Ћирилица Latinica
04.11.2019.
Друштво

"КИПС" отворио нови тржни центар у Бару, упослиће 50 радника

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић и извршни директор "КИПС-а" Ристо Дрекаловић данас су отворили нови тзржни центар компаније „КИПС“ у Бару, у којем ће бити запошљено 50 особа, а у који је уложено око пет милиона евра.

Извршни директор компаније Ристо Дрекаловић рекао је да се отварањем новог објекта доприноси развоју Бара.

„На овај начин доприносимо развоју Бара, а овај град, у којем смо присутни већ пуних 20 година, то и заслужује. То је град са великом традицијом, град који памти вријеме прије Христа. То је град чија култура датира од прије нове ере, чега је потврда маслина засађена у четвртом, или петом вијеку прије нове ере. Маслинова гранчица засађена је на Мировици, чије само име асоцира на мир, склад и суживот свих“, рекао је Дрекаловић.

Он је рекао да се отварањем новог објекта обиљежава 30 година постојања комапније КИПС.

„Ова фирма у 30 година постојања је стабилно развијала бизнис. Инвестирала је преко 42 милиона евра своје остварене добити. Запошљава 500 радника. Прошле године је остварено преко 63 милиона прихода“, навео је Дрекаловић.

Највећу вриједност компаније види у, како је рекао, стабилности и сигурности.

„У ових тридесет година постојања смо увијек редовно исплаћивали плате. Никад плата запосленом није каснила. Све таксе према држави, добављачима, банкама су измириване уредно. Највећом вриједношћу сматрам сигурност, стабилност и повјерење. КИПС је синоним сигурности и сама та ријеч асоцирана то, јер је скраћеница од квалитет и пословна сигурност“, закључио је Дрекаловић.

Раичевић је истакао је да је КИПС успјешна комапнија, чији оснивачи имају идеје и знање да шире пословања и визију да стварају нове вриједности.

„Богати пословни историјат КИПС-а са значајним признањима потврда је да сви заједно знањем, трудом и залагањем, као и подстицајима можемо створити бољи и квалитетнији амбијент за живот и рад наших грађана. Кад кажем сви заједно мислим на предузетнике, компаније, пословна и удружења привредника, као и на државну и локалну управу, чији је циљ генерисање што већег раста економије“, рекао је Раичевић.

Са нивоа локалне управе ће се, како је рекао, дограђивати пословни амбијент, стимулисати развој предузетништва, уклањати бизнис баријере и стварати нормативно институционални оквир за развој бизниса и за бољу економску будућност.

Раичевић је истакао да је сарадња Општине Бар и комапније КИПС врло упјешна „и вјерујем да ће тако бити и убудуће на обострано задовољство“.

„Посебно ме радује чињеница што је ова компанија препознала Бар као тржиште спремно да одговори свим пословним изазовима и што је ова инвестиција од пет милиона еура већ имала ефекат на локалну економију. Али прије свега ме радује чињеница што ће у овом објекту запослење наћи 50 наших суграђана. Поред већ 30 из старог центра долазимо до цифре од 80, али сам сигуран да ћемо, заједничким снагама, створити предуслове да се у Бару у КИПС-у отвори још нових радних мјеста“, рекао је Раичевић.

Коментари
Đoka
Đoka: Dule jako razumije ovaj biznis. Ipak je završio prestižni fakultet u DU,doduše privatno vlasništvo, ako imaš para plati i vozi. Vlasnik tog fakulteta HR tajkun iz Imotskog u izbjeglištvu. Ruku na srce može samo da se smijulji i to je sve a gospodin Drek može da mu drži predavanje na visokom nivou.
04.11.2019 18:49
Banana MNE
Banana MNE: Lako je Ristu kad su ga Mugosa i ova banana drzava castili 4-5 miliona cijih para pa ovog sludjenog naroda koji placa greske sudstva i tuzilastva za necinjenje. Evo veceras spovode onog inspektora sto je primio mito sa lisicama na ruke za neku sicu a smije li ko Mugiju staviti lisice za grdne milione pa naravno da nesmije jer bi se onda otvorila pandorina kutija i onda bi Spuz bio mali kad bi Mugi propjevao.,, Oj narode stoko moja''. Kralj Nikola.
04.11.2019 23:10
Sandra
Sandra: Treba ga zvati SMJEŠKO stalno se smijulji a sa njegovim kvalitetama i znanjem skupa sa njegovim saradnici dotakli smo dno. On se smije a veliki maheri zgrću veliku lovu a za smiješka koja mrvica da se bolje smije
05.11.2019 11:36
Bimo
Bimo: Ma dajte molim vas ovaj cirkusant otvara poslovne objekte
07.11.2019 11:54
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar