Ћирилица Latinica
04.02.2020.
Друштво

Командир Амир Муслић: Барски ватрогасци имају најбоља возила и опрему

Аутор: Редакција 27 Оставите коментар

На тврдње Бојана Рукавине, једног од тројице барских ватрогасаца против којих је покренут дисциплински поступак због одбијања асистенције полицији у спрјечавању протеста православних вјерника у ноћи усвајања Закона о слободи вјероисповјести, који је рекао, поред осталог, да ватрогасци у Бару немају основну заштитну опрему, да је постојећа стара око 12 година, те да проблеми које је навео "нијесу само проблеми ватрогасаца, већ свих грађана", реаговао је командир  овдашње Службе заштите и спашавања општине Амир Муслић, негирајући да је у тој служби стање катастрофално.

Муслић је у реаговњу достављеном "Барском порталу" навео следеће:

Служба заштите и спашавања Општине Бар посједује седам ватрогасних возила и два путничка моторна возила која се користе у Служби. Сва возила се редовно одржавају и сервисирају у овлашћеном сервису да би иста била у функцији заштите и спашавања. Од седам расположивих возила, два су марке УНИМОГ, купљена 2012. године по цијени од 420.000 евра, свако. Ради се о вишенамјенским специјалним возилима која се могу употријебити у различитим интервенцијама, која су у данашње вријеме призната као најбоља ватрогасна возила

Сматрам потребним навести што је све од опреме набављено послиједњих година, што потврђује спремност и ријешеност Општине Бар да унаприједи степен оспособљености и опремљености Службе у складу са могућностима.

- у 2018. години извршена је набавка сљедеће опреме: радна униформа за шумске пожаре за све оперативце, радна униформа за техничке инетервенције за све оперативце, радна униформа за обављање свакодневних радних задатака (панталоне, мајице, дуксеви, џемпери, јакне и капе), 10 ручних лампи, рукавице за техничке интервенције, 22 радио станице, тестера за резање аутомобила марке МИЛВОКИ и уређај за разваљивање блинд врата (батеријски).

- у 2019. години извршена је набавка сљедеће опреме: радна одјећа за све припаднике Службе (панталоне, мајице, чизме), спинална даска за транспорт повријеђених особа, летјелица дрон који се користи у сврхе извиђања и праћења стања на терену, од НВО Форс- Монтенегро у склопу Пројекта "Непогоде не познају границе" два чамца и шест специјалних одијела за интервенције у случају поплава и других екстремних временских непогода и алпинистичку опрему за спашавање у планинама и јамамама, као и за рад на висинама.

- Буџетом за 2020. годину одобрена су средства за набавку заштитне опреме за све оперативце за гашење пожара у затвореном простору у вриједности од 70.000 евра.

- у послиједње вријеме Служба заштите и спашавања улаже велике напоре на побољшању свеукупне функционалности, па је, између осталог аплицирано код амбасаде УСА за набавку ватрогасног возила мањег габарита које би омогућило приступ насељима са уским улицама.

- Што се тиче израде локалних планова урађен је план з/с од поплава и стављен у скупштинску процедуру. Акционим планом Стратегије за смањење ризика од катастрофа 2020/21 планирана је израда два плана, план з/с од пожара и земљотреса, за што су буџетом одобрена средства.

Служба заштите и спашавања у Бару посједује један од најфункционалнијих и најопремљенијих ватрогасних домова у Црној Гори, који свим запосленима обезбјеђује одличне услове за рад.

Наглашавам да је Служба заштите и спашавања Општине Бар до сада, а и убудуће ће бити, Служба заштите свих грађана Бара. У 2020. години Служба је имала 662 успјешне интервенције, без жртава и великих материјалних штета. У тежим и сложенијим интервенцијама, Служба је остварила успјешну сарадњу са осталим локалним субјектима, Директоратом за ванредне истуације МУП-а, као и са Службама заштите сусједних општина.

У наводима ватрогасца спасиоца Бојана Рукавине стоји да никада није одбио наређење што демантуије ситуација која се догодила 26.12.2019. године у ватрогасној служби, када је исти одбио наређење командира.

Од њега је захтијевано да заједно са командиром и замјеником командира изађе на аситенцију МУП-а и наглашено му је да ће обављати задатке искључиво у складу са Законом о заштити и спашавању и описом посла, а не како је исти предочио јавности да иде против окупљеног народа. Након одбијања и извршења задатка, против Бојана Рукавине донио сам Одлуку о покретању дисциплинског поступка. Сматрам нужним указати да је Служба заштите до сада у свим ситуацијама обезбјеђивала јавне скупове са чим је јавност упозната.

Претходне информације сам изнио јер сам у обавези да информишем јавност о стварном стању и реалним чињеницама, како би грађани имали објективну и потпуну слику о Служби заштите и спашавању која је увијек на првом мјесту била на располагању грађанима", закључује се у реаговању Муслића.

Коментари
Rođo
Rođo: Pojavom bi se reklo rijetko intelgentan i harizmatičan čovjek. Visokouman. Koje znanje počiva u toj glavurdi, mili Bože. O sam si pametan, rekli bi Barani. Ćuti bre hajvanu, "sedi disi jer kakav si nisi ni za disi" rekla bi braća s južne pruge. Amire, pa svi znamo tvoje domete i šta misliš o većini ljudi u Baru, uključujući i veliku većinu vatrogasaca. Tu si politički a ne što nešto znaš u životu. Ti si sluga. Znamo se, KVALITETU !!!
04.02.2020 23:49
Ilhan
Ilhan: Povuci se 'leba ti, pokrij se ušima, našao si se ti da pričaš kako je trebalo da asistiraju policiji. Udara li tebi ko na vjeru od pravoslavaca i meni ? Ili ti nemaš vjeru pošto si u vlast sa ateistima pa je vaša vjera samo novčanik i bogaćenje na grabu naroda. Respekt za Rukavinu i druge momke koji pružaju otpor diktaturi.
05.02.2020 00:38
Drndoje
Drndoje: Musliću, znaš ti, znaš...
05.02.2020 00:46
Kiki
Kiki: Strašno fin trag si ostavio dok si radio u policiji. Sve se zna, samo da si u toku.
05.02.2020 00:49
Marko
Marko: Ne mlati Bojan je rijetko posten miran momak
05.02.2020 01:35
EMIRB
EMIRB: Ko je ova bitanga sto se potpisuje kao ilhan taj smrad kao podrzava bracu srbe a on je kao musliman. On je niko i nista kratko i jasno GNJIDA.
05.02.2020 03:47
Lobi
Lobi: Disciplinsku si podnio nakon 35 dana, kad si sve preracunao I procjenio.
05.02.2020 07:20
MIG
MIG: nabrajanje opreme se svelo na odjevne kombinacije . merdevine za vise spratove od cetvrtog? kamioni ? Ne znam ko je ovaj direktor ali svakako ne ostavlja lep utisak svojim izjavama. to sto je bojan odbio asistenciju policiji mu ne umanjuje ljudskost ,no je cak velica. njegovo nije odbio se odnosilo na pomoc gradjanima u svemu, cak i u spasavanju macica i kucica. sto kotorane stavise u prvi plan kad je bilo 40 godina od zemljotresa, sto ne stavise tu opremu sto je u naslovu teksta? imamo vatrogasce za ponos... samo sto to oni koji treba da vide ne vide
05.02.2020 07:49
BAR
BAR: Boki samo pravedno znamo ko si Ti i znamo ko je almir mali je bar. Pa evo jedna javna debata pa ce se vidjeti po komentarima ko je KO narode samo izvolite dajte komentar pa ce mo na kraju da vidimi po kritikama KO je ko...
05.02.2020 09:25
Odgovoran
Odgovoran: SRAM TE BILO ZNA SE DA SI PUN KREDITA OGULI TI OVU DRZAVU KAD CES VRACATI KREDITE TI I TVOJI ZASTITNICI DA NISI PRODATA DUSA KRAVE BI CUVAO
05.02.2020 09:38
Eli
Eli: F A C A TI JE BRUTALNA KAO I DUSA SVUDA SI IZVUKO KORISTI SVE ZE ZNA NA STO SU SPALI VATROGASCI U BARU IZABIRAS RADNA MJESTA GODINAMA LAZOV KO ME TI STO TREBAS ZALOSNA ZASTITA JADNI BAR
05.02.2020 09:47
AXIOM
AXIOM: Ko bi tebe nedje zaposlijo osim oni sto Im trebas da pisu nekretnine na tvoje ime I podizu kredite na tvoje ime
05.02.2020 09:57
Aci
Aci: Ti si virus zagadjujes sredinu
05.02.2020 10:09
Bajo
Bajo: Mozda vozila i imaju zahvaljuiuci donacijama,ali komandira sigurno nemaju. Mozda bi dilo dobro da neko i njega donira. Kako te nije sramota da hvalis te tranje od vozila,dok ovamo lude lomis
05.02.2020 10:42
Za muslica
Za muslica: Bravo vatrogasci, kojima se ne svidja neka "gase" sami, a meni su i ovi nasi Dobri. Malo pohvale za njih nebi Skodilo, jer svaki put rizikuju zivot za nas!!! 🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒🚒
05.02.2020 11:05
Ilhan za EmiraB
Ilhan za EmiraB: Emire, biće da si neki Nemanja, ali nema veze, nemam ja problem s tim. Imam sa "mojima" koji su sluge DPS-a a DPS je je najveća zločinačka organizacija koja je najviše zločina nad Muslimanima počinila, nazivala nas poturicama, i svaki zulum drugi radila. Ne praštamo ni Bukovicu ni Šehoviče ni Štrpce, ni mnoge druge zločine ovih koji sada glume da su nam prijatelji jer im je to postalo politički profitabilno. A između sebe nas zovu poturicama i Turcima, Lojavima i slično. Pa sve se zna, sve će da ispliva brže nego što mislite, puno je snimaka i drugih dokaza koji će se objelodanit čim sloboda stigne
05.02.2020 11:49
Za baja
Za baja: Prijavi se ti za "komandira" sekulica "traljo" 🛴🛴🛴🛴🛴
05.02.2020 12:30
Ispravka
Ispravka : Mislijo sam na "pivljanina" tralja, sorry 🤗🤗🤗
05.02.2020 15:16
Љутко
Љутко: Немојте људи. Баш је симпатичан. Не знам како претиче у вријеме свињокоља ;) Фаца му све говори! Такви су сви купљени кадрови. Бездушници!
05.02.2020 19:29
Za redakcuju
Za redakcuju: "svinjokolj" Nikako nije niko, zasluzijo.malo "cenzure" i postovanja "molim" 🤔🤔🤔🤔😲😲😲👍👍👍👍
05.02.2020 20:31
Za ljutka
Za ljutka: Prepoznajes li se???? 🐷🐷🐷🐷🐷
05.02.2020 23:09
Baka
Baka: Muslic nije los decko... Ne kudite ga toliko. Sto ste se zakacili na covjeka koji je tu posadjen kao kadar neke partije.
06.02.2020 11:24
Njaf. Njaf
Njaf. Njaf: Ljutko, bas si "lep" kad si bio Mali 🐷🐷, ako danas ovako "izgledas" 🐖🐖🐖🐖🐖 "Cuvaj se" oko bozica!!!!!! 🤫🤫🤫👍👍👍
06.02.2020 12:35
STOJAN
STOJAN: AMIRE da nisam iz Bara pa da ti i povjerujem toliko si lazi iznio da ni sam nisi svjestan. Politicki si tu postavljen a bar te mi Barani znamo koji si covjek i zato ne mlati obrazati ako ga uopste imas. Vrati se stocarstvu sto ti i najvise odgovara ali da te koriste kao RASPLODNOG JUNCA
06.02.2020 21:08
Ана
Ана: Ма, што овај г. прича! Као да смо слијепи, па не видимо у каквом су стању возила и опрема ватрогасаца! Неистина је што причате, нећу да употребљаван грубље ријечи!
10.02.2020 05:41
Za anu
Za anu: Boj ne bije svijetlo oruzje, NO ga bije srce u junaka!!! Vatrogasci imaju "mozda" losu opremu Ali im "hrabrosti" ne nedostaje!!!! Vremenom ce mozda dobiti bolju opremu. Nasi su i kad gori, cekamo ih kao "ozebli" 🌞🌞🌞🌞🌞.
10.02.2020 17:02
tatica
tatica: ne lazi smece
14.02.2020 07:50
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar