Ћирилица Latinica
08.04.2019.
Друштво

Извиђачка лига стартовала у Сутомору

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У Сутомору је у претходна три дана одржано I коло извиђачке лиге, која се ове године одржава под слоганом “Чувајмо шуме”.

Полетарци и пчелице показали су своје знање у области чворологије, екологије, паковања ранца, сакривања поруке курира, дјелова униформе и припреме оброка. Извиђачи и планинке мапирали су дивље депоније и тражили погодно мјесто за камп у реону Сутомора.

Осим тога упознавали су се и дружили кроз различите игрице и пењање до тврђаве Нехај. Најмлађи полетарци и пчелице положили су завјет и добили своју прву мараму.

“У априлу се обиљежава Дан планете Земље па овим путем истичемо да смо кроз еколошке активности које смо предузели у склопу такмичења уочили да је ситуација на терену у најмању руку забрињавајућа.

Наши чланови су мапирали више од 10 дивљих депонија које на различите начине угоржавају околину у Сутомору. Овим путем апелујемо на несавјесне појединце, али и на све надлежне институције да се мало више пажње усмјери на овај проблем” – наводи се у обавјештењу које је “Барском порталу” доставио Душан Масоничић, начелник Савеза извиђача Црне Горе.

Како се наводи, Савез извиђача Црне Горе посебну захвалност дугује Николи Павићевићу Жаби, старјешини ИО “Будва” из Будве “који је својим залагањем, креативношћу и прије свега пријатељским и извиђачким начином рада обезбједио исхрану за све учеснице и учеснике I кола лиге”.

Масоничић је у обавјештењу истакао да је I коло извиђачке лиге подржано и од стране Црвеног крста Црне Горе, НВО “Жене Бара великог срца” народне кухиње из Бара, МЕГАПРОМЕТ-а из Будве, те великог броја волонтера и пријатеља.

“Иза нас је викенд испуњен активностима са којег носимо лијепе успомене и жељно ишчекујемо ново коло” – каже начелник Савеза извиђача ЦГ.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar