Ћирилица Latinica
06.08.2020.
Друштво

Интерпол укинуо потјерницу за Кнежевићем јер је политички мотивисана

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Комисија ИНТЕРПОЛА је закључила да би одржавање активним оспорених података и објављивање Црвене потјернице, могло имати значајне негативне импликације по неутралност Организације, а за коју се може перципирати да се неосновано мијеша у домаћу политику земље или у њене односе са другим земљама чланицама ИНТЕРПОЛ-а.

У том смислу комисија је закључила да постоји доминантна политичка димензија у овом случају као и ризик по неутралност Организације, те стога информације пружене од стране НЦБ Црна Гора нису у складу са чланом 3 Устава ИНТЕРПОЛ-а.

После деценија у коме су перципирани као партнери, Ђукановић и Кнежевић имали су мањих спорова у последњих 15 година, али у отворени сукоб улазе после парламентарних избора у Црној Гори 2016. године.

Кнежвић је због притиска режима морао да написти Црну Гору.

Компанију „Атлас групу“ основао је пре готово 30 година и на њеном челу се и даље налази.

Око 30 компанија директно или индиректно дио су „Атлас групе“, Кнежевићевог пословног подухвата још из времена Југославије.

У Србији је био власник „Атлас банке“ коју је продао грчкој „Пиреус банци“, а повратак на тржиште покушао је берзанском куповином акција „Универзал банке“.

Био је власник и кошаркашког клуба „Атлас“ у Београду – насталог куповином „КК Беопетрол“, па угашеног неколико година касније.

 

Превод писма у цјелости:

 
Поштовани Др. Кнежевићу,

Пишем Вам у вези са пријавом коју смо, у Ваше име и за Ваш рачун поднијели ИНТЕРПОЛ-овој Комисији за контролу међународних потерница, а у вези са црвеном ИНТЕРПОЛ-овој потерницом која је расписана за Вама, по захтјеву црногорских власти.

У Ваше име и за Ваш рачун смо поднијели аргументован захтјев којим тражимо укидање три потјернице расписане по захтеву црногорских власти. Као што сте упознати, ми смо потјернице оспорили због чињенице да су расписане у супротности са ИНТЕРПОЛ-овом правном регулативом.

Комисија за контролу међународних потерница је разматрала нашу пријаву током своје 113. седнице, која је одржана у Лиону, у периоду од 29.06.2020. године до 03.07.2020. године. Са великим задовољством Вас обавјештавам да је наша жалба усвојена и да су све три потернице укинуте, а сва документација везана за напред поменуте потјернице је уклоњена из ИНТЕРПОЛ-овог система. То је потврђено у њиховој одлуци коју шаљем у прилогу овог писма.

Нарочито бих желеио да нагласим да у 52. пасусу одлуке јасно пише да „постоји преовлађујућа политичка димензија случаја и ИНТЕРПОЛ би самим тим могао да послужи као средство за политички мотивисане активности, чиме би се негирала његова [ИНТЕРПОЛова] неутралност…“ такође се наводи да „… [ИНТЕРПОЛ] закључује да информације достављене од стране црногорских власти не задовољавају Члан 3. Интерполовог статута.“

Сасвим је јасно из ИНТЕРПОЛ-ове одлуке да ИНТЕПОЛ сматра да је захтјев Црне Горе политички мотивисан, а покушај црногорских власти да Вам се суди у одсуству представља велики удар на принцип владавине права у Црној Гори.

Одлука Интерполове Комисије за контролу међународних потерница потврђује наше наводе да је цио судски процес који се води против Вас политички мотивисан и да захтјев за изручење представља злоупотребу процесних овлашћења од стране власти Црне Горе. Све напред наведено ће бити изнијето у поступку екстрадиције који се води пред Westminister Magistrates’ Court.

(ИН4С)

Коментари
Дрндоје
Дрндоје: Другим ријечима, Британци који су све замутили и чија обавјештајна служба је до сада чувала Мила, дефинитивно је пустила низ воду тог слугу и издајника јер, како то у таквим службама третирају, ако је издао своју земљу и народ, зашто не би издао и њих. Е тако се ради са исцијеђеном наранџом. Неупотребљив си Милашу, а ударом на Цркву и Митрополита чију си десницу цјеливао на Цетињу, пресудио си себи и својој мафијашкој власти.
06.08.2020 15:19
Cika Rade
Cika Rade: Drzite gace sad Djuka i Radijatore. Ovaj ce u finisu kampanje da vam rokne glogov kolac u mafijasku politiku i privatnu drzavu koju ste kupili njegovim parama, koje ste mu omogucili prethodno da opljacka, a i vi dobijali debele procente. Ponistava se i pokradeni referendum odma
06.08.2020 15:23
HADZIHAFISBEGOVIC
HADZIHAFISBEGOVIC: Cika rade uhvatis MILA 3 pede ispod brade. Je li stara drtino hoces 1918 e da se vi pitate ali se nista ne pitate odavno bi vi pripoili 🇲🇪🇲🇪 vasoj macehi 🇷🇸🇷🇸 ali taj film necete gledati u skorije vrijeme. Da je vjecna 🇲🇪🇲🇪 suverena gradjanska drzava.
06.08.2020 17:30
Zoran
Zoran: Ajde da vidimo Poturbegovicu Jos 25 Dana ima.Da vidimo gdje cete vi biti sa vasim gazdom koji vas je raseljavao ubijao I protjerivao.Ali posto ste vi prodali vjeru za veceru nije vam tesko ni da zavolite onoga koji vas je satirao Mila.Strasno koliko vi mozga nemate pa ste se komsijama zamjerali za Milovu vlast.A on vas voli bas premnogo...
06.08.2020 17:50
DZONI ZA HADZIHAFISBEGOVIC
DZONI ZA HADZIHAFISBEGOVIC: Stusaj poturkovicu kada padne kilo sad 30 stog hoce li se c g pripojiti kome(a nece ) ili ne to nije tvoja stvar a vjerujem da ce narod crne gore bilo kojoj vjeri da pripada zivjeti bolje crna gora ce ostati drzava i suverena i samostalna ali na drugacijim osnovama
07.08.2020 15:51
Anti tur
Anti tur: Poturice,n..... ste!
08.08.2020 00:26
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar