Ћирилица Latinica
10.03.2021.
Друштво

Катнић у елементу: Гојко Раичевић и ДФ ми цртају мету, нисам сарадник мафије!

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић огласио се поводом текста у коме му се постављају питања у вези са одређеним убиствима, везама са одређеним компанијама, те Вељком Беливуком.

Катнић наводи да му цртају мету, те да је циљ да се организоване криминалне групе окрену ка његовој ликвидацији. Он је поручио да све то потиче из исте кухиње у Црној Гори.

Саопштење Катнића објављено на ИН4С-у преносимо интегрално.

Поводом текста под називом „Питања за Миловог „кадију“ Катнића“, који је Гојко Раичевић објавио на свом порталу „ИН4С“, а који је преузет са портала „Националист, потребно је јавности саопштити да су нека лица из Србије, која се крију иза портала „Национал“ (а након што је на јавном сервису Црне Горе приказан филм „Завјера“), јавила да постављају питања Главном Специјалном тужиоцу Црне Горе, која је Гојко Раичевић, преко свог портала „ИН4С“ и објавио, а намијењени су простору Црне Горе. 

Претходно наведено је учињено без апсолутно икакве контроле надлежних државних органа Републике Србије, јер се у овим текстовима јасно упућује на угрожавање безбједности Главног специјалног тужиоца и да се исти означи као мета криминалних организација.

Али да се прво осврнемо на питања која су постављена у новинарском тексту. Треба напоменути да су иста питања су постављали Андрија Мандић (на једној од сједница Скупштине Црне Горе када је позвао шкаљарски криминални клан да Миливоја Катнића позову и питају у вези са ликвидацијама њихових припадника), док је Небојша Медојевић у више својих јавних иступа износио различите тврдње – да је Главни специјални тужилац узео 125.000 евра новца из предмета „тероризам у покушају“; да је добијао новац од предузећа „Глосариј“; да је у некаквим конекцијама са кланом из „Гранда“ који шверцују цигарете…. У посљедње вријеме, те исте или њима блиске особе постављају питања у вези са Беливуком – како је дошао у Црну Гору и зашто је дошао у Црну Гору?

Јавности ради, а без икакве намјере да се спуштам на тако низак ниво писаца или преносилаца питања из текста, указујем на сљедеће – Специјално државно тужилаштво од свог формирања, односно од када се налазим на његовом челу, учинило је све да било ком грађанину Црне Горе или било ком лицу које није држављанин Црне Горе заштити живот, када год је ово тужилаштво имало сазнања да се припремају ликвидације лица на територији Црне Горе.

То је рађено без обзира на националну припадност, без обзира на то ком клану жртва припада и да ли уопште припада, а увијек је рађено у интересу истине и правде. Као показатељ тога најбоље говоре подаци о раду Специјалног државног тужилаштва који показују да је СДТ више пута спријечило ликвидације два лица из Будве( Љ.М. и Г.С.) из Будве, затим једног лица из Котора(С.К.), као и покушаје ликвидације још 13 лица (Р.М.; Д.Ј.; В.Б.; Н.Б.; М.В.; В.В., Н.С.; Ј.Ђ.; Ј.В.; В.Б., М.М.; М.Ш.; З.Р.;).

У вези са свим овим покушајима ликвидација СДТ је формирало предмете, покренуло истраге и подигло оптужнице.

Мјерило за спречавање ликвидација није била веза са било којом криминалном организацијом, већ се штитио људски живот, као најважније људско добро. Поред овога лица која су у Црну Гору долазила ради вршења ликвидација су, опет у предметима које води СДТ, лишавани слободе и процесуирани пред надлежним судом.

Управо из изнијетог се јасно види да су питања која је прво поставио Андрија Мандић, а потом су преписана на порталу Гојка Раичевића само одговор на приказивање филма „Завјера“, како би се са истог скренула пажња, те истовремено у истом стилу наставила да се црта мета Главном специјалном тужиоцу Црне Горе.

У односу на убиства С.С. и И. Д. у Грчкој, опет јавности ради напомињемо да је СДТ против С.С. и још пет лица подигло оптужницу због кривичних дјела стварање криминалне организације, покушај убиства и других кривичних дјела, те да је сада пок.С.С. и оглашен кривим првостепеном пресудом, као и сви други оптужени.

У односу на убиства А.К. и Д.Х., опет чињенице говоре нешто друго, а то је да је СДТ водило поступак против А.К. због више кривичних дјела. Одговор на питање да ли се учествовало у њиховом лоцирању, зарад њихових ликвидација, јесте цртање мете Главном специјалном тужиоцу, како би криминалне организације ликвидирале оне који им највише сметају, и који их гони због кривичних дјела која су починили. Није први пут да је Главни специјални тужилац мета криминалних организација, као ни његова породица.

На питање око наводног обезбјеђивања логистике за шверц цигарета, а за потребе клана из „Гранда“, те да Главни специјални тужилац за то добија 50.000 еура, опет ће најбоље одговорити чињенице. Главни специјални тужилац није ни цариник, ни полицајац, нити ради у било којој слободној царинској зони или на граничном прелазу, па све и да хоће, а неће, не може узимати новац, нити омогућавати шверц цигарете.

Главни специјални тужилац, међутим, јесте, и Специјално државно тужилаштво којим руководи, у претходном периоду у Црној Гори, али и заједно са међународним партнерима, спречавало и даље спречава и домаћи и међународни шверц цигарета.

До сада је заплијењено више од 20.000 пакета цигарета. Истовремено се воде и поступци због штете која је Буџету Црне Горе причињена на име утајеног пореза и других дажбина у висини од преко 85 милиона еура и то против више десетина правних и физичких лица, од којих је значај број из Републике Србије. Свако лице које је кријумчарило цигарете, а у надлежности је Специјалног државног тужилаштва, без обзира ко је, чији је рођак или пријатељ, је лишавано слободе и процесуирано због кривичних дјела кријумчарења. Само узгред морам да напоменем да нити знам ко су лица из „Гранда“, нити са њима имам, нити сам имао било какву комуникацију.

У погледу питања у вези фирме „Глосариј“, морам напоменути да је писцима текста из „Национал“-а и Гојку Раичевићу, као и њиховим менторима јако добро познато име мога сина које су намјерно погрешно написали, као и име мога кума, које су такође намјерно погрешно написали, а све како би прикрили траг који води до Демократског фронта, јер су њихова имена као и све чињенице мога кумства са власником фирме „Глосариј“ одавно испитане. Са фирмом „Глосариј“ немам апсолутно никакве везе, нити добијам било какав новац, а не бих га ни узео јер ми не треба. Што се тиче власника ове фирме као што сви добро знају, то је мој кум, и њему се увјек могу обратити за помоћ, и увјек ће ми је пружити, али као физичко лице.

У погледу питања у вези са В.Б., ту особу никада нијесам ни видио ни срео у свом животу, нити сам знао за његово постојање, иако сам Главни специјални тужилац, до тренутка када су државни органи Републике Србије тражили да му се омогући улаз у Црну Гору. Овдје ћу само поставити једно питање – зашто је неко из државних органа Србије пустио ову особу да изађе из Србије, ако не да би био ликвидиран у Црној Гори и да би се на тај начин терет сукоба и крвопролиће између припадника криминалних организација из Србије прелио у Црну Гору.

Последње питање подсјећа на аферу која се дешавала у Црној Гори прије неколико година, афера „Листинг“, када је лажно представљено да су одређена лица из криминалног миљеа комуницирала са тадашњим Премијером Црне Горе, па ако је то тај исти сценарио неопходно је да ко год има достави листинге, разговоре или било који други вид комуникације између Главног специјалног тужиоца Црне Горе и Беливука. Таквих комуникација нема и не може их бити.

Веома је јасно да су сва ова питања смишљена и потичу из исте кухиње у Црној Гори, а пренешена су од група које се налазе на територији Републике Србије, и очигледно уз сагласност појединаца из структура државних органа Републике Србије са циљем не само да се Главни Специјални тужилац Црне Горе дискридитује, већ да му се нацрта мета и да се организоване криминалне групе окрену ка његовом уклањању, односно ликвидацији.

Коментари
Dzoni
Dzoni: Cut jesi
10.03.2021 23:08
Tusinja
Tusinja: Ljepotaneee....a PRDOKLACINO IZ BAJRAMOVICE taman ce ti iza onih bedema bit nasiroko, od sramote da se spasis!pi pi pi...
11.03.2021 17:53
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar