Ћирилица Latinica
23.01.2021.
Друштво

Лалошевић: Као бивши спортиста и јуниорски репрезентативац СФРЈ имам додатну мотивацију

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

Василије Лалошевић из Бара је прије 20-ак дана преузео функцију директора Управе за спорт и младе у министарству које је настало спајањем четири министарства у новој Влади.

Приоритети на почетку мандата су му да се кандидатима за одлазак на Олимпијске игре помогне да изборе визу за Токио, а планови да створи још бољи амбијент за развој спорта.

Лалошевић је члан СНП-а, некадашњи посланик и дугогодишњи функционер партије, али и човјек који има иза себе спортску биографију.

Његов одговор на питања и помињање његовог имена у причи о партијском запошљавању гласи:

"Немам намјеру да се правдам, нити да износим детаље из моје спортске биографије, али, да – бавио сам се спортом. Био сам јуниорски кошаркашки репрезентативац СФРЈ, у генерацији Данка Цвјетичанина и Зорана Чутуре...

Са 19 година сам доживио повреду која ме одвојила од терена, али не и од спорта и интересовања за спорт. Био сам предсједник КК Морнар из мог Бара, а моји Барани знају колико сам допринио клубу.

Мени не треба ни признање, ни оправдање, трудићу су да на овом мјесту дам све од себе, да освјетлам образ овој институцији и са сарадницима пружим максималне услове нашем спорту и спортистима" - казао је Лалошевић за ТВ Вијести.

Сада је Лалошевић на важној спортској функцији, чији је основни задатак да створи амбијент за развој спорта у Црној Гори.

За сада постоји приоритет, јер је 2021. - неочекивано олимпијска година, а црногорски спортисти тек улазе у завршне борбе за олимпијске визе.

"Трудићемо се да пружимо услове нашим олимпијским кандидатима да обезбиједе визу за Токио, вјерујем да хоће и да ће нас достојно представљати, јер су спортисти најбољи амбасадори", каже он.

Лалошевић је увјерен да ће и ситуацији привременог финансирања, а и када се усвоји буџет бит довољно новца за спортске потребе у изазовој години, те да је финансијска подршка за први квартал практично обезбијеђена.

"На добром смо путу да то и остваримо. Колико сам информисан неће бити драстичног пада у буџету за спорт, када буде усвојен у марту"-казао је Лалошевић.

Циљеви и планови Управе за спорт и младе, осим финансирања спортских савеза, везани су за спортску инфраструктуру, с тим да је реализација капиталних пројеката – попут дуго најављиваног, а никако реализованог завршетка базена у Котору, или фудбалског стадиона на Цетињу, као и атлетског стадиона у Подгорици - у надлежности других органа.

"Влада је донијела одлуку о формирању Института за спортску медицину, када бисмо само то урадили и завршили, могао бих да кажем да смо били успјешни. Ми ћемо то урадити у догледном времену.

Покренућемо, вјерујем, и неке велике пројекте, као што је изградња атлетске стазе у Подгорици, имам идеју за Бар, који је једини приморски град који нема зимски базен, а има обезбијеђено земљиште са комуналијама.

Имамо и случај из Андријевице, гдје рукометаши Комова немају своју дворану, већ играју у Бијелом Пољу или Беранама, а освајачи су Купа. То су ствари који планирамо да покренемо и завршимо да останемо препознати по идејама и реализацији, на чему бисмо сви ми, цијела земља, били поносни" - подвукао је Лалошевић.

Лалошевић је минулих дана разговарао са представницима националних спортских савеза, разговоре ће наставити, а наредне седмице срешће се и са предсједником Црногорског олимпијског комитета Душаном Симоновићем, те првим човјеком Параолимпијског комитета Игором Томићем.

Коментари
Saigrač
Saigrač: Izvanredan talenat je bio Vale i daleko bi dogurao da ga povreda nije unistila. Nismo na istim političkim relacijama, ali kao sportisti i poznavaocu sporta, posebno kosarke, skidam mu kapu. Dobar je bio i kao rukovodilac u klubu. Zelim mu srecu i uspjeh na novoj funkciji, pa da i svom Baru pomogne u daljem razvoju sporta.
23.01.2021 09:31
Sutomore_85
Sutomore_85: Ne poznajem ga niti znam išta o njegovoj biografiji ali mislim da je neko mlađi mogao na tu funkciju, neko ko je školovan a bez posla jer on već ima platu u opštinski parlament i kao glavni za snp za Bar... nego ako čita komentare nek zna da nama u Sutomore fali jedna uređena zelena površina sa igralištem za malu djecu ali i trim staza i teretana na otvorenom...
23.01.2021 09:55
Kosarkas
Kosarkas: Vale da se ispitat ko je smjenio trenera pionirske reprezentacije u kosarci zato sto je isao na Litije !
23.01.2021 10:03
MILOŠ
MILOŠ: Velika podrška za Vasilija. Da se pod hitno ispita Rukometni Savez i sredstva koja se nezakonito dijele Radoičiću i ostalim lopovima u tom savezu...
23.01.2021 11:06
STARI BARSKI LIBERAL
STARI BARSKI LIBERAL: Glavna preporuka mu je sto je citavog zivota bio i ostao na strani velikosrpske politike pljuvao po Crnoj gori i sad on i njemu slicni kolo vode. Sjutra da bude sudar u bilo kojem sportu izmedju srbije i Crne gore svi apostoli i ovi misevi po dubini zajedno sa premijerom bi navijali za srbiju to je stvarnost kuku nama s vama.
23.01.2021 13:09
Андро
Андро: Срећно, па да се изграде отворени и затворени базен у Бару!
23.01.2021 17:12
Лабуд
Лабуд: Подршка за комшију Лалошевића!
23.01.2021 18:54
Dzoni za kukavnog liberala
Dzoni za kukavnog liberala: Sve dok bude milogora navijacemo za srbiju
24.01.2021 12:34
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar