Ћирилица Latinica
09.10.2020.
Друштво

Коначно повластице за Црмничане за пролаз кроз "Созину"

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Након двије године реализована је иницијатива Црмничана да одређени број становника који раде у Бару добије бесплатне карте за пролаз кроз тунел „Созина”, пише "Дан".

На подручју Црмнице и заселака живи око 1.200 становника. Цијена путарине кроз тунел „Созина” за путничка возила је 2,50 евра у једном правцу. Бесплатан пролаз кроз тунел за домаћинство с подручја Црмнице значио би уштеду од око 150 евра на мјесечном нивоу.

Предсједник Мјесне заједнице Црмница Томо Укшановић наглашава важност рјешавања ове дуго чекане иницијативе којом је мјештанима који су радно ангажовани у Бару омогућен бесплатан пролаз кроз тунел.

"Одбор МЗ је све одрадио једногласно. „Монтепут” је уплатио 30.000 евра и на последњој сједници одбора, након потврђених критеријума, 66 житеља добило је могућност да бесплатно путују и враћају се с посла.

Има оних који иду на посао сваки дан, затим оних који раде по смјенама, зато смо и донијели закључак да тај број буде од 10 до 50 пролазака мјесечно. Није услов да се мора потрошити за мјесец, него је тако засад, јер је некоме потребно 10, некоме 20 или 30, а понекоме 50 пролазака.

Међутим, понављам број пролазака није фиксан већ постоји могућност допуне уколико неком буде потребно више за његово радно ангажовање у току мјесеца. За пар сати овај пробем се рјешава са предузећем „Монтепут” - каже Укшановић.

Члан одбора МЗ Илија Марковић (ДФ) каже да је поднијето око 90 захтјева за ову повластицу.

"Одбор је одбио двадесетак, јер нису испуњавали критеријуме. Шта ће бити када се потроше средства која је дао „Монтепут”, не знам?! Чланови одбора ће мјесечно контролисати колико је ко искористио пролазака. Ја ипак остајем при ставу да се пролаз кроз Созину умањи за мјештане на један еуро и тражићемо то од нове владе"- казао је он.

Никола Драгишић, члан одбора из редова Демократа, потврђује да су први Црмничани добили бесплатне карте за тунел.

-За тих 66 корисника уплаћено је 6.000 еура. По томе, с обзиром на то да имамо 30.000 еура, рачунам да имамо средстава за пет мјесеци. А шта онда? Да ли ће „Монтепут” да настави са финансирањем ових потреба?

Као и колега Марковић, и ја сматрам да треба да се смањи цијена пролаза за све Црмничане и да буде један еуро. И оно што се не смије заборавити јесте чињеница да на тунелу раде само троје лица с подручја Црмнице. Дакле, то су све људи са стране и то се мора исправити. Зато ћемо настојати да се доласком нове власти сви препознати проблеми ријеше- казао је он.

На крају мјесеца врше увид у сваку картицу

Укшановић истиче да је одбор донио закључак да се на крају мјесеца изврши увид у сваку картицу корисника.

"На тој картици ће бити све оно што нас интересује, прије свега кад и колико је ко користио пролаз. Наш је циљ да сав опредијељени новац иде тамо гдје је намијењен. Ако буде потребно још новца, планирали смо да се обратимо „Монтепуту” за још средстава. Кроз мјесечни увид у картице утврдићемо тачно колике су наше потребе - каже он, наглашавајући да су мјештани почели користити бесплатне карте крајем прошлог мјесеца.

Коментари
Vasilije
Vasilije: Sramna i za crmnicane ponizavajuca odluka da samo oni mogu koristiti ovu povlasticu a ne i svi zaposleni,koji zbog posla moraju prolaziti kroz tunel. Tunel je odavno otplacen i sluzi za Paracu i druge da pune dzepove i finansiraju sportove na muci osiromasenih!Srami se Paraca vjeciti drps strucnjaku!!!
10.10.2020 12:55
Vasilije
Vasilije: Barski portal zasluzuje sve pohvale i nagrade Bara i barana.
10.10.2020 13:00
Vasilije
Vasilije: Ponavlam komentar ,sto je sram a za ostaleu nadi da lokalni mocnici iz Crmnice nece sprijeciti stampanje privilegoanog besplatnog koristenja tunela Sozina za Crmnicane!Bruka zivi divijeja!!!
10.10.2020 13:10
Vasilije
Vasilije: I treci put sramota na vidjelo:"Za crmnicane dzabe a ostali da placaju Paraci haarac!!!!
10.10.2020 14:42
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar