Ћирилица Latinica
17.01.2019.
Друштво

Лалошевић: Режим показао колико цијени Баране

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

"Обистинила се наша слутња да ће неки лоши ђаци барске гимназије уништити оно што су стварали они најбољи".


Челници општине Бар и Министарство просвјете уклањањем чемпреса из дворишта барске гимназије показали су колико им је стало до грађанских иницијатива, оцијенио је одборник Социјалистичке народне партије (СНП) у Скупштини општине Бар Василије Лалошевић.

Рано јутрос почела је сјеча чемпреса испред барске гимназије, а полиција је због протеста привела неколико демонстраната, а неки грађани су и изношени са мјеста будућег градилишта.

"Бунт грађана Бара против сјече борова и уништавања гимназијских амфитеатара, тзв.кругова, била је јединствена иницијатива покрета "Грађанска акција" која је без икакве политичке конотације освјежила Бар и дала наду да у овом граду постоји храброст, младалачки бунт и визија града пуног солидарности, економског благостања и просперитета. Нажалост, та илузија о постојању респекта према својим грађанима и њиховом демократском настојању да кроз дијалог искажу своје идеје, јутрос се распршила уз звуке моторних тестера", наводи се у саопштењу Лалошевића.

Додао је да је о бројном присуству припадника полиције излишно говорити, и да се ваља запитати "јесу ли овако ангажовани у борби против бројних пошасти друштва".

"Ова грађанска иницијатива је у суштинском смислу била вриједнија него бројне одлуке које је барски парламент доносио у минулом периоду или ће их доносити. Није вриједјело упозорење властима да застану мало и саслушају глас народа. Културне манифестације, умјетнички перформанси које су ови млади људи осмислили, давали су један племенити и авангардни тон читавој тзв.'"чемпрес револуцији", наводи Лалошевић.

Одборник СНП-а додаје да грађани јесу за изградњу вртића, али не на овој локацији.

"С обзиром да се уништава вишедеценијски симбол младости Бара, култно мјесто дворишта гимназије, на којем су генерације одрастале. Поготово зато што у Бару постоји много других, повољнијих локација. Тако се обистинила наша слутња да ће неки лоши ђаци барске гимназије уништити оно што су стварали они најбољи", закључио је Лалошевић.

www.vijesti.me

Коментари
Stara Topolica
Stara Topolica: Bravo za barski portal... Jedro i barinfo nece ili ne smiju objaviti nista sro je kriticka misao,, .Ali zato susret.. Cakan .._Sule.._mule non stop
17.01.2019 15:51
Kasalica
Kasalica: Ovaj čin vlasti je u funkciji skretanja problema sa uzasno lose ekonomske situacije u Baru i CG. Drzava i grad su pred totalnim bankrotom. Sad treba ovakve stvari i ideoloske podjele otvarati. Narode, nemalo te, nemate izbora. Unucad ce nam vraacati dugove, a mafija ce pobjeci iz zemlje. Kao Marovic, kao sto ce Migo uskoro, Aco i braco...
17.01.2019 19:32
Migo
Migo: U pitanju je valjda opština Bar, a ne Berane. Sem bukve, smrče i jele, u Beranama ne rastu čempresi!
18.01.2019 15:52
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar