Ћирилица Latinica
03.02.2018.
Друштво

Клизиште отворило питање: Откуд грађевинска дозвола за хотел у Зеленом појасу ?

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Након што је јуче главни инспектор за путеве Еднан Абдић издао  рјешење којим је наложено обустављање радова на ископу темељне конструкције планираног хотела, а који гради д.о.о. “Скy девелопмент” из Никшића као инвеститор и д.о.о. “Рашкетић” из Бара као извођач радова, огласио се Покрет за уређење простора са сједиштем у Сутомору.

Из ове организације постављају питање ко је као одговорно лице потписао одлуку односно издао грађевинску дозволу за градњу хотела тик уз магистралу, и то усред простора који је предвиђен као зелена површина.

“Да ли је у питању уобичајена  корупција барских функционера, (не)свјесно кршење закона или нешто треће, нека утврђују државни органи, али истрага у вези са овом чињеницом у сваком нормалном систему би морала да буде покренута у року од 24 сата” – наводи се у саопштењу Покрета за уређење простора. Такође, из Покрета истичу да “чак и лаици, као и цијела барска и шира јавност знају да је локалитет на коме се гради хотел познат као трусно подручје, једнако као и већи дио приобалног појаса на потезу Шушањ – Сутоморе”. У саопштењу се позивају истражни органи “да се без оклијевања укључе у овај случај”.

У рјешењу инспекције наведено да наставак радова на ископима темеља може угрозити стабилност  трупа главног магистралног пута.
 
“Потребно је да се хитно изврши привремена санација и обезбјеђење трупа пута од даљег зарушавања. У том циљу неопходно је привремено каменим и дробинским материјалом засути косину засјека до коловоза пута и формирати стабилну шкарпу која ће спријечити даље осипање трупа пута” - наведено је у рјешењу.
 
Инвеститору и извођачу радова наложено је истовремено да ураде пројекат заштите трупа магистралног пута и након одобрења од стране Дирекције за саобраћај започну његову трајну санацију. Потребно је и да привремено искључе дио десне саобраћајне траке на којој су се појавиле деформације, а саобраћај регулишу прописном вертикалном и свјетлосном саобраћајном сигнализацијом и перманентно прате стање на коловозу пута, како би се правовремено примјениле и друге мјере заштите пута и саобраћаја на њему.
 
Почетком ове седмице  у дијелу Зеленог појаса испод магистрале покренуто клизиште које је узроковало пад бора и оштећење коловоза. Извођач радова “Рашкетић” је доставио на увид рјешење Министарства одрживог развоја и туризма, којим је инвеститору у мају 2017. године издата грађевинска дозвола за објекат – хотел, као и и главни пројекат конструкције.

Због клизишта, саобраћај се на овом потезу, у дужини од тридесетак метара одвија једном коловозном траком.

 

Коментари
Lekic
Lekic: Kupio lopove iz opstine
03.02.2018 16:28
Gero
Gero: Nikad sa se iskorijeni kriminal u urbanizam
03.02.2018 17:34
Djovani di Stefano
Djovani di Stefano: Qdgovorno lice koje je izdalo gradjevinsku dozvolu ,ova vlast nece naci ! ,a problemi sa nesmetanim prolaskom automobila ce se proteci na sezonu i bit ce usko grlo sapbracaja na toj dionici puta . Mislim da bi vaznije bilo saznati ko je uopste donio saglasnosti za radove na tom dijelu plaze .
03.02.2018 18:24
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар