Ћирилица Latinica
18.08.2020.
Друштво

Казнили узорног ватрогасца јер није хтио на народ

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Умјесто награде јер није хтио на свој народ, Бојан Рукавина добио је казну. Одбијаће му се због тога 40 посто од плате у наредних шест мјесеци.

******

Овај вођа оперативне смјене у поменутој Служби доспио је у жижу јавности 26. децембра прошле године, када је одбио наређење директора Службе, Амира Муслића, да уђе у ватрогасно возило и крене на пружање асистенције полицији, која се позиционирала на магистралном путу Бар-Сутоморе – на раскрсници према тунелу Созине, ишчекујући окупљање народа у циљу протеста против усвајања Закона о слободи вјероисповијести.

 Рукавина је, тог дана, одбио наређење и рекао да „неће да иде на народ“.

Одлуком дисциплинске комисије, Рукавина је починио тежу повреду службене дужности, због чега је кажњен новчаном казном у висини од 40% зараде у трајању од шест мјесеци.

Рукавина је ожењен и отац троје малољетне дјеце.

У коментарима испод објаве на његовом Фејсбук профилу, једно лице је понудило да се новчана казна плати донацијом народа, међутим, Рукавина је то одбио.

Одлука Бојана Рукавине и његових колега, Владимира и Николе Ђурановића, да не пруже асистенцију полицији у прогону народа, раније је поздрављена од стране многих.

Ово су само неки од коменатра подршке…

„Ватрогасци који, као што и врапци на грани знају само не они који су надљежни, немају ни најосновнију опрему. Али, зато треба да “асистирају” полицији у репресивним мјерама према грађанима који имају Уставом загарантовано право на протест… Подршка нашем “чемпресару” Бојан Рукавина и колегама“, написао је, својевремено, грађански активиста Мирсад Кургаш.

 „Упознајте Бојана. Бојан је херој нашег времена. Бојан је постао ватрогасац како би чувао грађане и радио за опште добро а не да би добијао наређења да као ватрогасац штити једну партију од грађана. Бојан неће на свој народ по цијену свега. Бојан има лавље срце. Буди као Бојан Рукавина“, написао је активиста Алаксандар Драгићевић.

„Примјери чојства и јунаштва. Бојан Рукавина добар човјек, ватрогасац, чемпресар, опозиционар, који је свој позив изабрао да би спасавао грађане и имовине а не да би помагао полицији у батињању, одбио да изађе да асистира истој тој полицији која знамо како поступа са онима који демонстрирају. И колико видим, спреман да сноси санкције, као што је то чинио и док смо бранили чемпресе и све друго. То су велики људи око нас“, написао је политички аналитичар Стефан Ђукић.

Разлог више за дивљење поступком Бојана Рукавине, стоји у чињеници што он није православне вјероисповјести, али јесте солидаран са грађанима који се противе наказној политици режима, и због тога смо веома захвални, изјавио је његов колега Никола Ђурановић.

(ИН4С)

Коментари
STOJAN
STOJAN: A ko mu je Komandir AMIR uvlakacica rezima pa taj bi pobio po vatrogasne samo da se uvuce u Dupe rezimu. Tako je kad zivimo u privatnu tvorevinu lopova i uvlakaca.
18.08.2020 16:31
Дрекале!
Дрекале!: Прави примјери чојства и јунаштва!
19.08.2020 07:28
Za drekala
Za drekala: Ko te vise pita za "cojstvo&junastvo" 😉 😉 😉 znas li ti u koji "vijek" zivimo??? Ako ces u EVROPU gledaj "napridje"!!! Ne okreci se "Sine" 👌👌👌🇲🇪🇲🇪🇲🇪💞💞💞
19.08.2020 14:25
Ratko
Ratko : To su bili ljudi koji su htjeli da blokiraju prilazne puteve Baru i naprave haos
19.08.2020 16:18
Dzoni
Dzoni : Pravda za Bojana dobar je to momak
21.08.2020 20:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
14.10.2020.
8
Владика
01.10.2020.
10
Капела
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar