Ћирилица Latinica
27.02.2018.
Друштво

Креће санација клизишта на Чрвњу

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Предузеће “Рашкетић ДОО” почело је данас припремне радове за оправку клизишта у Зеленом појасу које од 13. јануара због оштећења коловоза успорава саобраћај на 50 метара дугој дионици магистралног пута Бар-Сутоморе. Радови обухватају изградњу потпорног зида и санацију оштећене путне дионице.

Ово клизиште је активирано у ноћним сатима12. јануара тик испод магистрале, а изнад градилишта хотела на катастарској парцели бр. 3464/3 КО Нови Бар чији је инвеститор “Скy Девелопмент ДОО” Никшић , а извођач радова “Рашкетић ДОО” Бар. Од тада до данас, овом дионицом возила саобраћају наизмјенично једном коловозном траком.

Из предузећа „Рашкетић ДОО“ наводе да ће клизиште бити “адекватно санирано” према пројекту за реконструкцију пута проф. др Звонка Томановића, а динамика радова зависиће од временских услова.

Чим је обавијештен о клизишту, главни инспектор за државне путеве Министарства саобраћаја и поморства Еднан Абдић издао је рјешење којим је наложио инвеститору и извођачу радова да одмах обуставе све радове на ископу темељне конструкције планираног хотела “јер би њихов наставак могао угрозити стабилност трупа пута”.

У том рјешењу је поред осталог писало да треба хитно привремено санирати и обезбједити труп пута од даљег зарушавања засипањем косине засјека до коловоза каменим и дробинским материјалом “и формирањем стабилне шкарпе која ће спријечити даље осипање трупа пута”, а за ове и остале неопходне радове потребна је сагласност Дирекције за саобраћај.

Вршилац дужности начелника барске Комуналне полиције Стево Пејовић упутио је Абдићу 23. фебруара обавјештење о стању на лицу мјеста, у којем се наводи да су службеници Општине Бар током контроле стања коловоза на том мјесту констатовали да је на једној коловозној траци, “ближе средини магистрале”, дошло до пуцања асфалтног коловоза, “гдје су настале пукотине коловоза уз слијегање истог, ширине цца 10 цм и дужине цца 20 м”.

"Да би се спријечило тотално обрушавање коловоза магистрале на том мјесту, обавјештавате се да је са Ваше стране потребно хитно реаговање - поступање, предузимање мјера у циљу спречавања обрушавања магистрале, а тиме и блокаде саобраћаја између Бара- Сутомора, који је тренутно одвија уз наизмјенично пропуштање, возила једном коловозном траком”, навео је Пејовић у овом допису, са чијим је садржајем јуче упознао одборнике СО Бар.

Том приликом, послије иступа одборника ДФ Богића Белог Митровића који је указао да невријеме пријети да на овој дионици прекине саобраћај између Бара и Сутомора, предсједник Општине др Зоран Срзентић саопштио је да га је Абдић обавијестио да је наложио инвеститору и извођачу радова који су довели до клизишта да„ у уторак почну санацију пута“.

Извор: Вијести

Коментари
Vjk
Vjk: Lazu lopovi
27.02.2018 22:11
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар