Ћирилица Latinica
08.02.2018.
Друштво

Машановићима нова кућа од 150 квадрата

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Седмочланој породици Милана Машановића за 15-так минута изгорела је породична кућа у црмничком селу, крајем јануара. Петоро нејаке деце, од којих најстарије 11 година, нашли су се у сред зиме без крова над главом.

Међутим, доброчинство Барана показало се на делу и на првом донаторском састанку који је одржан у среду у општини Бар - челници општине и привредници града договорили су се да Машановићима изграде спратну кућу од 150 квадрата за наредних 75 дана. Пројекат је већ завршен, а за сат времена скупљено је 20.000 евра.

Првом донаторском састанку за изградњу породичне куће породици Машановић у црмничком селу Папратнице, присуствовало је 16 привредника који су се договорили са председником општине др Зораном Срзентићем око донације и организације изградње нове породичне куће у црмничком селу Папратнице.

Новац, сакупљен на првом донаторском састанку у организацији општине Бар, довољан је за грубе грађевинске радове спратног објекта, укупне површине 150 квадрата који ће се градити на имању Машановића, у Црмници.

Пројекат је урадио “Монтенегро пројекат”. Договорено је да извођач радова буде ДОО Калампер из Бара, предузеће које је међу првима понудило да помогне Машановићима који су остали без крова над главом.

Договорено је да Машановићи уселе у нову кућу у наредних два и по месеца. У међувремену седмочлана породица Машановић живи код Милановог брата у Папратницама, у објекту који нема услове за две породице.

Председник општине Бар др Зоран Срзентић посетио је Машановиће, дан пошто су изгубили кућу и уручио им једнократну новчану помоћ.

Прочитајте још - Изгорела кућа седмочлане породице Машановић

"Одлучили смо да покренемо акцију, да се Машановићима сагради кућа. Захваљујем се привредницима Бара који су се одазвали акцији и исказали солидарност. Бар је град који је увек прискакао у помоћ. Становници Бара су доживели катастрофални земљотрес 79.-године и људи знају шта је невоља и како да помогну другима у невољи. Ми ћемо ову кућу породици Машановић направити.

Општина ће учествовати, такође, материјално", казао је Срзентић истичући да је брачни пар Машановић богат кад има дивну и здраву децу.

Грађевинска фирма Калапмер градиће кућу Машановићима,а власник предузећа Мино Каламперовић обавезао се да ће седмочлана породица добити нови стамбени објекат. Калампер је међу првим понудио помоћ Машновићима.

"Чуо сам да је седмочлана породица у једном дану, за непуни сат изгубила кућу у пожару и понудио сам да за 15 дана реновирам објекат. Међутим , кад сам видео да то што остало није за реновирање, донета је одлука да се направи нова кућа са четири собе", казао је Мино Каламперовић.

На донаторском састанку формиран је Одбор који ће пратити реализацију пројекта. У Одбору су привредници: Хилмо Франца, Горан Ђуровић, власник предузећа “Церово” и предузетник Горан Пајковић.

"За први круг скупили смо средства са којима се може почети изградња куће и завршити већи део објекта да породица има основне потребе, да петоро деце могу боравити у пристојним условима. На првом донаторском састанку за породицу Машановић, ми присутни привредници преузели смо обавезу да се кућа заврши", казао је Ђуровић истакавши да то "што је започето, биће и завршено".

Предузетник Горан Пајковић је подржао хуманитарну акцију истичући да очекује подршку привредника који нису били присутни на састанку.

Црмничко село Папратинице налази се 14 километара од Вирпазара. Кућа Машановића је, кажу сведоци, изгорела за 15- ак минута. Срећа је да нико од чланова породице није страдао.

 

("Вечерње Новости")

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар