤣..Zamisli se tom glavom ako imaš mozga u njoj? Meni je tip kontravezan ali znam da ima rezultat i iza njega je nesporni rad. Možda ti odgovara kadar iz Rožaja. Samo se mi dijelimo.Pametno..
26.10.2018 18:27
Misko
Misko: Nije tacno da je ista uradio za Luku nego je upropastio ono sto je ostalo od nje. U Luku je trebalo postaviti direktora- eksperta za ekonomiju, a ne eksperta za mobing i maltretiranje radnika.
26.10.2018 22:01
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar