Ћирилица Latinica
13.04.2021.
Друштво

Имам Миљаими: У мјесецу Рамазана покажимо солидарност са сиромашнима

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Традиционално, у сусрет почетку Рамазана, главни барски имам, Мујдин Миљаими припадницима ислама упутио је поруку којом подсјећа вјернике на потребу саосјећања, посебно у односу према сиромашнима.

Имам Миљаими у поруци наводи да је “Рамазан  мјесец милости, солидарности, берићета у мјесец који спаја све добре душе".

Он је даље казао:

"Вечерас и званично улазимо у Велики мјесец, клањањем у свим нашим џематима и џамијама, уз поштовање епидемиолошких мјера. Сјутра је први дан поста, у мјесецу у којем морамо бити посебно солидарни и помоћи сиромашнима. Преко Мешихата Исламске заједнице обавијестили смо све наше џемате и џамије да направе списак сиромашних породица, како би им више пута помогли”.

Како је навео, свако добро дјело у мјесецу Рамазану вишеструко награђује.

“Зато позивам све вјернике да озбиљно приступе овом мјесецу, у којем ћемо се у нашим молитвама највише фокусирати на то да нас драги Бог спаси пошасти коронавируса, како би туристичку сезону, важну за све нас, дочекали што боље. Бајрам обиљежавамо 13. маја, до када ће се, надамо се, значајније побољшати епидемиолошка ситуација и створити услови да приредимо Бајрамски дочек, за који смо били ускраћени прошле године”,додао је главни барски имам.

Имам Миљаими је позвао вјернике да данас донесу одлуку о посту, који је веома важан у духовној изградњи и приближавању Господару, уз увјерење “да ће нам драги Бог подарити сваку срећу, здравље, напредак у породици, солидарност и љубав међу људима”.

Коментари
Немања
Немања: Са срећом почетак поста и мјесеца Рамазана, поштоване комшије, пријатељи и суграђани из Бара
13.04.2021 00:23
Stojan
Stojan: Neka vam je srecno u zdravlju i veselju da slavite
13.04.2021 10:23
BOLE
BOLE: Komitama koji slave srecno i u zdravlju.
13.04.2021 11:18
Za Boleta
Za Boleta: Al Bole odmori malo. Napregao si dosta vijuge.
13.04.2021 15:28
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar