Ћирилица Latinica
13.04.2019.
Друштво

Кинези обећали: Прва дионица пута Бар - Бољаре готова идуће године

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Прва дионица аутопута Бар - Бољаре биће завршена средином идуће године и тај рок ће бити испоштован, казао је је предсједник кинеске компаније "ЦЦЦЦ" Лиу Ћитао на састанку са предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем у Дубровнику којем су присуствовали и потпредсједник "ЦЦЦЦ" Вен Ганг и предсједник "ЦРБЦ" Лу Шан са сарадницима.

Из Владе је саопоштено да је премијер Марковић истакао важност пројекта за свеукупан развој Црне Горе и нагласио да се радови морају завршити у дефинисаном року.

“Аутопут повезује земљу изнутра и подстиче развој свих сектора економије. Такође, у овој фази имамо и посредне инвестиције у пољопривреди, туризму и другим областима”, казао је  Марковић представницима компаније "ЦЦЦЦ" која је међу 500 најбогатијих свјетских компанија и међу највећим на свијету за пројектовање и изградњу путева. "ЦРБЦ", који гради прву дионицу аутопута у Црној Гори, је кћерка фирма "ЦЦЦЦ".

Квалитетан завршетак радова на приоритетној дионици, истакао је премијер Марковић, капитал је за све и отвориће сарадњу за пројекте у будућцности. Саговорници су се сагласили да је то пројекат двије државе, да се мора радити у партнерству те да ће бити симбол пријатељства Црне Горе и Кине.

Лиу је рекао да његова компанија "ЦЦЦЦ" успјешно ради широм свијета те да имају капацитета да раде и на више других пројеката у Црној Гори.

Премијер Марковић је навео да ће у наредном периоду размотрити опције сарадње у различитим областима.

“Наша економија је у протекле двије године расла по стопи од преко 4,7 одсто, а значајан генератор таквог раста је управо изградња аутопута. Желим да овакве стопе раста обезбиједим у дужем периоду и за то су нам потребни кредибилни партнери и приватни капитал”, рекао је премијер.

Коментари
Robin hud
Robin hud: Nekada davno postojala je jedna pjesmica do duse nije bilo preporuclivo da se naglas pjeva. Pliva patka pliva guska ova zemlja bice Ruska. Zato molim citaoce portala koima lezi poezija koji su obdareni da sastave jednu slicnu pjesmica dje se umjesto Rusije spominje Kina. Jer sva prilika da ce ova vlada napravili CG koloniju Kine. Sretno bilo sta nam rade Dule I Milo.
14.04.2019 00:49
spicanino
spicanino: Dok trebjesa proizvodi (piva) crnom gorom komandovat nece(kina);-);-);-);-)
14.04.2019 20:54
Montenegrin
Montenegrin: Dok Moraca rijeka tece Crnom Gorom komandovat Kina nece. Ali nece ni Dule ni Milo dosta vas je brate bilo.
14.04.2019 23:17
spicanino
spicanino: Dok crmickog mi pijemo "vina" nece nama komandovat"kina";-);-)
15.04.2019 00:11
🇲🇪😄🇲🇪
🇲🇪😄🇲🇪: Nasa vlada prava je gospoda sve go lopov do lopova vidijeti ih prava je milina ali ce nas zato pokoriti Kina.
15.04.2019 03:19
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar