Ћирилица Latinica
22.02.2020.
Друштво

Културни центар ревитализује биоскоп, купују модерни кино пројектор

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

 

Изванредни резутати недавно окончане филмске ревије ЦИНЕБар2020, исказани у броју посјетилаца и накнадном великом интересовању грађана за нове пројекције, показали су пуну оправданост програмске акције ЈП Културни центар Бар да ревитализује биоскоп у Дому културе.

Успјех ове филмске ревије доказао је и утемељеност намјере управе  Културног центра Бар да уђе у поступак набавке модерног кино-пројектора, саопштавају из овој јавног предузећа чији је оснивач Општина.

"У сарадњи са Филмским центром Црне Горе који нам је уступио за ову прилику свој ДЦП пројектор, наш пилот пројекат, организовање филмске ревије, показао се као пун погодак. Имали смо препуне сале на свим пројекцијама, послије толико година тражила се карта више за биоскоп, и веома смо задовољни како је, упоредо са позоришним представама које смо у том периоду организовали, град од почетка године реаговао на наше активности" - оцијенио је Ерол Маруновић, директор ЈП Културни центар Бар.

Он је истакао да се на овоме неће стати. већ да ће се, уз очекивану подршку Филмског центра Црне Горе и Општине Бар кренути у набавку савременог ДЦП пројектора, како би барски биоскоп могао несметано да ради у континуитету.

"Позитивне реакције и одзив Барана дали су нам сјајан импулс да уз подршку Филмског центра Црне Горе са директором Сехадом Чекићем на челу, и Општине Бар и предсједника Општине Душана Раичевића, кренемо у набавку модерног пројектора који че омогућити да Бар добије редован биоскопски реперертоар током цијеле године.

То ће пратити и освјежење ентеријера сале, са планираном набавком нових столица, како би посјетиоцима наших програма боравак у Дому културе био што пријатнији -рекао је директор Маруновић.

Осмодневни ЦИНЕБар2020 је приказао 15 филмова , привукао укупно 2605 гледалаца, а пројекција филма “Лоши момци заувијек” постигла је апсолутни рекорд сале по посјећености филмске пројекције, јер је због изузетног интересовања поред постојећих 350, додато још 25 столица.

 

Коментари
Dzoni
Dzoni : Djenka otvorio bioskop
23.02.2020 00:09
Tri Kule
Tri Kule: CAKAN 🎥🎞
23.02.2020 01:55
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar