Ћирилица Latinica
30.01.2018.
Друштво

Милион евра мање у каси Општине Бар

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

У општини Бар, како преноси "Мондо", за илегалне објекте у 2018. години неће бити повећан порез на непокретност, а подаци показују да је због око 11.000 неуручених рјешења у општинској каси било мање око милион евра.

Управа локалних прихода по том основу за текућу годину планира да наплати 6,3 милиона евра. У пореској бази пштине Бар у овом тренутку, како наводи Дан, имају 20.082 објеката за становање и 14.607 секундарних објеката.

Резидената има 15.395, а нерезидената 13.372.

Предсједник општине Бар, Зоран Срзентић, казао је да је до увођења наплате пореза на непокретност за период од 14 година довело проширење базе података, на начин што је евиденција пореских обавезника ажурирана, као и споровођењем поступка принудне наплате за све неизмирене доспјеле обавезе.

Додао је и то да значајног повећања пореских стопа није било, док повећања просјечне тржишне вриједности јесте.

У општинској каси било је мање милион евра, јер како подаци Општине показују, није уручено око 11.000 рјешења.

Према подацима катастра, у барској општини има око 5.300 објеката који немају грађевинску дозволу, и до сада још није усвојена скупштинска одлука по којој ће се обрачунавати порез на непокретност за нелегалне објекте. За објекте који не буду легализовани у 2018. години, законодавац је оставио могућност локалним управама да обрачунају знатно већу пореску стопу.

Како пише Дан, приликом утврђивања пореза на непокретност за 2018. годину примијениће се пореске стопе, за Баране 0,26 и за власнике некретнина који немају пребивалиште у граду под Румијом 0,60 одсто тржишне вриједности непокретности. То значи, објаснио је предсједник општине, да ће бити примијењене пореске стопе као у 2017. години.

(Мондо\Дан)

Коментари
Kemo
Kemo: Sramno
30.01.2018 17:51
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Издавач:
Српска народна читаоница - Бар