Ћирилица Latinica
20.07.2018.
Друштво

Милион евра за радове на прузи Бар - Бијело Поље

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Финансијски споразум између Владе и Европске уније о Годишњем акцијском програму за Црну Гору из 2014. годину, биће допуњен ставком на основу које ће се из капиталног буџета издвојити додатни милион еура за радове на прузи Бијело Поље-Бар.

На јучерашњој сједници Владе усвојен је предлог ове допуне за рехабилитацију дионице жељезничке пруге Кос-Требешица, који се финансира у оквиру овог програма.

Првобитно је за ових 6,7 километара пруге требало да буде укупно издвојено 4,6 милиона еура, али су непредвиђени радови на санацији клизишта додатно увећали планирани буџет.

“Нови буџет је већи него првобитно планирани за 1.046.068,28 еура и износи 5.646.068,28 еура, а допуном Финансијског споразума предвиђено је да се недостајућа средства обезбиједе увећањем националног кофинансирања из Капиталног буџета, у складу с динамиком спровођења радова”, прецизирано је у одлуци.

Утврђен је Нацрт просторног плана посебне намјене Националног парка Скадарско језеро и програм јавне расправе за тај документ која ће трајати 20 дана. Основни циљ његове израде је ревизија актуелног документа за формалне и планске претпоставке осмишљеног развоја, организације и уређења простора Скадарског језера, у складу са принципима одрживог развоја.

 

Извор: ЦДМ

 

 

 

 

 

 

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar