Ћирилица Latinica
07.11.2018.
Друштво

Коштанијада, па Маслинијада

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

У барској општини одржаће се овог мјесеца двије традиционалне манифестације пољопривредно-културне и промотивне манифестације.

У суботу, 10.новембра, са почетком у 11 сати у Остросу је најприје на програму XII "Коштанијада"

Уобичајено већ, произвођачи из Крајине понудиће аутентичне пољопривредне производе овог краја, уз дегустацију печених и куваних кестена, као и специјалитета.

Очекује се да ће манифестацији присуствовати и гости из сусједних општина који ће, према најавама, доћи организовано.

Организатори ( МЗ Острос, Општина Бар и ТО Бар) су најавили да ће у културно-забавном програму наступити Мyзафер Колићи, Дино Бехаровић са оркестром Омера Хоџића, популарна пјевачица из Тиране Еранда Либохова и хумористичка група "Газ е Мараз".

ТО Бар организује бесплатан аутобуски превоз до и од Остроса. Полазак је у 9 сати, испред спортске дворане "Тополица, а повратак у 15 часова.

Раније је најављено да ће популарна "Маслинијада" бити одржана 17. и 18. новембра у Старом Бару, под зидинама древног града.

Приоритет за излагање на Маслинијади ове године, имаће власници маслињака који посједују најмање 50 старих стабала. Упућен је позив заинтересованима да се пријаве за добијање штанда до 9. новембра, када ће бити организовано извлачење бројева. Такође је упућен позив и за остале излагаче -винаре, пчеларе, произвођаче сувенира и органске хране, са подручја барске општине, да се пријаве за додјелу мјеста, до 10. новембра, на бројеве телефона 069 667 315 и 069 037 196.

Организатори саопштавају да и овога пута произвођачи који имају квалитетно маслиново уље и адекватно одржавају своје маслињаке и нове засаде, могу учестовавати у такмичарском дијелу фестивала. Пријаве за додјелу награда, такође се подносе до 10. новембра.

Радио Бар је објавио да ће стручни жири Маслинијаде и ове године наградити и власнике најљепше уређених штандова.

Општина Бар је генерални покривитељ ове светковине, а традиционално је подржавају и Туристичка организација Бар, Културни центар, ЈП "Комуналне дјелатности", Комунална полиција и Управа полиције-Подручна јединица Бар.

Маслинијада се у Бару организује 17. пут заредом.

Коментари
Vasko sa stare raskrsnice srbin
Vasko sa stare raskrsnice srbin: Treba podržati i pozdravi ovu manifestaciju kao i sve sto organizuje nvo ljepše sutomore kao i sve sto se organizuje ispred dvorca sto ga sagradiše karadjordjevici. Sve sto spaja narod i sto ne širi mržnju treba podržati.
07.11.2018 10:34
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar